Header

Tjena! Idag har det varit en helt vanlig måndag fast denna dag hade ett plus, pluset va att jag fick avsluta dagen på bästa sätt. Som jag skrev i förra inlägget så kan jag inte gymma på ett tag så ska nog gå och köra några set Chins eller så ska jag sova, ba kanske haha.
Men idag gjorde jag i ordning dem första matlådorna för veckan, de bestod av:

30g haricoverts
30g morot
100g ris
150g kyckling

Det vart faktiskt riktigt gott, fast jag tror nog att det är något man lätt blir less på Elr vad tror ni?

Det var nog allt som ni skulle ha ett intresse av att läsa tror jag, o vill bara skriva att jag tycker att detta är riktigt kul att skriva om sånt här. Och då hoppas jag ju självklart att ni gillar att läsa det jg skriver samt känner ett nån sorts insperation och intresse av det jag skriver. Skriv det då gärna i kommentarerna.
Hare bra nu så hörs vi imorn igen, chiaaao!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj! Denna vecka har vart riktigt najs, faktiskt! jag har däremot och har fortfarande en gigantisk ångest, en ångest över att jag kanske kommer bli sjuk när som. och om det händer då vet jag inte vad jag ska göra, jag har kommit in i ett riktigt bra flyt med träningen då jag tränar 6 gånger i veckan kanske 7 ggr eller om jag dubblar pass på en dag så kan det kanske bli 8-9 gånger men det är bara kanske haha. så om jag blir sjuk så kommer jag 1. inte få träna. 2. jag blir typ tvungen att bar ligga hemma. det vill jag verkligen inte, så får gå runt med en anti sjukdoms dräkt. Aa så får det fan bli. nu till vad jag ska skriva om i detta inlägg då jag dela upp i tre dagar eller jo det ska jag haha,det blir Fredags passet, lördags passet och denna vilodag.

FREDAG: i fredags körde jag ett axelpass, ett riktigt brutalt axelpass. jag körde ganska original övningar typ, det jag körde var: först 3 set 10 rep sittande axel press med 40 kg efter det så vart det stående axel press samma där 3 set 10 rep på 40 kg. sedan vart det lite framåt lyft med hantlar på 15 kg per hantel då asså, sen fick jag tips om en övning som heter sido lyft det är typ samma övning bara att man drar armarna ut åt sidan och denna övning körde jag på 15 kg i cablecrossen. efter det vart det tjurnack lyft som jag kallar det.

LÖRDAG: i lördags så körde jag bara ett litet magpass på 40 minuter så aa det vart inte så mycket men jag körde vanliga situps, mag crunch med rep i cablecross sedan vart det en övning som jag inte kan vad den heter men man hänger i en hävstång och har rakar ben sen pressar du benen uppåt så din kropp blir i 90grader, sen körde jag samma övning bara att du har böjda ben och du crunchar dem uppåt åt sidan istället.

SÖNDAG: idag vart det en vilodag :o

Det var allt som var intressant kände jag för detta inlägg, vi får se hur det blir veckan jag har framför mig för jag kommer inte kunna gymma förens på torsdag för att jag måste köpa nytt gymkort. Så vi får se vad det blir med imorn blir det mat tips och jag kommer skriva om vägen igenom matlagningen, det blir nog perfekt tror jag.

Hare bra nu och gnatt på er.


Likes

Comments

Tjenare! Denna dag började bra jag känner att jag inte är lika seg och trätt på morgonen, vilket är bra för det betyder dels att jag har en bättre sömn och att jag går och lägger mig tidigare. Sedan i skolan hände det inte så mycket alls förutom att jag typ sprängde min tånagel på idrotten. Idag vart det som ni ser ett fett ryggpass, det jag körde idag var:

Jag började med några marklyft på 70 kg för att värma upp lite sedan körde jag 10 rep*2 rep på 100 kg, jag höjde sedan till 125 och körde en 10a på det och sen körde jag en 5a på 130 kg och det va hyffsat lätt så jag höjde till 135 kg och det kändes lätt igen så höjde till 140 kg och det va tungt, elr det va ju tungt redan vid 125 men haha aa jag persade 2 gånger iallafall. sedan körde jag en riktigt schysst övning där man stor lite som att sitta i en stol och där du drar stången längs låren fram och tillbaka. med den övningen körde jag 10set* 3 rep på 50 kg, sen har vi en till övning som jag tycker om riktigt mycket där man sitter ner i mitten av cablecrossen på en bänk, och drar neråt mot latzen.

det var mitt rygg pass det, efter jag hade gymmat gick jagh upp och gjorde frukodt lådor som ni kan se påde bilder och recept på neranfö

Mina frukost lådor som jag gjorde nu var: En vanlig havregryns gröt bara att jag gjorde den lite extra nyttigt

RECEPT:

1,5 dl havregryn

1 krm salt

2 dl vatten

Det är bas ingridienserna för havregrynsgröt, men efetrsom jag ville ha den lite extra god och man kanskee vågar kalla den lite nyttigare så jag stoppade i 0,5 dl vanilj proteinpulver. Som topping på det tog jag och skar upp äpplen och la i en påse och hällde på kanel och skakade påsen, sedan la jag äpplena på gröten. Sen har vi en annan variant som man sätter på direkt efter man har värmt gröten och det är att man häller på jordnötssmör, det är riktigt gott.

SÅHÄR GÖR DU: Rör om, och värm i micron i ungefär 2 minuter. ta ut och tillsätt 0,5 proteinpulver och rör om. Efter det tillsätter du mjölk om du inte vill att den ska vara så ruskigt varm.

NÄRINGSINNEHÅLL: En portion av receptet jag skrev ovan(inklusive mjölk) inehåller:

424 kcal

29 g protein

19 g fett

32 g kolhydrater.

Det var allt för denna blogg, hoppas den var inspirerande och kanske att du vill göra din havregrynsgröt efter detta recept. Hare bra tjarå!

Likes

Comments

Tjennare allihopa! som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit på några dagar nu och det är för att jag inte har gjort ett skit som har varit intressant att skriva om. Men idag så vart det ett ganska sent Bröst&Biceps pass, ett riktigt skönt sådant. Jag körde ganska basic ävningar, det jag körde var:

Bänkpress: det vart ingen maxning idag för jag körde själv och det är fan jobbigt om mantyp dör haha, men jag körde 10or på 50, 60 och 68kg. Sen körde jag halv liggande bänkpress med stång och samma övning fast med hantlar och jag körde jag liggande flyes. Som ni ser på bilden av (0.1 ton) mitt hemma gym, så har jag som ensidad cablecross där jag körde både under och över flyes av något slag. Sedan körde jag den ultimata övningen då man tar en rund lösvikt och man då kör samla riskabla pressar upp och neråt. Slutligen körde jag triceps, triceps är en riktigt najs muskel att träna och det är dels för att det finns många olika övningar.

Jag körde  triceps övningar med både hantel, stång och i Cable crossen, 10 reps/3 set på alla dom övningarna.

Det var dagen pass det, imorn blir det axlar&mage. 

Ni som läser detta inlägg ge mig en like för att visa att det jag skriver är roigt o läsa och så, och kommentera om ni har något ni vill att jag ska skriva om inom träning och hälsa och akanske till och med övningar som ni kanske tror jag inte har testat än. Vore riktigt najs och schysst, gnatt nu så förs vi imorn efter morgondagens pass, byee!

Likes

Comments

Tjenare! Det var länge sen jag skrev typ 2 dagar sedan, och anledningen till att jag inte har gjort något inlägg är för att jag helt enkelt inte har haft något att skriva om. Typ det jag gjorde i lördags var, så vaknade jag kl 7 och gick jag upp och duscha för att kunna vara fräsch till när jag skulle åka och skriva in en ansökan om jobb sedan åkte jag hem och sov lite sedan åkte skidor och bara var hemma och kollade upp vart som är bäst att jag köper ett nytt gym kort, jag har nog kommit fram till att jag ska köpa kort på Actic i Norrtälje, sedan ställde jag mig och gjode mat för helgen och det var Sötpotatis, morötter, haricoverts och kykling så det vart riktigt najs.

söndagen gjorde jag typ ingenting alls på jag sov till kl 12:30 isch sedan så åkte jag skidor ett bra tag tills jag det stängde då färdades jag hem och väntade på att Mathilda skulle komma över till mig eftersom det var alla hjärtans dag så kan man ju inte vara utan sin tjej lixom.

idag var det då måndag, och idag har jag inte gjort mycket mer än att gått i skolan och lagat mat och det har varit riktigt soft. nu sitter jag och skriver  och läser bloggar för att få lite inspiration så vi får se hur det slutar då.  

Hare bra guys! så synes vi imorgon. haaaddde!

Likes

Comments

Tjenare allihopa! Idag har det varit en ganska najs dag faktiskt den har varit mysig och intensiv, jag har gått i skolan som vanligt och inte gjort något speciellt. Men efter så träffade´jag mathilda en stund, sedan vart det en färd mot min far och hämtade lite prylar inför morgondagen. Sedan vart det ett schysst axel och mag pass

.Jag körde detta idag:

AXLAR:

sittande axelpress med hantlar 2 set * 10 rep/ 2*15 kg

sittande axelpress med hantlar 2 set * 10 rep/ 2*17,5 kg

stående axelpress med stång 3 set * 10 rep/ 30kg

overhead press 3 set * 10 rep/ 34kg

MAGE:

super pullover 3 set * 10 rep/ 64kg

rotary torso 2 set * 10 rep / 34kg åt vänster.

rotary torso 2 set * 10 rep / 34 kg åt höger.

abdominal(mag crunch) 2 set * 10 rep 55 kg rakt

absominal(mag crunch) 2 set * 10 rep 55kg snett

Vissa av dem här övningarna heter lite konstiga saker, så det är bara söka på namnet om ni är intresserade av vad det är för några övningar.

Det är nog det jag körde idag, det vart ett ganska långt pass efter som jag inte hade någon tid och passa så jag körde mitt race i min takt och fyfan va jobbigt det va. haha! En sak är sjuk glad över och det är den är influnsan som är på väg och det här med att alla är sjuka och sådant, nu äre inte direkt så att jag är glad för att alla är sjuka utan för att jag känner mig rätt så pigg i kroppen osv. Och det är rätt så viktigt med att vara pigg efter som jag har kommit in i ett rätt så soft flyt med träningen nu så vill ju lixom inte sabbat.

Nu är det dax att sova, så godnatt allihopa och sov så gott!


Likes

Comments

​tjenare! idag hände inget speciellt samma gamla rutiner osv. Så tänkte hoppa visare till att idag tänkte jag bara skriva lite om dagens bröstpass. dagen bröst vart riktigt intensivt med nya ökningar och sjukt jobbiga övningar som gjorde mig helt slut.

och det jag körde idag var:

bänkpress: 10 rep * 2 set på 50kg

10 rep * 2 sätt på 60kg

Snedbänk med hantlar 10 rep/4 set 18,5 kg

Cableflyes över/under sida bröst 10rep/4set.

och sen körde jag en sjukt riski övning som jag oc en polare såg på ig, man ska ta en valfri viktskiva och sen lägger man säg på en bänk och sen ska Man pressa ihop händerna med plattan emellan händerna så att plattan inte ramlar ner i bröstet på dig och för att hålla bröstmusklerna konstant spända medans man kör som riktigtt smala bänkpressar uppåt och neråt. det är en riktigt svår övning för tillslut börjar man svettas utan att man liksom vill det och då kan det hända precis som idag man kan tappa den i mitten av bröstet #aj.

nej men nu är det nog dax att sova om man ska orka morgondagen godnatt!!

Likes

Comments

Hej! idag har det inte hänt något speciellt, likadan som alla andra måndagar i skolan. samma sega lektioner och samma lärare, det ända som var ovanligt var att vi ´tvingades sjunga på musiken., haha. efter skolan gick jag och mötte mathilda, som jag har märkt nu att jag har gjort en jäkla massa gånger nu. efter det gick vi hem och vilade efter skolan, sedan rörde vi oss mot gymmet och körde ett ganska kort rygg&latzz pass som bestod av:

MASKINER:

sittande rod 10 rep/2set 57kg, 10rep/1 set 64 kg.

sittande rygg och latz drag snett uppifrån. 2set/ 10 rep 71kg

LÖSA VIKTER:

marklyft 10rep/1 set 70 kg

5rep /1 set 100 kg

10 rep / 1 set 115 kg

5 rep/ 1set 120 kg

3 rep/ 1set 125 kg

1rep/1 set 130 kg

som ni ser så klarade jag ett nytt pers, jag klarade 130 kg. jag är fett nöjd och jag känner att min styrka och min uthållighet ökar, det är så skönt när man inser att det ger något. motivation och vilja är nog det som betyder mest när det gäller att träna tror jag, det är det jag känner.

N sak vi se, jag har skrapat ihop lite fakta om kosttillskott som jag har läst om nu ett litet tag om. Att man ska vara noggran med kosten grundar sig i botten att kroppen ska få den energi som behövs. De som tränar behöver energi för att inte ryta ner kroppen och för att förhindra sjukdomar.

kosttillskott är viktigt oavsett vilken nivå man tränar på för att komplettera där kosten inte räcker till. och ofta är de som precis börjat träna i ett större behov av detta än de som tränar regelbundet. -De som tränar mycket äter ofta bättre i grunden.

Hugo Rosas är känd elitidrottare inom cross-fit och har en av Sveriges största bloggar, och även han ser problemet. På gymmet märker han ofta att många kör igång ibörjan på året ,men i mars börjar det bli tomt igen, bland annat på grund av kosten.

- I mars har många blivit skadade och sjuka. Man bryter ner kroppen under träning. många tror att om man inte äter något före eller efter träning så får man snabbare resultat, men det är igentligen tvärtom. Musklerna är som mest mottagliga 20 minuter efter teäning och då är en proteinshake väldigt bra.

Det rekommenderas att välja Kosttilskott från seriösa tillverkare då skillnaden är stor mellan olika produkter. Det finns aktörer som fuskar med både innehåll och näringsdeklarationer, vilket lurar konsumenter att köpa varor som inte innehåller det som utlovas.

Det var nog det jag lyckades hitta, som jag tyckte var lite vettigt. godnatt nu allihopa så hörs vi på nästa inlägg imorn. bye!


Likes

Comments