Fikk en komentar fra Josefine som jeg tenkte å skrive litt om. Det hun spurte om var :


har det vært noen utfordringer ved å flytte til ett annet land?

Helt ærlig, den måtte jeg tenkte lenge på, for enten så har jeg ikke hatt noen utfordringer, eller så er det fordi jeg ikke har sett på det som en utfordring. Jeg har ikke hatt noe problemer med å forstå dansk, heller motsatt haha, danskene sliter mer med å forstå meg, men etter å ha bodd her en stund nå, prater jeg nok litt dansk/norsk. Jeg bytter ut noen norske ord danskene ikke forstår, til ord de bruker. som f.eks bra-godt, lett- nemt, vanskelig-svært, kanksje- måske, gutt-dreng, jente-pige, dritt-lort haha kunne nevt i fleng her.. Det går bare av seg selv nå, så danskene skjønner godt hva jeg sier. En utfordring jeg har hatt da, og fortsatt har er måten de sier tall.... Helt seriøst, det er jo helt idiotiskt.. vi sier jo førtifem, men de sier femogførrrr. det går ganske fint, men når tallene bikker over 50, da blir det vanskelig, for da sier de femoghalvfjers osv.. det skjønner jeg ikke en dritt av, så det der har jeg gitt opp. da sier jeg heller tallet på engelsk.

hvordan har det vært å flytte til ett nytt land?

Tjah, jeg trodde det skulle vært mye mer utfordrende enn det har vært. jeg elsker Danmark, jeg elsker byen jeg bor i. elsker at høsten er laaaang, og vinteren er kort ( vinteren har jeg ikke sett ett snev av her enda). Vi har jo fått mye hjelp av klubben til P, med å ordne alt praktisk, som å få ett CPR nummer, som er det samme som personnummer i Norge, og få dansk bankkonto som man må ha for å få lønn og sånne kjedelige ting. Ellers er det litt mer Europeisk stemning her, hvis jeg kan kalle det det. folk sitter ute året rundt omtrent på cafeene, får sånn følelse av at jeg er i syden.


hvordan har det vært og tilvende seg livet der nede?

Det har jeg også svart litt på da. men jeg føler jeg gle rett inn her. Danskene er jo så hyggelige. Alle her har tatt meg imot med åpne armer.. en ting som jeg har måtte venne meg til er at det er jo såååå mye billigere her, men så glemmer jeg ofte at koster noe 1000 danske, så er det hvertfall 1200 norske da. Haha.. Så ikke alt er så billig som jeg tror. men mye er faktisk svin billig. Øl, vin osv er jo super billig. Alle butikker er også åpne på søndager, til og med kjøpesenteret.. det er som en vanlig dag.. det tok tid før jeg fikk det inn i hodet.. satt mange søndager og fortvilte fordi butikken var "stengt" til jeg kom på at neiiiii det er den jo ikke haha...

Håper dere fikk gode svar, vi kan snakke mer om det, bare skriv en komentar med spørsmål, så svarer jeg gjerne.


Gikk tur idag, på ett nytt sted, langs en elv som fører ut i havet tror jeg? haha er ikke helt sikker på det, men det var sinnsykt fint. veldig populært også.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Endelig har vi fått flyttedatoen, vi fikk til og få flyttet datoen en uke tidligere enn planlagt. Så mandag 13, får vi flytte inn. Det er jo bare litt over en uke til. Nesten alt står jo allerede pakket og klart, så jeg er nesten helt sikker på at vi skal klare og flytte alt på en dag. Dessuten så skal vi ikke så langt, huset ligger i samme gate som vi bor nå, bare i enden. Gleder meg så til å få tatt litt bilder i det nye hjemmet og vise dere. Nå føler jeg virkelig at ting begynner og ordne seg, på alle fronter. Så jeg sitter med en sånn lykkefølelse, det er så deilig.

Så min plan idag er og dra å se på senger, fordi seng er det eneste vi trenger av møbler, resten er møblert. Ellers igår så var P borte nesten hele dagen, fordi han hadde borte kamp, som de forrøvrig VANT, mot Midtjylland. Det var viktig med tanke på å få være med i sluttspillet.

En annen ting...Jeg tenkte å spørre dere om dere har noen ønsker om hva jeg skal blogge om? bare LEGG IGJEN EN KOMMENTAR.

Likes

Comments

Hei Igjen dere! HÆRREMINGUD som jeg slet for å finne en overskrift til dette innlegget, jeg hater den derre "outfit" overskriften, føler liksom da ER man en rosanblogger (selvom ingenting er galt i det, jeg elsker jo rosabloggere og leser de fast! ) MEN Det eneste som popper opp i hodet mitt da er "heiiiiiaaaa bloggen" haha.. Og jeg blir klein bare av tanken!! uff, jeg er jo merkelig..

Jeg føler det noe rart og nå skulle poste så mange bilder av meg selv, føler det er så egosentrisk. Men nå har jeg jo tross alt stellt meg opp forran 20-30 forbipasserende og posa, som var MYE kleinere enn hva jeg trodde forresten. Så da blir det litt for dumt og ikke skulle bruke bildene også. Dessuten får dere se en liten severdighet av Kolding, nemlig Koldinghus, typ nabobygget her vi bor. du kan jo selv tenke deg hvor fin utsikt vi har hjemmefra !! 

Nå igår var faktisk første dagen det har begynt og bli kaldt her, gikk fra 14 grader til 8-9 så da måtte jeg på meg litt mer klær enn de andre dagene.. Vet ikke heeeelt om jeg liker det altså...

Det var Siri som kom med forslaget outfit, og en gang må bli den første. Jeg venner meg sikkert til det ;)

Ellers, idag var jeg og P ute og spiste lunsj og tok en kaffe. Kjempe koselig som alltid. Og sofie og jeg var tidlig oppe og gikk lang tur. Vi gikk faktisk her, rundt vannet. Tror jeg aldri kommer til og bli lei av å gå rundt der. Det er jo så fiiiiint!! Virkelig Balsam for sjela, som en ekte blogger ville sagt hehe :)

Likes

Comments

Dette inlegget hadde jeg tenkt lenge skulle bli ett "must have" inlegg, med små ting av interiør jeg trenger til det nye huset vi skal flytte i, men istede ble jeg helt oppslukt i inspo bilder på google..

Jeg har kjøpt meg en notatbok, hvor jeg har notert meg rom for rom i det nye huset, og skrevet ned ting jeg trenger og hvor jeg evt skal kjøpe det, enten på nett eller i butikk. ganske smart, for da har man en plan på stil, og hvordan du vill ha det i forhold til farger osv, og du får lettere en "rød tråd" gjennom hele hjemmet ditt. Jeg skal lage ett "must have" innlegg, jeg må bare prøve og konse litt bedre på oppgaven neste gang.

Da jeg bodde i Elverum vill jeg ikke akkurat si jeg hadde funnet min interiør stil, jeg var dum og kjøpte så og si alt på en gang. Man lærer heldigvis av sine feil. omtrent ingenting av det eier jeg nå, har solgt det meste, som betyr jeg starter på nytt med interiør innkjøp. Har også fått litt mer interesse for det, noe jeg kanskje ikke hadde så mye før.. Jeg har nok en litt blandet stil, kan like og ha ting i rene farger som sort og hvitt, men heller putte inn farger på små ting, som telysholdere, puter, og planter gjør seg alltid for og få litt liv og spill i rommet. Og litt treverk på ting innimellom kan jeg like også, for og bryte opp litt det stive og rene. Jeg vet ikke heeeelt om dere henger med her haha ?Meraki såpen har jeg blitt totalt forelsket i, så den kommer nok på "must have" senere. Det samme med håndkremen som hører til.
så må vi for all del ikke glemme Voluspa duftlysene.. ahhh
Håper dere ble litt inspirert dere også.

Likes

Comments

Hei dere! Jeg slettet alle de tidligere innleggene, nettopp fordi jeg så nå hvor ræva de var haha, også fordi det var opp mot ett år mellom hvert innlegg, og da tenkte jeg som så at nå har jeg startet ett nytt kapittel i livet på en måte, og da passa det bra og starte litt på nytt her også.

Jeg har jo flyttet til Danmark som de fleste sikkert vet. og først av alt må jeg bare si at jeg stor trives her, virkelig.. FOR en by. vi bor i Kolding, en perfekt stor by med 57 500 innbyggere, og best av alt, som jeg savner veldig når jeg bodde i Elverum, vi bor langs kysten! føler meg veldig hjemme i denne byen, og jeg oppdager nye steder hver dag omtrent som viser meg gang på gang hvor koselig denne byen er! Vi har det faktisk helt topp!

MEN, hehe det er alltid ett men da, vi flyttet inn i en leilighet her, som viste seg 2 uker etter vi flyttet inn at skulle plutselig selges.. så det var plutselig visning her omtrent hver dag i 2 uker, til og med på lørdager og søndager asså... som er ganske slitsomt, fordi det skal gjerne se representabelt ut, og vi hadde ikke rekt å pakke ut av pappesker engang, heldigvis... så alt er bare kaos i denne leiligheten. ikke før nå, for 2 uker siden fant vi ett nytt sted å bo, var veldig vanskelig, siden stakkars lille Sofie må jo også få være med, og veldig få tillatte hund i leiligheten deres. men vi fant ett byhus, ett kjempe fint byhus rett borti gaten her, som ligger helt perfekt til! Det skal bli deilig og bare kunne slippe sofie ut på gresset i den lille minihagen vår, istedenfor og måtte gå de 500 trappene ned.. det var vel litt og ta i, men vi bor i toppleiligheten uten heis, og det er ganske så mange trapper. jeg vet ikke når vi flytter inn der, ting tar tydeligvis tid...... men jeg håper innen 1. nov! klærne mine ligger strødd på gjesterommet, og klørne jeg bruker daglig ligger i en koffert.. vi har snart bodd i pappesker i ett halvt år. Man føler seg ikke så hjemme da akkurat. MEN jeg er positiv og tenker at alt vill ordne seg nå, og vi kan få det suuuper fint i vårt nye hjem!

her er ett bildedryss fra tiden i den nye byen så langt :)

Likes

Comments