Varför är avokado nyttigt?

Man hör hela tiden att avokado ska vara nyttigt. Har ni som jag alltid undrat vad som är så nyttigt med avokado. Fortsätt bara då att läsa!

Först och främst innehåller avokado mycket viktiga ämnen! Vitamin a,b,c och e, magnesium, kalcium fibrer, fosfor, natrium, niacin, folsyra, omega-3, 18 essentiella aminosyror. m.m..

Och vad gör alla dessa ämnen för din kropp? Joo...
Avokadon innehåller mycket antioxidanter. Antioxidanter är ett samlingsnamn för ett antal ämnen, deras gemensamma förmåga är att neutralisera fria radikaler.
Stress, sjukdom och hårt fysiskt arbete kan öka frisättningen av fria radikaler. Detta kan leda till åldrande, cancer, infektioner m.m... Alltså är avokadon en friende för dessa radikaler och neutraliserar nivån, så du inte åldras m.m..

Avokadons kärna innehåller 70% antioxidanter. Viktigt att veta då många slänger kärnan!! Ät den, den är full med nyttigheter.
Avokadons innehåll bidrar även till sänkt kolestrolvärde, stärker hjärta och kärl m.m
Listan kan alltså skrivas lång angående denna superfrukt..! (..är avokado en frukt?)

Finns det någon mer än mig som tycker att avokadon är dyr?
Här har ni svaret på den frågan:
Efterfrågan på avokadon är väldigt stor (inte konstigt med tanke på vilken superfrukt den är?) och att starta nya avokado odlingar tar lång tid, då det tar flera år innan träden får frukt.
Dock står det i artikeln att det ska bli bättre nästa år, och den är skriven 5 oktober 2016.
Så ja, vi får la se om det stämmer.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. :)

Likes

Comments

Hej allihop!

Nu tänkte jag börja blogga, mest för min egen skull!
Kommer skriva ner recept på nyttiga måltider och fakta som ger ett hälsosammare liv.
För mig är det viktigt att inte ekologiska/häsosamma matvaror ska kosta för mycket, så kommer även att länka till sidor som har bra priser.

Jag läser mycket om hur viktig rätt sorts mat är för vår hälsa. Därför kommer ni kunna läsa mycket fakta om olika råvaror.


Vi hörs!

Likes

Comments