#supersaturday

Stephanie Holmén - 0+0 fel i Gothenburg Trophy och en 2a plats med det! Måste vara svårslaget när hela Scandinavium applåderar och hurrar så taket lyfter! 🤩👌🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Competitions, #supersaturday

Lördagen i Scandinavium börjar med Krafft YR. Det lönar sig att ha varit här varje år i över 10 år nu, för man vet precis var de bästa platserna är :D Shoppingen är mestadels avklarad redan igår, vilket är skönt! Så slipper man släpa på en massa påsar till och från arenan mellan klass. Vi har några saker kvar att investera i 👌🏻

Likes

Comments

Everday life

Nu är jag och mamma framme i Göteborg och innan vi springer in på mässan för att kolla läget, så måste vi ju fylla på energin! Som alltid blir det middag på Taras turkiska restaurang! Så otroligt gott, och mycket!! Och förhållandevis bra priser! Nu kan helgen börja! 👌🏻

Likes

Comments

Rants, Vallis, Everday life

Hallå igen!

Hoppas att ni har haft det bra!
Jag och mamma tog Vallis och Indie på en tur ute i skogen först, och Indie var så taggad! ❤️ Hon tyckte det var så roligt, gick först även att hon var lite tittig, men hon gick på, jätteduktig.
Vi red ut på ett fält för att prova galoppera, men hästarna var alldeles för pigga, Indie försökte bocka och till och med Vallis hoppade med rumpan lite i fattningen, så vi tog beslutet att vi skulle hålla galoppen på framhoppningen hemma istället, så att vi inte riskerar något med tanke på att vi åker till GHS imorgon.
Men galopp blev det! Så himla härligt det är! Och Indie höll sig på mattan 😉

Imorgon blir det tidig morgon, vi ska hinna fixa allt innan vi ska försöka komma iväg tidigt! Så vi hinner med att gå igenom mässan, så man vet precis vart man ska springa i pauserna på lördag och söndag, så man inte slösar någon tid på att ränna runt i blindo 😏

Men ikväll blir det... CM! 😝 Är redan på säsong 3! Igen. Såg igenom alla säsonger när jag var inlagd på sjukhuset och under sjukskrivningen efteråt, men det är ju 3 år sen nu.

Likes

Comments

Spindra, Everday life, Vallis, Exercises, Rants, Training

Hallå!

Igår var det hoppträning, och jag hade tänkt lägga ut om den efteråt, men det var så mycket när vi kom hem, laga mat, se på ett antal avsnitt CM, plugga, att jag helt enkelt inte orkade.

Men, kan säga att det var blandat resultat, som det brukar vara! Kändes bra till viss del, men efter ett tag så blev hon bara alldeles för taggad och det var antingen inte framåt alls eller alldeles för okontrollerat rusande. Vi avslutade iaf på ett lugnt och trevligt sätt över ett hinder som funkat bra hela passet, och stod över att rida avslutande banan.

Men det gjorde ju inget, för jag hade tänkt vara med på en liten sportlovsaktivitet på ridskolan, banhoppning! Det var verkligen behövligt! Tyvärr hade jag ingen telefon med mig, så ingen kunde filma, men vi började med bara 80 cm för att skutta runt och känna oss duktiga ;) och det gick bra!
En sväng som tjurade bara, och när jag la volten bara så gick det fint. Sedan valde jag att ta 1 m också, och det gick ju också fint! Samma sväng som blev lite tjurig igen, ut på långsidan i högervarv från kortsidan, men jag tog den igen sen när banan var klar, och kompromissade lite och då gick hon framåt istället för att stanna. Så, jag är nöjd! 😄👌🏻 Känns som att hon är mindre ”taggad” när man bara hoppar bana 🤔 tror att när man upprepar övningar på träning så fattar hon så snabbt vad som ska hända och hon har ju väldigt mycket ”kan bäst själv!”-mentalitet. Känns bra iaf inför första tävlingen om två veckor :)

På tal om att jag inte hade mobilen med mig till stallet.. jag insåg det när jag skulle rida fram, och antog att jag hade glömt den hemma i boden. Mamma kom och skällde på mig när jag stod och mockade efteråt. Hon hade ju försökt ringa och när jag inte svarade så trodde hon att det hade hänt något! 🙈 men, jag förklarade att jag hade glömt den hemma, så var det bra med det. Fixade lite i stallet innan jag åkte hem, och.. det påg ingen mobil i boden 😱 ut i bilen och leta, nej, inte där heller. Den paniken som kom krypande när jag insåg att mobilen faktiskt var borta! Fy tusan! In igen, upp på rummet och kolla överallt i hela huset. Ingen mobil. Det var ju bara att öppna datorn och kontakta mamma över Facebook att mobilen var borta. Döm av min förvåning när mamma säger att den ligger i brevlådan! Någon snäll granne hade hittat den på parkeringen, precis efter att jag varit och letat i bilen, och ringt upp mamma som var senaste missade samtalet på skärmen! Vilket jäkla flax!! 🙏🏻

Nu återhämtar jag mig i soffan i väntan på en föreläsning om morfologi och sedan blir det tillbaka till stallet igen på eftermiddag. Vallis och Indie ska få gå ut på tur och galoppera i snön 😍👌🏻

Likes

Comments

Spindra, Rants, Vallis, Everday life

Inte riktigt, men nästan! Hjälp, jag gick och la mig ganska prick vid midnatt igår, vet inte när det hände senast. Jag är en riktig nattuggla, vilket gör att mitt nattjobb ju passar mig väldigt bra, och alla mina föreläsningar och seminarium börjar tidigast kl.10, så behöver egentligen aldrig kliva upp särskilt tidigt. Idag däremot så vaknade jag självmant redan 06.38! 😫 Hade ställt klockan på 07.45, för jag skulle ut till stallet och se till att djuren fick ljummet vatten till sitt morgonhö i hagen ❤️ så lite surt var det ju att vakna mer än en timme för tidigt. Men men..

När jag väl var ute i stallet och kom med det varma vattnet till hagen så såg jag att Vallis var på väg mot vattenkaret, så försökte ju halvspringa med en vattenkanna i varje hand i massa snö. Såg nog lite lustigt ut för de som körde förbi 🙈 hann kasta i en kanna varmt i alla fall innan hon började dricka, så kändes värt det. När jag hade fått i andra så kom Spindra också. Kändes extra bra att se att de drack så mycket och länge, när de hade ljummet vatten, istället för iskallt ❤️ önskar att jag hade haft möjlighet att kunna koppla in en termobar i hagen 😔

Passade på att mocka och fixa allt hö också. Har seminarium 13-14.30 och sedan hoppträning vid kl.16, så känns skönt att det är klart redan innan. Återkommer senare med hur hoppträningen gick!

Give me spring time! ❤️🐴🌿☀️

Likes

Comments

Everday life

Jag och mamma lyxar till det med Pinchos ikväll, äntligen! :D ska bli spännande!

Någon annan som varit på Pinchos? :D Vad tyckte ni?

Likes

Comments

Spindra, Exercises, Vallis, Rants

Idag ägnade jag och Spindra en stund åt lösgörande arbete i ridhuset, för att checka av inför hoppträning imorgon. Det gick bra! Jättefin stundtals och kanske lite väl på emellanåt, men hon lyssnade fint ändå ❤️ vi gjorde många, många övergångar och det var inte så mycket att sätta någon ”press” på henne, som för att bara förbereda inför morgondag. Jag är nöjd! :D

Indie fick också jobba på inomhus efter det. Även hon fick gå mycket lösgörande, bara för att hitta formen och slappna av i kroppen. Böjda spår, trampa på bakifrån, lite sidvärts. Hon jobbade på bra, men, det låg ju snö på marken innanför dörren och den var ju livsfarlig! Tog ungefär halva passet innan vi kunde rida förbi utan att hon brydde sig nämnvärt. Hästar alltså.

Mamma red Vallis samtidigt som jag red Spindra, sedan kom hovslagaren, och jag tror att hon faktiskt börjat förstå att hovis inte är så farlig (även om hon ser skeptisk ut på bilden)
Tog bara 3.5 år, mängder av mutor i form av kraft och godis, som nu gått över till hö åtminstone. Nu kan hon till och med ta emot godis från honom utan att fnysa som en drake 🙄 Framgång!

Likes

Comments

Finaste Brutj ❤️🐴 min första egna häst
6 år utan henne i år

Likes

Comments