FÖRE

​EFTER

Jag gjorde folieslingor med 6% vp styrka och så  vävde jag tunna slingor, hon ville ha en balayage Först delade jag in håret i klippkorset och började längst ner och fortsatte uppåt.. Det var väldigt jobbigt att väva folieslingor i ett sånt tjockt och långt hår det tog många timmar  men slutresultatet blev väldigt fint och natuligt. Hon ville ha ett naturligt resultat. När jag hade gjort klart slingorna så började jag med att skölja av dem jag gjorde allra först så det blir ett jämnt resultat över hela håret. 

Klippning

Jag delade in håret i klippkorset och plattade en passe och sedan klippte jag helform. Jag plattar det innan klippningen för kunden alltid brukar ha platt hår och när man plattar håret så ser man lättare vart guiden är. 

Stylingprodukter: Maria Nila värmeskydd.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Klippte en kund häromdagen i skolan, hon har lika längder ner till och sedan klippte jag upp håret för att kunden vill ha rätt så mycket volym annars faller håret bara ner.
Sedan så la jag i lite mousse i hennes hår och volymfönade. Tillsist sprayade jag håret blev väldigt nöjd med just denna klippningen eftersom hon passar så bra i den frisyren.

  • 68 Readers

Likes

Comments

Gjorde slingor på min kusin idag, jag gjorde 2 olika blandningar på blonderingen eftersom hon ville ha olika nyanser i håret så jag blandade två olika blandningar och så tog jag varannan slinga 6% och 9%. Hon ville ha en varm ton i håret.
Blonderingen har ingen verkningstid men hon fick sitta med slingorna i ca 15 min. Gjorde slingor i folie och gjorde dem inte enda in i botten utan bara på längderna, vävde tunna och lite tjockare slingor.
La även i en färgbomb i hennes hår som hon sedan kommer att använda hemma.

  • 71 Readers

Likes

Comments

Hejsan!
Igår på praktiken fick jag äran att helblondera Kristoffer han ville få det så kallt som möjligt!
Jag applicerade blonderingen först på sidorna och bakpartiet sedan så fortsatte jag uppåt jag applicerade först på sidorna eftersom vi tidigare hade gjort slingor på de längre partiet, han fick sitta med blonderingen i 45 minuter. Sedan så la jag en nyanserin( för er som inte vet vad nyansering är så är det som en lättfärg/toning den gör så att det guldiga i håret dämpas).
Målet var ju att han skulle bli så kall som möjligt och det menas att han inte vill ha det så guldigt utan mer platinablont!
Recept: 6% väteperoxid en del blonderingspulver. Jag gjorde smeten lite tjockare för om den hade varit mer rinnig så hade det varit svårare att applicera!
Nyanseringen: 10N 10V 10A 2+1 . Dubbelmängd lotion.
Appliceringen: Hel passé.
Klippning: 6 mm med maskin
Hårstyling: fönade hans hår med en borste och sedan plattade jag det och använde di fi vaxet (den gröna).
Det jag rekommenderade till Kristoffer var att använda en färgbomb eller silverschampoo. Han köpte med sig en färgbomb #1002 en färgbomb är en inpackning med färg gör att det blir kallt, appliceras i blött hår verkningstid 3min. Rekommenderas starkt till personer som vill få en kallare ton på håret!

  • 97 Readers

Likes

Comments

​Kunden kom in med 3-4cm utväxt, utväxten var grå. Jag frågade kunden om hennes önskemål och hon förklarade att hon ville få bort sin utväxt och bli lite ljusare i håret. Jag har gjort slingor i hätta på denna kunden 3 gånger nu och när hon kom till mig på första besöket så berättade hon för mig att hon tröttnat på sitt mörka hår och att det är jobbigt för henne att färga det 1 gång i månden och då tyckte jag att vi skulle göra slingor i hätta och det tyckte min handledare också.

Först så drog jag ut slingorna med en virknål, slingorna skall vara lika tjocka eftersom det skall se så naturligt ut som möjligt gör man olika tjocka slingor så kan det se fult ut. Jag använde mig av goldwells blekning och 6%,9%. 

Jag började applicera blonderingen där det var mörkast, och hon var mörkast i botten så där började jag applicera och sedan fortsatte jag uppåt med 2 olika väteperoxidstyrkor i botten tog jag 9% och när jag kom till övre håret så bytte jag till 6% eftersom det skall värka lika länge och att färgen blir så jämn som möjligt om jag hade använt mig av 9% i hela håret så hade bottenhåret blivit ljusare och mörkare upptill. Jag applicerade även där håret var brunt eftersom kunden ville bli ljusare i håret. Där det redan var ljust la jag såklart inte blondering på. 

Jag tillsatte värme som gör att processen påskyndas. Hon fick sitta med värmen på i ungefär 10-15min, men man måste alltid kolla till hur det går i processen  för blondering har ingen verkningstid man måste avgöra själv när det är klart och jag kollade till det hela tiden. Sedan så schampoonerade jag hennes hår och la en nyansering, en nyansering är som en toning. Nyanseringen gör så att slingorna inte ser hemmagjorda ut utan allt smälter in. Om håret är för gult så tar man en komplimentfärg som gör att det gula stöts ut och det hade varit violett i detta fallet. Men kunden ville vara lite guldig så jag tog en naturton 8N det fick verka i ca 10min och sedan tvättade jag ut det. Jag klippte sedan topparna på henne, ökande längder upptill och helform. 


Likes

Comments

Hej!

Jag har ett tips till er som har behandlat era hår till exempel gjort slingor gång på gång och känner att håret har blivit sämre. Man får tillbaka strukturen i håret. Man bör använda produkten ett längre tag för att se resultat. Har själv testat både schampo och conditioner och de är helt klart mina favoriter.

Likes

Comments

Jag färgade en kund häromdagen och utgångsläget var ca en 5 i botten och hon har 25 % grått. Kunden ville bli kall i längderna och lite varmare i botten. Jag använde mig av topchic 9N med väteperoxid styrkan12%. Jag valde att använda mig av 12 % för att det ska ljusas upp så mycket som möjligt. Verkningsiden: 40min utan värme, jag gjorde korset och applicerade färgen i i horisontella indelningslinjer. I längderna la jag en nyansering matrix SPV + SPA lika delar och lotion. Jag la en nyansering för att dämpa det guldiga, SPV OCH SPA dämpar gult och därför tog jag den nyanseringen för att slå ut det guldiga. . Nyanseringen verkade i 10minuter sedan fönade jag håret. Både jag och kunden blev nöjda med resultatet!

Likes

Comments