Header

Hej!
I veckan har jag haft fullt upp med hästarna. Carigo har i måndags fått gå dressyr och igår hoppat enstaka hinder (se tidigare inlägg). Idag ska han få vila då även jag är i behov av det.
Nu till helgen har vi på lördagen bokat en träning för dressyrtränaren/ryttaren Johan Lundgren. Känns verkligen toppen att rida lite dressyr för tränare då det var ett tag sen och jag har endel frågor och svagheter som jag behöver hjälp att ta itu med.
Sedan på söndagen har jag anmält båda hästarna till träningstävling på Trollhättans fältrittklubb. Det var ett tag sedan hästarna kom ut sist och de båda känns allmänt fina. Höjderna blir för Carigo 50 samt 70 centimeter och för Monte 60 samt 90 centimeter. Monte rids då utav min 1 år yngre syster som även tränar honom.

Bilderna är från en väldigt mysig uteritt med min farfar som sponsrar mitt ridande. Han gjorde så att min dröm gick i uppfyllelse och jag är honom evigt tacksam. Denna uteritten påminde mig om vad som är det viktiga i livet. - Hästar, naturen och alla runtikring mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Carigo som alltid varit rädd för bommar och hinder fortsätter att överträffa sig själv. Från att inte våga gå över en bom till att hoppa banor. Det högsta vi hoppat tillsammans än så länge är nog som på bilden 1m. Men vi låter det gå sakta framåt. Vi vet att han kan och snart blir han lika säker på sig själv som vi är på honom. Vi hoppar inte högre än nödvändigt med honom då vi vill att markarbetet ska sitta först. Det är några pusselbitar kvar innan man kan kalla ekipaget för komplett men inom en snar framtid kommer det nog sitta.

Detta ridpasset var en av dom många gånger som han imponerat mig. Kommer mot ett hinder, får inte panik, kommer inte för långt, inte för kort, gör inga tabbar, utan bara hoppar. Hur fantastiskt är inte det? Min häst är AMAZING!

Likes

Comments

1 liten ponny är större en 2 hästar? Det är iallafall vad denna lilla krabaten tror. För någon dag sen hade vi finbesök utav vår kusin och en underbar liten häst, uppstallad i försäljningsstall. Så mysig liten ponny verkligen! Vi gick med henne från centrum in till vår lilla gård och hon blev bara så glad! Vi ställde in henne i hagen mesans vi själva gick in och tog lite lunch.
Senare kommer vi ut igen och hittar ponnyn ståendes med massor med gräs i munnen. Vem kunde tro att hon skulle trivas så bra här?
När hästarna var färdiga var det bara att börja rida ut längs det gröna gärdet. Hästarna ville gärna stanna och äta men det var inte vår plan för dagen. - Att käka gräs på gärden alltså.
Den lille ponnyn fick på de smala vägarna gå längst bak även fast hon själv gärna hade gått först och visat hästarna hur bra hon är.
"Galopp" och sen så bar det iväg, snabbt, snabbt upp för backen med en 20meters avsaktningssträcka för att lugna ner de glada hästarna igen. Ett bocksprång hit och ett bocksprång dit, så kul tyckte faktiskt hästarna att det var att få springa snabbt i naturen.
Ponnyn som var menad att gå längst bak var snart påväg att galoppera om oss, om det inte vore så att hon hade haft en ryttare på ryggen som sa nej till det förslaget förstås :P.
Underbar dag med underbara tjejer och superduper fina hästar! .

Likes

Comments

Ett stort hej till just dig som läser detta! Det var ett tag sen, ha ha.
Är tillbaka nu för att kunna kolla tillbaka på min utveckling, för hur bra är det inte att kunna göra det?

Tänkte ta upp att jag just nu ligger i en båt vid en hamn längs västkusten och njuter av den underbara svenska sommaren! Men det är inte helt lätt att den tiden man inte är upptagen med annat inte råka ägna sina tankar åt att tänka på hästarna därhemma!
Jo Monte och Carigo går då just nu på sommarbete hos en granne till oss.
Men som sagt ligger jag just nu och planerar inför hösten. Vill klämma in lite mer dressyrträningar i schemat och dessutom boka in några pay'n'jump's som jag och Carigo kan åka iväg på. Målet är att vi innan nästa sommar ska kunna gå en riktig tävling utan att vara rädda för bommar, hinder och allt runt om.
Så träning ska det bli!

Carigo är ju då född 2005. (Sent tagen)
En valack efter Virca Meera och Cardento.
Jag har bildat uppfattningen om att min häst lätt blir stressad över nya saker. Han är dessutom rädd för att hoppa. Vi har under det senaste året fokuserat på att träna bort detta och inte satt så mycket press på honom genom att åka ut på arrangemang än så länge. Man kan rida honom mot ett hinder och känna hur han börjar försöka slingra sig. Lägger man till benen hoppar han antingen PRECIS när du lägger till dom, stannar eller glider åt sidan. Men på senaste tiden har detta blivit bättre då han litar bättre på mig som är hans ryttare. Han är fortfarande lite osäker och tittig. Man kan komma på hindret först och antingen får man ett fint hopp eller ett stopp. Men får man ett stopp hoppar han fint om han får komma på det igen. Därför tror jag att det är väldigt viktigt för honom att få vara fram och titta på hindren extra noga innan han ska ta sig an dom. Det kan gå jättebra att hoppa ett hinder i vänster varv men när man byter och kommer på det åt ett annat håll ser han det som något helt nytt och blir jättestressad! Sockerbitar och titthinder är också vääääldigt läskiga. Travbommar och bommar på marken är nog ändå värst av allt då han blir stressad, börjar trippa och väljer att hoppa över alla bommar på rad.
Något som han också tycker är svårt det är det där med högergalopp. Han är "vänsterhänt" och är därför stelare i högervarv. Det som kan hända då är att jag sitter och nötar vänster lite mer än höger då jag tycker att det är mer bekvämt och effektivare att jobba i en bra form, bra ställning än att nöta på något som inte går. Då blir man mer trött och ger sig och känner att det aldrig kommer funka! Självklart sitter jag inte och tänker detta utan det går mer på automatik. Därför är det viktigt för mig att påminna mig själv om det.
Att fatta rätt galopp är inte heller det lättaste. Det slutar oftast med att han trippar, blir mycket stressad eller till och med drar iväg med en och drar några bocksprång. - Det börjar dock avta.
Men kommentera jättegärna ridövningar som kanske passar mig och min häst! Tar emot tips och tricks med tacksamhet.

Likes

Comments

Hej!
Nu är jag tillbaka igen - för ett tag iallafall. Det är så mycket som jag har framför mig just nu. Ett nytt år med nya möjligheter står framför mig och er med utsträckta armar. Vem vill inte komma igång och fixa träningar och massa annat skoj? Men vad finns det för tränare? Har ridit för många tränare med olika idéer men jag har inte funnit tränaren som utbildar mig och min häst på ett sätt som jag och häst trivs med.
Lämna gärna en kommentar där du tipsar om duktig tränare inom västra götaland!Idag kan jag även komma med den positiva nyheten att vi gjort klart bommarna vi köpt hos safety-system.
Vi har alltså satt på alla tilläggsfärger!

Direkt när vi fick hem bommarna och öppnade allt flög det tankar fram och tillbaka i huvudet om hur man skulle få på tilläggsfärgerna. Man vill ju gärna ha en beskrivning i handen och att man slipper kolla i datorn hur man ska göra.
Här kommer iallafall en beskrivning!
- En oxer + ett enkelhinder blå tilläggsfärg vit
- En oxer + ett enkelhinder silver tilläggsfärg rosa
- Två enkelhinder lila tilläggsfärg silver
- Två enkelhinder vita tilläggsfärg svart

När vi skulle sätta på tilläggsfärgerna Markerade vi först vart på bommen de skulle sitta. Efter diskussion kom vi överens om att sätta dem 55 cm utifrån. Vi markerade tydligt streck med svart whiteboard penna.
För att sedan få på tilläggsfärgerna värmde vi vatten och la i ett kar. Där la vi i så vi hade fem stycken i hela tiden och använde alltid de som varit i längst tills inga fanns kvar. För att får på dessa på bommen tar du isär öppningen, tar på och kramar åt.

En rolig och blöt dag med mycket skratt och vatten på kläderna!

Likes

Comments

Jag har alltid tyckt att det är så kul att rida. Varit i stallet flera dagar i veckan och hjälpt till även fast jag inte haft egen häst.
Ridit och varit glad..
Det senaste tror jag att intresset slocknat endel? Jag menar visst det är kul men inte alls som det varit innan. Jag kan kolla på alla större ryttare som rider så fint, sedan kolla på mig och min ridning och bli allt mer besviken...
Jag orkar heller inte så mycket eftersom att det är så mycket mer häst än vad jag är van vid...
Att gå från liten C-ponny till Stor häst var en ganska stor förändring för mig.

Såhär har jag känt under en lång period nu och det lite som kommer och går. Just nu är jag uppe på benen igen och försöker vara med och sköta arbetet på gården så gott det går.

Jag tänkte i alla fall ta upp det här med bloggen igen.
Här kommer några fina bilder på hästarna!

Likes

Comments

Idag red jag och min kusin ut i skogen. Jag red litet fux sto och hon stor häst. Det var riktigt roligt faktiskt!
Jag njöt ;P.


Vi red in på en skogsväg och började rida där utan större bekymmer. Det var först när vi kom ut på vägen som vi märkte att folk började kolla lite annorlunda på oss..
Vi tänkte att det kanske var något vi hade på oss, men herregud vad kritiska de borde vara då?
Sen tändes en lampa i huvudet....

"Rudolf med röda mulen hette en helt vanlig ren som blivit kall om mulen, därav kom dess röda sken" - Rudolf med röda mulen

"På fyra ben går den som jag gillar allra mest gillar,gillar,gillar allra bäst. Jag sitter på hans rygg för han är min lilla häst, är min lilla häst" - Black Ingvar

Juste hela skogsrundan hade vi ridit runt och sjungt.. Men till vilken nytta?
Okej vi vet nog alla den läskiga känslan man får när man rider i skogen. Rädslan för att en älg ska dyka upp är en ryttares värsta mardröm..
Vi ville ta för oss i skogen. Visa älgarna att "hit ska ni inte". Så varför inte sjunga bort dem? Jo vi sjunger alla möjliga låtar som poppar upp i huvudet...
Jullåtarna passar bäst & min kära lilla ponny funkar också bra!

Någon som känner igen sig?
Dela gärna med er utav roliga ridupplevelser i kommentarsfältet!Likes

Comments

Nu har jag varit på höjern och hälsat på min gamla ponny Pim. Hon är så sjukt söt.
Det första jag säger när jag ser henne: "har hon krympt?".....
Hahaha nej det ska tydligen vara jag som växt.
Hon var jättesnäll i både ridning och hantering.
I ridningen så gick hon att samla tillslut även fast hon kunde ha lite bråttom ibland.
Min drömponny verkligen, alla vill ha en första ponny som henne.
Vi kunde tillochmed galoppera utan större problem.
Stolt ryttare kan man säga!!

Likes

Comments

Hej, inte min bästa dag idag. Kändes som att allt bara gick fel, jag hästen, ridningen allt bara allt kändes dåligt idag på hästryggen. Odin var på sitt jobbigaste humör då han bara sprang ifrån allt arbete och bara var allmänt jobbig sen så blev ju jag irriterad och alla ryttare där ute tror jag vet vilken dum kombo det blir satt aa, vi gjorde det bästa av situationen och det blev som det blev. Hoppas ni haft en bättre dag iaf <3

Likes

Comments

Mer uppdatering om tävlingen men jaja..
Det kändes så bra att gå igenom banan felfritt. Första gången med stor häst, första gången med Monte och till min förtjusning lyckades vi faktiskt!!
Älskade häst.

Tack till alla som hjälpt mig och tagit så fina bilder på oss! Längtar redan till nästa tävling <3

Likes

Comments