En snöig och överlycklig Freja🐶

Godmorgon godingar från en andfådd Maja😅

Jag har precis satt mig vid grillplatsen som jag skottat fram. Fy tusan så tung snön är, att små korn kan väga så mycket. Eller så kanske jag helt enkelt är svag och otränad🤭🤣😅

Imorse vaknade jag upp i fjällstugan med Adam och Freja. Vi åt frukost och därefter åkte Adam iväg för att jobba. Vad jag ska göra idag återstår att se.

I mitt förra blogginlägg lovade jag att min bloggpaus var slut, likt förbannat har jag inte bloggat på Gud vet när... Jag har varit så stressad inombords på grund av flera saker. Så nu i fjällen ska jag ta det lugnt och när Adam inte jobbar ska vi njuta av tiden tillsammans.

Hoppas att ni fortsätter titta in, nu ska jag börja blogga ordentligt. Andra gången gillt?

XO Maja Gustafsson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det länge sedan sist, alltför länge sedan. Det beror inte på att jag haft mycket att göra, tvärtom. Jag har inte gjort något särskilt och därför känt att mina blogginlägg varit tråkiga och bilderna varit fula. Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka! Bloggandet är ju min hobby, min öppna dagbok och mitt sätt att dela med mig av min vardag. En del av mig!

Imorse tog jag och Adam sovmorgon till klockan 10. Åt frukost medan vi kollade på Temptation Island och begav oss tillsist till Videlund(efter massa strul med bilen och sura miner från Adam😉). Här har vi umgåtts med min mormor och morfar, Adam har fixat med sin isbil medan jag fotat. Nu sitter vi och värmer händer och fötter framför tvn. Mormor och morfar har åkt iväg så vi har stugan helt för oss själva. De enda planerna vi har är att fixa middag. Sedan ska vi bara vara. Det behövs! Det är så mysigt nu här i Videlund när snön lagt sig på backen, luften är stilla och himlen ljus och blå. Här trivs jag!

Förut har jag AVSKYTT att klä mig i tjocka och klumpiga täckkläder. En del av mig gör det fortfarande för att jag känner mig så instängd och begränsad, men en del av mig har börjat älska det. Att känna den friska kalla luften mot ansiktet medan resten av kroppen är varm och behaglig. Så idag bar jag mina(Adams) täckbyxor, powerskor, vinterjacka, vantar och mössa!

XO Maja Gustafsson

Likes

Comments

Måndag:

Morgonen började med ett lyckat läkarbesök. Just nu sitter jag på skolan och har en Biologilektion. Därefter blir det lunch med Josefine och Alma. Sen ska jag hem, plugga och bara ta det lugnt!

Tisdag:

Tisdagar är min lediga dag. Jag ska till vårdcentralen och SKRIKA om hjälp för min konstanta huvudvärk. Därefter måste jag städa och organisera i mitt rum. Sen blir det Gossip Girl för fulla muggar!

Onsdag:

Biologilektion på skolan, med prov.

Torsdag:

På morgonen ska jag ta bussen till UngaVuxna. Sedan blir det en lunch någonstans på stan innan jag har en frisörtid. Jag ska nyansera håret igen samt klippa bort allt slitet. Sen tror jag att jag stannar hemma hos Adam och sover där!

Fredag:

Även fredagar är min lediga dag. Jag ska träffa min absolut bästa kompis från 8:an-9:an på en fika! Sedan när Adam kommer hem hoppas jag att vi kan hitta på något tillsammans!

Lördag:

Hela helgen har jag noll planer. Adam kanske ska träffa en kompis så jag funderar på att hitta på något jag med. Annars kanske jag och han gör något. Fixar med hans bil, går på affärer. Ja inte vet jag🤣

Söndag:

Jag ska ha en så kallad ”Me day”. En dag där jag tar hand om mig lite extra. Ansiktsmask, hårinpackning, måla naglar. You name it. En sådan dag som alla behöver någon gång och dessutom blir du 100% redo för den kommande veckan!

XO Maja Gustafsson

Likes

Comments

Jag tänkte inte dela med mig av detta. Nu när jag skriver är jag även osäker på om jag kommer klicka på ”publicera”. Utåt bygger jag upp en fasad för att slippa handskas med mina känslor. Men jag gissar att människor omkring mig förstår att något inte står rätt till. Att jag inte mår så bra.

Hur mycket jag än förnekar mina svårigheter, är jag nu kopplad till psykiatrin, UngaVuxna. Jag vill veta varför jag mår som jag mår. Jag vill inte att mitt mående ska få styra mitt liv. Jag vill veta för min skull, för skolan, för min karriär, för alla runtomkring mig och för Adams skull. Mina närmaste får stå ut med massor.

Jag kommer inte dela med mig av min historia fullt ut. Ärligt så skäms jag på tok för mycket för att göra det. Att berätta om jobbiga obearbetade händelser i min barndom, ett trauma och andra saker blir på tok för svårt.

Men jag tänker berätta det jag vet om var jag befinner mig idag. Egentligen är jag i en sits där jag förnekar mina panikångestattacker, mina flashbacks, mina extremt färgstarka mardrömmar, mina ambulansfärder in och ut från sjukhus, det faktum att jag inombords är mycket ledsen och min konstanta huvudvärk från det att jag vaknar till att jag lägger mig och sover. Jag klarar inte av att gå i skolan(och jag är rädd för att misslyckas), jag följer inte med mina kompisar på saker(och jag är rädd för att hamna utanför), jag orkar ibland inte kliva upp ur sängen(och jag är rädd för att gå miste om saker). Jag är förvirrad, frustrerad och ledsen. Varför jag?

Varför jag? Jag känner mig otroligt ensam i det jag går igenom. Fast å andra sidan har vi Therese Lindgren, Selena Gomez och massa fler som pratar öppet om sina psykiska problem. Men så kommer tankarna; de kanske har ”rätt” att må dåligt. De kanske har varit med om något, jobbar hårt eller så. Fast juste; jag har ju ett trauma i ryggsäcken, pluggar hårt och försöker ständigt vara mitt bästa jag i vår ytliga värld.

Det är inte fel att må psykiskt dåligt. Men ändå skäms jag och vägrar acceptera. Ändå var jag idag på psykiatrin och min väg tillbaka är på gång. Att det kommer ta tid, det vet jag. Alla har berättat det för mig. Och jag kommer ge det tid och jag kommer kämpa. Med allt jag har. Mitt mål är en normal vardag, ett genuint leende på läpparna och när denna resa är gjord vill jag hjälpa andra. Jag har tagit mitt första kliv.

XO Maja Gustafsson

Likes

Comments

Hörrni, jag vill tipsa er alla om en GRYM bloggare här på Nouw! Min starka, fina och genomsnälla vän @mimmieteglund! 😘 Jag tokälskar hennes bilder och det faktum att hon visar upp en vanlig vardag, både positivt som negativt, vilket får henne så äkta! Viktigt att nämna är att hennes naglar så jäkla snygga, avundsjuk något!

Så, in och kika på hennes blogg!

XO Maja Gustafsson

Likes

Comments

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

100% VEGANSK & CRUELTY FREE HÅRVÅRD

" Jag gissar att ni inte har missat att jag har färgat mitt hår😉 men om ni mot all förmodan skulle gjort det tycker jag att ni ska gå in oc…"

GOODMORNING FROM WINTERLAND

" Mycket mysigt med morgonrock i kylan! Min ”sminkhörna” hos Adam. Ganska smidigt ändå. Och självklart har jag ställt upp allt mitt smink😉 …"

XBEAUTY FROM WITHIN

" Hejsan allihopa! Hoppas er dag varit lika bra som min! Jag tänkte passa på att tipsa om mina ÄLSKLINGS KAPSLAR ! Jag kämpar dagligen med a…"

ATTITYD EXCLUSIVES

" Det mysiga, välinredda och välkomnande hörnet där man hängde av sig ytterkläderna! Kolla brickan man får med antingen kaffe, te eller vatt…"

VI ÄR FINAST UTAN FILTER ÄNDÅ

" Hej på er... jag började detta som ett helt vanligt fredagsinlägg, med glädje och förhoppningar inför helgen. Men sedan tänkte jag "ingens…"

BREAKFAST

" Klockan är 08.18 och jag har precis satt mig för att äta frukost. Utanför hörs sirener och bilar som kör förbi. Tycker alltid att det känn…"