Just nu har jag ett litet dilemma, mina kristaller. Jag har varit en kristallsamlare av stora mått, har ganska många sorter och ett större eller mindre antal av varje sort.

Mitt dilemma är om jag ska sälja några eller inte.Jag har svårt att skiljas från dom märker jag, de känns som jag har ett personligt förhållande med varje sten. Dom har varit med mig i med och motgångar, nästan som gamla vänner.

Jag har egentligen ett kluvet förhållande till kristaller, å ena sidan så älskar jag dom för kraften och skönheten. Å andra sidan vet jag att kristallbrytningen inte är bra för moder jord eller för människorna som bryter de. Många dödfall inträffar varje år i gruvorna pga just kristallbrytning. Men för att konstatera fakta så har jag ju redan köpt dessa stenar, dom är redan brutna, kanske skulle jag inte vara så självisk utan låta andra få ta del av mina skatter.

Inte så att jag ska sälja hela min samling, de är inte ens ett alternativ. Men jag har som sagt ett antal av varje sort. En eller två stenar är fullt tillräckligt för mig av varje sort. De fanns sorter jag hade upp till 20 stenar av, känns lite onödigt.

Nåja tanken är väckt. Nu ska beslutet fattas. När de händer vet jag inte, men jag vet att jag behöver lite mer tid på mig innan jag bestämmer mig.

Blessed be

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 Idag tänkte jag prata lite om pendeln. Att pendla är en gammal tradition, de går ut på att man håller en för ändamålet avsedd pendel eller en hemmagjord sådan mellan tummen och pekfingret och låter den röra sig som den vill.

Många skulle nog hävda att de är man själv som rör pendeln, i viss utsträckning har dom rätt. Man har själv svaren och påverkar ju då pendeln till att röra sig undermedvetet. Finns inte svaret så rör sig inte pedeln heller, eller så rör den sig i formationen som betyder vet inte.

Själv äger jag två pendlar. En i bergskristall och en i mässing, min personliga favorit som jag känner jag har bäst kontakt med är den i mässing. Men de är ju en smaksak, många använder en ring i ett hårstrå när dom pendlar. Fungerar alldeles utmärkt. Själva pendeln är ju bara ett redskap och magin sitter inte i den utan i handen som håller den.

Pendling tycker jag är ett alldeles utmärkt sätt att spå i när man vill ha klara ja och nej svar. Utförliga svar är lite svårare att få med en pendel då passar tarotkorten bättre tycker jag. Men som sagt igen är de en smaksak.

Blessed be

Likes

Comments

Är väl egentligen något man inte behöver. Kristallkulan tjänar som ett siarverktyg, tarotkort, pendel, runor, speglar eller vad som helst fungerar i den aspekten. Själv äger jag en kristallkula men siar högst sällan i den. Den står mest som prydnad.

Traditionellt så tänker man sig att en spåkärring eller häxa hade en kristallkula i filmer och böcker så är kulan synonymt med en häxa. Visst är den vacker och avger en air av mystik men som spåinstrument fördrar jag annat.

Själv har jag en ganska liten kula. Dom större är vansinnigt dyra om de är äkta kristallkulor, det finns kulor i glas med som inte alls är lika dyra. Frågan är ju om man kan spå lika bra i glas som i kristall. många hävdar att man inte kan de.
Men egenligen är ju kulan bara ett redskap då borde de inte spela så stor roll vad materialet i den är. Jag har inte forskat i det så jag låter de vara osagt vilken av dom som fungerar eller inte fungerar.

Blessed be

Likes

Comments

Jag hör ofta ordet scrying, vet inte om människor hör de i filmer eller var de kommer ifrån. Siande står de för, egentligen ett samlingsnamn för alla sorters spådomar.
Man kan spå i stort sett i vad som helst, speglar, tarotkort, runor, häxstenar, kaffesump, ja i princip vad som helst.

Just ordet scrying är nog mest förknippat med kristallkulor eller en pendel. I filmens värld är de oftast så en häxa framställs när hon spår.
Själv använder jag olika metoder beroende på vad för slags spådom jag är ute efter. Ibland vill jag bara ha ett snabbt ja eller nej-svar. Då tar jag oftast till pendeln. Vill jag ha en utförligare spådom så använder jag tarotkorten. Vill jag "se" saker använder jag min kristallkula.
Runor har jag länge varit nyfiken på men inte kommit mig för att använda. Har sett underbart vackra runor i bergskristall men inte köpt några än. Får se om jag utvecklar den talangen med kanske.

Blessed be

Likes

Comments

Mina två pendlar, en i mässing och en i bergskristall. Den i bergskristall fick jag ihop med Cassandra Easons bok om pendlar.

Att pendla tycker jag är ett bra spådomsätt. Man får lättare svar tycker jag. Sen ska man naturligtvis känna för sin pendel. Den i bergskristall har jag väldigt svårt att få konsekventa svar av. Medan den i mässing alltid talar till mig.

I ett senare inlägg ska jag berätta mer om pendling hade jag tänkt.

Blessed be

Likes

Comments

Idag har jag lagt in en bild på min bägare som står på mitt altare vid ritualer.
Jag har valt en bägare i mässing som jag hittade i en second hand affär. Varför köpa en massa dyra saker online eller i "häxaffärer" när det finns massor av skatter i vanliga antikaffärer eller varför inte på loppisar.

Blessed be

Likes

Comments

Just nu längtar jag så otroligt efter vår och värme. Denna vintern har varit ovanligt lång, kall och snöig tycker jag.
Satt och gick igenom mina gamla foton och hittade detta på en del av min örtagård från i somras.

Detta var bara min köksträdgård med persilja, citronmeliss och dill.

Detta året har jag en vision om att skapa en större örtagård. En för ätliga växter och en enbart för örter till magiskt bruk.

Längtan är stor och idéerna är många.

Blessed be

Likes

CommentsHittade dessa söta voodolls i en butik häromdagen. Helt ljuvligt söta tyckte jag så jag köpte dom.

Den gröna till vänster heter Gordon Moneymaker och ska hjälpa dig att lyckas i affärer och spel.

Den vita till höger heter Doctor Feelgood och ska göra dig frisk och kry i både kropp och själ.

Jag har inte testat dom men tyckte det var lite kul med voodoo light så att säga. Voodoo är annars ett ämne jag inte kan så mycket om. Har många gånger tänkt fördjupa mig i det, men de har inte blivit av än.

Blessed be

Likes

Comments

Nu ska här bli fart på strumpstickandet igen. Det var ett tag sen jag stickade strumpor sist och tyvärr har det sista paret nu blivit utslitet. Därför är de dags att sätta igång igen.

Jag var i garnaffären för en stund sedan och hade sådan tur att det var rea på en massa garner. Så nu har jag köpt på mig lite olika nystan i varierade färger och en omgång strumpstickor.

Känns roligt att sätta igång med ett nytt projekt.

Blessed be

Likes

Comments

Mail är en jättebra uppfinning, man behöver inte skicka fysiska brev utan kan skicka ett brev snabbt och enkelt. När det fungerar.

Min mail har strulat från och till ganska länge nu. Tillslut blev jag riktigt trött på den och startade en ny. Men nyfiken som jag är så försökte jag gå in på min gamla mail idag och hör och häpna det gick :)

Konsekvensen blev dock att jag hade gamla mail jag tyvärr inte har kunnat svara på. Idag har jag fått iväg svar till alla som hade mailat mig.

Men skulle det vara så att du skickar ett mail till mig som jag av någon anledning inte svarar på. Skicka då en kommentar här så jag ser att någon vill ha tag i mig.

Blessed be

Likes

Comments