I morse stod mina två nya vita kompisar från Spanien tätt ihop. Ingen ide att försöka tränga sig emellan där inte. Jag de verkar gilla varandra och det tycker jag är bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit på Jälla naturbruksgymnasium och hoppat.. Det var kul och lätt som en plätt. Gunnar hade anmält oss till 1 m eftersom det var första gången han hoppade bana med mig någon annan stans än hemma. Gunnar hoppade också min syssling Herr Primör. Trots att han är 14 år och har varit med om en massa olika saker (eftersom han är tornerspelshäst) så tyckte han att det var läskigt i Jällas ridhus. Han stannade på flera hinder innan han lyckades komma runt banan! Fjantigt tycker jag. Det är ju mycket lättare att bara hoppa och hoppa felfritt så slipper man omstart! Ska tipsa honom om det till nästa gång. Vi är ju sambos här i vårt AG. På bilden syns mitt vackra ansikte när jag står brevid halmbalen som vi precis fått in i vår ligghall. De ställer in en bal och sen får vi ströa ut halmen själva. Det är lite dållig service men samtidigt ganska kul att stöka runt med halmen. Idag har den nya spanjoren vågat gå in i foderautomaterna. Han är lite feg men han ska nog lära sig snart. Är man hungrig så går man in i automaten, så enkelt är det. Nej nu ska jag sova. God natt!

Likes

Comments

Idag har jag och min kompis Herr Primör varit ute på en härlig tur i skogen. Jag gillar när min gammelmatte rider för hon gillar att rida på lite krångligare ställen. Hon bara styr oss rakt ut i skogen bland träd, buskar och berg. Det är kul med utmaningar men man får vara lite försiktig så människorna inte fastnar i några buskar.

I går var det hoppträning i vårt ridhus. Jag hoppades av Gunnar. Det är kul, jag gillar honom. Han är inte så jobbig och försöker få mig att böja på nacken och gå "fint" och sånt. Han bara kör liksom och det gillar jag. Då hoppar jag riktigt högt och är kvick i benen vilket förvånar de som tittar på. Dom tycker ibland att jag ser klumpig ut men jag kan vara riktigt smidig om jag vill!

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite vad jag gör hela dagarna och nätterna. När jag inte rids så softar jag runt. Här i mitt hem kan jag välja mellan att sova i halmen, så och hänga utanför foderautomaterna och vänta på min matranson eller så leker jag med mina kompisar. Vi är 8 hästar som bor här tillsammans. Människorna har bestämt att vi inte får bo tillsammans med några tjejer. Tjejerna eller stona som det heter bor i ett eget AG. Det kanske är lika bra att vi hålls separerade för annars kanske vi killar börjar slåss om tjejerna och dessutom kan tjejer vara ganska sura ibland. Hur som helst, jag gillar mina killkompisar. En av mina kompisar heter Winston och har sina rötter i Norge. Han är ganska liten och snäll och ganska söt säger människorna. Men jag är sötast tycker jag.

Håll med om att jag är söt. Undrar hur det kan komma sig att min ryttare ser så glad ut. Kanske har jag varit duktig?

I går snöade det igen. Jag som trodde att våren var påväg. Men inte gör det mig något. Jag gillar att busa i snön. Igår hade jag tur för en av mina ryttare tog ut mig på en snögalopp. Det är härligt att flyga fram i djupsnö med en glad ryttare på ryggen. Jag hade kunnat bocka lite med honom men jag bestämde mig för att vara snäll och bara springa fort.

Idag har det kommit en ny häst till inskolningshagen. Jag vet inte om jag berättade det men en av mina gamla kompisar, araben Baqir flyttade förra veckan. Han flyttade upp till Dalarna och jag saknar honom trots att han ibland var lite retlig och ställde sig ivägen i foderautomaten. Men då brukade jag bita lite i hans täcke så det gick lite sönder. Han verkade inte så lessen för det men jag tror att hans matte och ryttare blev lite arg! Idag kom en ny typ som jag tror vi kommer att bli kompisar med. Hörde något om att han är spanjor eller PRE kallas visst rasen. Vi har en annan spanjor här och han är ganska schysst så vi kommer nog att gilla den här också. Jag tycker inte det spelar så stor roll vilken ras man är så länge man är bussig. Jag gillar alla raser. Här i AG är alla raser välkomna men om man är för liten eller för stor så kan man ha problem att passa i foderautomaterna.

Likes

Comments

Ja en häst kan blogga med hjälp av sin matte. Jag är ett svenskt halvblod född 2010. Jag är född på Hesselby gård utanför Uppsala. Jag har bott här nästan hela mitt liv förutom vissa perioder då jag varit på Strömsholm med min lillmatte och på sommarbete. Min mamma och pappa är hästar som tävlat i svår hoppning. Själv har jag inte kommit så långt ännu i min utbildning men förra året var jag på Sundbyholms travbana och hoppade 1,20 på en riktigt stor tävling. Min favoritsysselsättning är dock att softa i halmen i mitt hem. Jag går i flock med mina kompisar och vi kan göra lite som vi vill under dygnets alla timmar, förutom när vi rids av våra ryttare.

​Här värmer jag upp inför hoppningen på Sundbyholms travbana. 

Likes

Comments