vardag

Dagen började sent. Kanske en sådär 12, för man måste ju sova ut när man inte har skola... Att komma ur sängen tog en typ timme och sen efter två ointressanta ostmackor och en ointressant kaffe blev det en hel del friends tittande. Kom senare igång med en och annan is-aktig show fast ändå på tå i Liseberg. Tillbringade en hel del trevlig tid där. Dagen slutade senare så att säga. Bestämde ju senare mitt i natten att skriva här, så man kan väl gott säga att detta är en hyfsad sammanfattad sammanfattning från en trött sofia<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardag

Sekunden innan jag somnar hör jag små droppar av ljud komma utifrån. Jag hoppar hastigt ur sängen för att se vad det är. I hopp om att snön har kommit. Det blev en besvikelse när jag ser regndroppar falla ner från skyn på min fönsterkant. Jag la mig ner igen och försökte somna fastän det droppar utanför.

Morgonen därpå ligger jag halvsovandes några timmar, kändes det som. Tills alarmet ringer och jag nästan med detsamma kliver ur sängen. Jag snoozar några gånger, tills jag inser att jag varit vaken ganska länge. Jag gör iordning mig och äter frukostZ Precis som vanligt. Jag grubblar lite över alla saker jag ska få gjort idag när jag lägger mig ner i sängen och börjar kolla på en film. När en av många gånger pappa kommer in så säger han att det snöar.

Likes

Comments

Vi sitter på klätterställningen. Du och jag. Jag har på mig en vit sommarklänning, för det är precis i början av juni. Du har på dig dina blåa bomullsshorts och en vit kortärmad skjorta, den du spillde chokladsås över för några dagar sen. ”Vänta lite jag ska bara hämta en sak stanna här”, säger du med din speciella betoning och med en ganska grov läspning. Jag ger ifrån mig ett oskyldigt ”ok” medans du klättrar snabbt nerför klätterställningen som om du skyndade dig för ditt liv. Två minuter senare springer du tillbaks med en hand bakom din rygg. Du har den här charmiga blicken som du visar bland. Jag sitter stillsam och nyfiken. Du klättrar lite haltande upp för klätterställningen, för du använder bara en hand. Jag böjer mig ner med en gest av att försöka hjälpa dig. Du klarar dig utan min hjälp. När du kommer upp sätter du dig precis intill mig och tittar mig rakt in i ögonen och säger ”Den här är till dig” och räcker samtidigt fram det du gömde bakom ryggen. Det är en fyrkantig paket, slarvigt inlindat i presentpapper. Jag har den här otroligt tacksamma blicken och samtidigt som jag kramar dig så säger jag ”tack så jätte jättemycket”. Du kramar mig tillbaks och tillräckligt mycket för att jag känner en obalans i min kropp och känner att vi nog borde släppa taget om varandra så att vi inte ramlar ner för klätterställningen. Men du lyssnar inte på mig och fortsätter att kramas. Jag känner att vi börjar glida ner vältande och då släpper du äntligen taget, när det redan är för sent och vi ramlar hastigt ner för klätterställningen och landar ner i sanden. Jag var fem år och fyra månader.

Herstory är vad jag ska kalla detta. När jag berättar händelser som hänt mig, eller påhittade. Hoppas ni gillar det!

xx

Likes

Comments

allmänt, vardag

Ugh måndag... eller? Det är någonting med måndagar som gör att jag både hatar och älskar måndagar. Jag hatar det faktum att det inte längre är helg ( i mitt fall söndagar) och jag kan göra vad jag vill. Men jag älskar också det faktum att jag får en ny start, en start på en vecka som kan leda till precis vad som helst. Hata / älska är kanske en aning extremt... Jag skulle nog säga ogilla starkt / gilla starkt istället.Någonting som är positivt med den här måndagen är ju att det åtminstonde är soligt! Ville också nämna att jag dessutom hade utvecklingssamtal för teorin idag vilket kändes relativt skönt. Dels att bara bara bli av med det men också för jag satt upp långsiktiga mål, så att jag kommer kunna komma in i det gymnasiet jag vill in i.


Likes

Comments

Som längtar efter julen under sommaren?

Som längtar att se om alla julkalendrar jag redan sett tusen gånger om?

Som längtar efter att läsa "Let it snow" under vintern som jag sparat så jävla länge?

Som längtar till helgen som ändå försvinner med en gång?

Som älskar att gå på en promenad och faktist kunna andas?

Som älskar att lägga mig i sängen efter en lång dag?

Som älskar att lägga mig i sängen efter en kort dag?

Som älskar att lägga mig i sängen när som helst.


Likes

Comments