Man høster det man sår

... dersom overskriften stemmer vil jeg i mitt tilfelle da høste halvhjerta, men ‘intensjonen-var-god-tomater’. Hvis det finns noe sånn.
I mars hadde jeg en del skrukkete tomater i kjøleskapet, så jeg delte disse i to og sådde i jord med plast over, og hadde de på baderomsgulvet. I motsetning til hva Gubben trodde (og sikkert hadde håpt på) så spiret de fort og ble til små lubne tomatplanter!

Jeg startet med andre ord bra. Etter en runde på baderomsgulvet i hjemmelaget drivhus, så ble de flyttet til vinduskarmen under en vekstlampe. Her gikk det også veldig bra en liten stund, før jeg ikke helt vet hva som gikk av meg, men det ble TOTAL omsorgssvikt fra min side. De skulle vært i større potter for lengst. Til slutt gikk det så langt at de nå 4 måneder etter de ble sådd, har krympet og ser ut som de gjorde da de var et par uker gamle.
Et hvert normalt menneske ville kastet dem for lengst. Jeg derimot, har latt de stå så lenge at de har dødd, for så i dag bestemme meg for å gi de en ny sjanse.
Det går jo sannsynligvis ikke, men jeg pottet om de som fortsatt var noenlunde grønne i større potte. Så får vi se.

Sånn ser de ut nå 😰🤞
Jeg skjønner jo at det aller høyst sannsynlig ikke blir tomater på disse. Men jeg tenker at det kan være noe å lære av å se hvordan disse stakkars neglisjerte tomatplantene kommer til å vokse fra og med nå, og se hva de faktisk byr på. Også synes jeg det egentlig er til pass for meg selv å ha brukt så mye tid på dette og se på plantene hver dag uten å få en eneste tomat igjen for strevet. Jeg kan jo virkelig ha det så godt, eller med andre ord, høste som jeg sår.

◾️ ◾️ ◾️

Jeg har gått på Bibelskole og er litt sånn «Bibelnerd» bare til advarsel, og Bibelen er jo full av metaforer og sammenligninger når det kommer til nettopp dette med å så og høste. Det kan jo egentlig brukes om så mangt, ikke bare frø.
Dette ordtaket sammen med ‘som man reder ligger man’ har vært litt hjelp for meg gjennom livet når jeg som empat har lyst å strekke ut en hjelpende hånd til absolutt alle, men ikke har kapasitet eller midler til å være der og hjelpe alle. Da har jeg silt ut de som i størst grad har sådd eller redet dårlig for seg selv. Man kan faktisk ikke så tomater og forvente jordbær. Eller som i mitt tilfelle, så tomater, neglisjere dem og så forvente en avling. 😅

Kattene er inne og koser seg i regnværet, og foretrekker å holde og klemme på den fine kurven de fikk til jul av sine besteforeldre fremfor å ligge oppi den.. Han her fikk forresten autografforespørsel i dag, han har sin egen instagram (@skytheskiathoscat) og er særdeles godt likt. 😅

Ellers har jeg fremdeles ikke fortalt noen at jeg har begynt å blogge igjen, og det er så deilig å være anonym og at ingen vet det. Samtidig så hadde det jo vært litt hyggelig med flere enn fire lesere som jeg hadde på mitt forrige innlegg, hvor tre av de var meg selv.

Til vi snakkes igjen,
Gulltopp

Ps. Har sett at noen bruker hashtags i blogginnlegget, så da tenker jeg å teste det her: #tomater #tomatplanter #dyrke #så #planter #gulltopp #gulltoppblogg #neglisjert #stakkars

Liker

Kommentarer