Tänkte bara visa vad jag fick i gåva av en vän för ett tag sen. Det var ett litet minikit om man så säger med ljus, en rosenkvarts och en flaska med eterisk olja. En söt liten book fanns också med i asken där det finns lite olika ritualer.

Jättesött var det i alla fall och jag kommer definitivt att prova det någon gång. Så tack så hemskt mycket för gåvan.

Blessed be

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag träffade jag en livs levande räv. Ville bara dela med mig av upplevelsen.

Jag var på promenad med hunden och då rätt som det var kom en räv och korsade vår väg. Jag vet inte om hunden eller jag blev mest förvånad. Vi tvärstannade i alla fall och bara stirrade.
Räven å andra sidan brydde sig inte det minsta om oss utan fortsatte sin färd rakt fram som om han eller hon inte ens lade märke till oss.

Ett mäktigt möte var det i vilket fall som helst. Någonting jag kommer att bära med mig ett bra tag framöver.

I Djurens språk av solöga kan man läsa om räven: Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Min gåva till dig är att lita på dig själv.

Blessed be

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om böcker idag. När jag började bli intresserad av wicca och häxkonst var de inte så enkelt att få tag i böcker i ämnet. Internet hade jag inte heller så den vägen var stängd.

Den första boken jag fick tag på var en wahlströms minipocket som hette:Handbok för häxor. Jag minns att jag läste den från pärm till pärm om och om igen. Några år senare så kom jag över böckerna: Vit magi av Marina Medici och Kärlekens magi av samma författare. Samma hände där, jag läste dom om och om igen.

Tack och lov är de lättare nu att hitta böcker. Häxans handbok av  Dannie Druehyld fick jag bara tag på med dansk text. Jag hade hört så mycket bra om just den boken att jag verkligen ville läsa den. Jag kan rekomendera den även på danska, det är en ganska lättfattad danska tycker åtminstone jag. Annars brukar jag hålla mig till böcker med svensk eller engelsk text.

En annan bok jag läste ganska snart var Scott Cunningham:s Wicca. En bra bok om man vill lära sig om wicca just.

En annan författare jag har läst en hel del av är Cassandra Eason, många tycker inte om henne eftersom hon spottar ur sig en massa böcker i vitt skilda ämnen. Men själv har jag inte något emot hennes böcker.

Silver Ravenwolf är en annan författare jag rekommenderar, samma där, många säger hon inte är bra. Men smaken är ju som bekant som baken. Jag har inget emot hennes böcker. Dom kan kännas lite tunga ibland dock med mycket text.

Sen har jag läste diverse böcker i olika ämnen, bl.a örtlära, tarot, potions, demoner. Lite av varje helt enkelt. Jag har även läste en del svartkonstböcker. De där med att vara så rädd för att läsa om just mörk magi eller svart magi tycker jag är lite överdrivet. Bara för att du läser de behöver du ju inte utöva de, eller hur? Bara för att du tex tycker om att läsa deckar så behöver du inte gå ut och mörda någon. Så läs vad du själv vill.

Den bok jag är mest stolt över är nog en otroligt tjock bok som heter The element encyclopedia of 5000 spells av Judika Illes. Jag bara älskar den boken, den har allt i mitt tycke. En annan bok jag går och dreglar över från samma författare är Encyclopedia of spirits. Får väl se om jag köper den endera dagen. Men min bokhylla är väldigt full så jag får vänta lite kanske.

Hoppas några av tipsen kan vara till nytta. Läsa allt ni kommer över men med ett kritiskt sinne.

Blessed be

Likes

Comments

Jag läste på ett forum idag om en häxskola. Visst är det en intressant tanke? 

I alla fall tycker jag det. När jag började på min bana fanns de inte mycket information att tillgå. Det saknade jag verkligen, alla böcker med ockult tema slukade jag. Men det fick ju bli utan urskillning.
Naturligtvis är det bra att man läser om olika inriktingar inom häxkonst, men det hade varit bra om det funnits några böcker som behandlade häxkonst i stort. Eller en kurs eller skola av något slag.

Idag finns ju i och för sig internet där det finns mycket bra information. Men det finns lika mycket dålig information och felaktig information. Vad är då rätt information, ja de är en knivig fråga. Det jag tycker är rätt kan ju någon annan förkasta helt.

Men varför inte en skola som lär ut lite allmän häxkonst. Naturligtvis behövs ju dom vanliga ämnena också. Annars får det ju bli i kursform.

Min dröm är annars att det skulle finnas en skola för intresserade. Där dom vanliga grundämnena lärdes ut men även magi, örtlära, historia och andra ämnen inom det ockulta. Kanske något att fundera över?

Jag vet ju i alla fall att hade de funnits när jag var ung hade jag ansökt om att få gå i den skolan.

Blessed be

Likes

Comments

Jag tänkte bara berätta om ett par bloggar jag följer, eller vloggar är de väl närmast eftersom dom finns på youtube i videoformat. Den ena är tiptoechick, hon vloggar om allt möjligt inom wicca. Tyvärr har hon beslutat att inte forsätta, men titta gärna på hennes gamla videor.
Dom innehåller en massa intressanta saker.

Nästa vlogg jag brukar följa är charmingpixieflora, jag tycker mycket om hennes sätt att förklara saker. Hon är pedagogisk i sin framtoning och de är lätt att följa hennes recept. Sen har hon en härlig personlighet enligt min mening. Hon finns även på facebook för den som är intresserad.

Blessed be

Likes

Comments

Nu är äntligen våren är så man kan börja med sina planteringar. De har visserligen varit frost ett par nätter i veckan. Men jag har ändå börjat lite smått med mina odlingar.

Sådden för året har bestått av citronmeliss, dill, persilja, ringkragar, vallmo, blåklint, prästkragar, ringblommor och potatis.

Än är jag inte färdig med all plantering, men såhär långt har jag hunnit fram till nu. Min lilla lavendel har som tur är överlevt vintern. Den hann aldrig blomma förra året, jag satte den lite sent. Men jag har stora förhoppningar inför detta året.

Jag har köpt en ganska stor fjärilslavendel som jag tänker förvara i en kruka eftersom den inte är perenn.
Tycker inte de är lönt att plantera den i rabatten eftersom den ändå inte kommer att övervintra.
Jag kommer att ta lite bilder framöver och lägga in. När de kommer upp, just nu är de bara jorden och de är ju inte så spännande att fotografera.

Något som ska bli kul detta året är att jag har satt potatis. Första gången någonsin jag odlar de.

Blessed be

Likes

CommentsLägger upp en bild på mina gudinnekort också. Jag har redan berättat en del om dom i den gamla bloggen.


Blessed be

Likes

CommentsSom jag lovade så har jag börjat ta lite bilder av mina redskap. Detta är min lilla kittel jag använder mig av allt som oftast.

Den är gjord i koppar och har smideshantag och små fötter. Tänk bara på att koppar är giftigt, så ska du göra någonting som ska ätas eller drickas så är de inte bra med en kopparkittel. Använd då något annat kärl att tillreda drycken eller salvan i. En vanlig kastrull är det bästa när de gäller sådant.

Annars är kitteln både användbar och dekorativ.

Blessed be

Likes

Comments

Precis som jag lovade ska jag ta lite bilder idag på mina redskap och annat och lägga in här. Riktigt hur mycket jag hinner med idag vet jag inte, men imorgon kommer dom första bilderna att publiceras.

Blessed be

Likes

Comments