Mucho testo..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

TB till en otroligt bra dag.

Det är det här som är helt otroligt egentligen när man bor i Spanien. När vi hade en halvdag i skolan, drog jag, Johannes och hans syrra tillsammans med Sebbe som körde, till Gibraltar. Jag hade varit där en gång tidigare, men vi fick en guidad tour av halvön- det är verkligen något man borde se om man kan. Vi var och klappade apor, spanade på Afrika och inne i en massa grottor. Därtill tog vi en Bic Mac med utsikt över hela klippan och jag måste säga att den McDonaldsen är min favorit (även om utsikten från Hong Kong var extraordinär likväl).

Afrika i Bakgrunden

Jojo, Sebbe och Jag. Riktigt trevliga människor!

  • 479 Readers

Likes

Comments

Nu på senare tid har jag börjat läsa väldigt mycket böcker. Dels för att jag ska försöka förbättra mig inför nästa högskoleprov, men också att jag börjat tycka det är väldigt roligt. Ifall man läser en bok som intresserar en, är det ett mycket bättre sätt att lägga ner tid jämfört med exempelvis serier. Dock vill jag verkligen poängtera att ni ska välja böcker ni själva vill läsa, för (som nedanstående bok även bevisar) är en person betydligt mer omotiverad att göra något om den påtvingas någonting jämfört med om det är eget initiativ. 

I höstas läste jag en bok som heter How to win friends and influence people, skriven av Dale Carnegie. Detta är något av psykologins bibel när det kommer till att bli omtyckt och hålla sig på den goda sidan med de man träffar.

När man åker på ett utbytesår förändras man väldigt mycket. Så varför inte ta tillfället i akt och förändras till en person man faktiskt vill vara? Jag skulle definitivt tipsa er alla som är intresserade att läsa den här boken.

 Den här boken är väldigt relevant ur två synvinklar; 1. Om man kan tänka på alla saker som beskrivs i boken (som i sig inte är svåra att förstå men desto svårare att faktiskt göra), har man ett framgångsrecept på en person som blir omtyckt av väldigt väldigt många. Och alla människor vill vara omtyckta, känna att de är duktiga och känna sig viktiga. 

2. Jag vet att många av er börjat söka jobb nu, vi börjar komma upp i den åldern. Denna bok är ett framgångsrecept för hur man ska lyckas få ett jobb, och sedan lyckas väldigt bra på det jobbet. Jag rekommenderar därför denna bok starkt, och den är verkligen inte komplicerad på något sätt, såvitt man inte läser den på engelska vilket så klart är svårare!

Likes

Comments

Sommaren är påväg tillbaka nu, och i takt med detta har vi börjat spela volleyboll igen. Det är verkligen en sport som är riktigt kul- särskilt nu när vi börjar bli duktiga. Och det har blivit något som alla som vill kan vara med på, vilket känns väldigt då skolan just nu är väldigt uppdelad. Även om detta är något naturligt finns det många som man tycker om men inte riktigt umgås med, och där är volleybollen superbra! 

Idag när vi spelade kom dessutom två koreaner förbi och spelade med oss. Det gjorde allt om möjligt ännu mer tävlingsinriktat i kombination med mig Love och Abbe. Riktigt roligt är det iallafall, och jag hoppas vi fortsätter spela. Och hoppas att ännu fler vill hänka på! (Hint till alla er kära skolkamrater) :P

Jag anser att det är väldigt viktigt här nere att göra saker utanför de vardagliga rutinerna. På senare tiden har alla varit väldigt fokuserade på studier och Sverige, men vi har trots allt bara ett år här och behöver påminna oss genom att göra sådana saker som volleyboll på stranden!


Likes

Comments

Att komma hem hade aldrig varit så skönt som när jag satte min fot på Arlanda i December. Den där chocken när man går ut igenom ankommande och får känna den friska svenska luften hade aldrig känts så välkomnande. Det gjorde mig ärligt talat rörd.

Det allra första jag gjorde hemma i Sverige var att gå min gamla runda längs med Mälaren, och det kändes verkligen som hemma. Familjen var förstås ett kärt återseende, och jag pallrade mig så klart även iväg ner till GG så snabbt det gick. Det är svårt att beskriva hur mycket man kan sakna Fifa-kvällar med de kompisarna man normalt sett tar för givet. Därtill är det inte riktigt lika lätt att fixa när man bor i en spansk familj, och det var otroligt skönt.

Efter en extremt bra julafton med farmor och farfar bar det av med Jacke till Florida och Bahamas. Och det var verkligen det paradiset man kunde förvänta sig. Jag har alltid älskat USA med sina stekar, spatiösa hus och monsterbilar. Efter 3 dygn i Miami bar det av till Bahamas, som verkligen var så där otroligt man trodde att det skulle vara. Vi badade som galningar, och jag hade en extremt bra tid med min familj. Min kompis hade även en bekant på samma ö, så vi lyckades fixa en nyårsutgång på Crazy Frog. "Röjt" som han kallas var en mycket intressant och positiv person, och jag hoppas vi träffas igen i framtiden.

Även om Bahamas och Florida förmodligen toppar alla tidigare resor var det lite synd att den var just detta år, då man för första gången någonsin ville hinna tröttna på Sverige. Jag hann dessvärre inte träffa alla härliga människor jag högaktar så mycket i min hemstad Stockholm. Lyckligtvis hann jag med en kort visit till kära gamla Blackan, där jag träffade alla de där kompisarna man kanske inte ringer i första hand, men som man verkligen uppskattar. Av någon underlig anledning drog jag hem till en gammal klasskamrat med hans kompis, och trots att jag aldrig riktigt umgåtts med dem särskilt mycket tidigare var det otroligt roligt. Eftersom jag hade varit borta var det ledsamt på väg till Arlanda, men väl där träffade jag några härliga SSDCS människor och jag blev riktigt exalterad för vårterminen. Efter det har mycket annat hänt...

​Paraíso.

Jag o syrran lyckades snacka oss till en liten Mustang.

Likes

Comments

I höstas kände jag ingen direkt motivation till att blogga. Varje vecka skrev 10 personer om samma händelse. Men sen slog det mig; anledningen till varför jag började blogga var dels för mitt eget intresse att i efterhand läsa vad jag tänkte medan jag var i Spanien, samt för att visa för mina vänner i Sverige hur mycket jag vill att de ska veta att de betyder för mig, samt att de ska kunna hänga med på resan.

Och redan från första dagen sa jag att jag inte bara ska skriva vad jag ätit till lunch med en inspo-bild, utan att jag faktiskt ska ge lite mer sentimentala tolkningar av allt som händer, medan jag på samma gång ska försöka förbättra min svenska i skrift.

Sedan det senaste inlägget finns otroligt mycket att berätta, och jag kommer därmed skriva ner mina tankar och händelser i dåtid. De som är intresserad får gärna hoppa på, för nu går tåget. Dock ska detta självfallet flätas samman med nutidens händelser.

Anledningen till varför jag är så säker denna gång att jag kommer fortsätta blogga, är dels för att jag faktiskt är den enda killen som har en blogg här på skolan, men är också av en annan anledning. Jag har nämligen börjat försöka göra något av min tid som ger mig något i framtiden, något som hittils fungerar otroligt bra och som känns väldigt bra på alla sätt. Jag ska försöka förklara mer invecklat vid ett annat tillfälle. Varför detta är relevant är för att jag innan såg det lite som något som inte var särskilt givande tidigare, men som jag nu ser det positiva med.

Hoppas jag lyckas få tillbaka er till bloggen kära vänner, och att ni kan njuta av åkturen. Sit back and Relax, destination Hakuna Matata.

PS:

Jag ska låta mig inspireras av en av mina gamla (men förhoppningsvis även blivande) klasskamrat Vilmer som alltid inspirerat mig med sin positivism och spontanitet, Leif GW Person med ett enligt med fantastiskt bra sätt att skriva på, samt alla brudar som alltid snackar bloggar och som jag därmed snappat upp mycket från.

​Bild på järngänget Love, Wille, Conne och jag. Från hattfesten!

Likes

Comments

​De senaste veckorna har varut extremt hektiska, vilket gjorde att bloggen dessvärre nedprioriterades på listan. Många kompisar sa dock att det gärna ser bloggen uppe igen, och nu den största vågen av plugg över så jag har mer tid för bloggen. Under tiden jag har varit borta har vi hunnit med ett höstlov, 5 dagars sjukdom, ett nytt fotbollslag, en Gibraltarresa och förmodligen uppflyttning till nästa spanskasteg!

Förra veckan kunde jag som sagt inte uppdatera då jag var sjuk från onsdag till i måndags. Jag fick en matförgiftning eller nåt sånt skit (ursäkta uttrycket), sånt som man kan få när man bor utomlands. Det var riktigt segt, att inte vara hemma med familjen i Sverige när man är sjuk. Jag gick ner och frågade apoteket om de visste nån mat som var bra för magen, och hon sa PAELLA. Sedan sa hon att hon inte bodde här. Undrar vem av oss som är gäststudent egentligen... :P Men nu mår jag bättre igen, även om det satt långt inne.

I helgen kommer jag göra några inlägg om allt jag missat att skriva om, då förstås i dåtid eftersom det hände i dåtid :P

Idag landade min farmor och farfar, och jag ska snart iväg för att äta middag med dem på en restaurang.

Under tiden får ni njuta av denna härliga selfie från Gibraltar med Afrika i bakgrunden. I bilden från vänster: min rumskamrat Johannes, jag, Johannes syster Felicia och sist men inte minst Sebbe.

Annars går det ingen vidare nöd på mig, försöker Carpa dagen så gott det går som de säger!


Likes

Comments

just nu är det Feria i Fuengirola. Det innebär hästar på gatan, kvinnor i fina klänningar och tivoli i stan.
Vi har varit hemma hos Sebbe och myst en del, det har som alltid varit jättekul!
sedan drog vi ut och åkte på tivolit; radiobilarna och även vikingaskeppet. Det var jättekul då vi sa att vi var vikingar till alla spanjorer vi åkte med.

idag har varit en jättebra dag. Jag var och åt sushi med Vronkan, Fredrika och Molly. sedan gick vi och åt glass, och nu sitter vi hemma hos Veronica.

Likes

Comments

Idag har varit en ganska seg dag. Ingen har velat göra något speciellt, så vi har bara slappat hemma och vid poolen. Eftersom vi är i Spanien finns det på något sätt mindre saker att göra när man är hemma; vi har inget tevespel eller någon bokhylla där man faktiskt förstår något av det man läser. Därmed är det ganska långtråkigt att vara hemma, vilket är anledningen till varför vi gör så mycket. Jag har iallafall beställt hem tre stycken böcker som jag ska läsa när jag får tid. Två böcker handlar om psykologi och den tredje handlar om ekonomi. De ska  faktiskt bli riktigt intressant och roligt att läsa dem. En av anledningarna till varför jag gillar kompisarna här nere är för att alla är väldigt smart, vilket gör att vi alla kan lära oss av varandra. Dessa böcker fick jag i tips från en av mina bättre kompisar här nere, och ska nu försöka lära mig mer!

I fredags var jag bjuden hem till Felix där vi skulle ha tacokväll. Det var mestadels min klass, och eftersom jag gillar min klass hade jag roligt! Igår var vi och bakade i skolan, vi spelade kort och umgicks. Det var också kul, och det är ännu en av anlednigarna till varför jag gillar skolan. Och när man gillar skolan, får man inte söndagsångest!

Likes

Comments

​Idag spelade jag golf för första gången sedan jag kom ner till Spanien. Jag lyckades få med mig Emil och då vi slutar tidigt på torsdagar hade vi gott om tid på oss. Det visade sig att vi gick av på fel sida golfbanan och var tvungen att gå runt till andra sidan golfbanan, cirka 3 kilometer..

När vi till slut kom fram var banan dock riktigt fin. Men idag skulle vi bara träna, och så blev det. Jag tyckte att jag slog riktigt bra för att inte ha spelat på en månad, men för Emils del var det hans första gång. Jag försökte hjälpa honom, och han hade en helt okej sving, tills han faktiskt skulle slå  med en boll. När han skulle slå på bollen för första gången råkade han istället kasta iväg MIN KLUBBA ut på ranchen!!! Det är faktiskt så roligt som man tror att det ska vara, jag bara stod där, chockad. Sedan började jag garva och bara fortsatte garva.

Vi tröstade oss genom att ta en läsk och lite chips i klubbhuset med havsutsikt och fin utsikt över banan. Riktigt mysigt!

På vägen till bussen gick vi åt andra hållet. Helt plötsligt ser vi en LAMA vid vägen. Ni förstår ju själva vad förvånade vi blev, men där gick tydligen en hel flock lamor. Också väldigt fascinerade, jag hade aldrig sett en lama förut.

Likes

Comments