Idag tenkte jeg kunne dele vår prøvehistorie før lillemann kom til. Det hele startet da vesla kom til verden. Ønske om å gi hun søsken var relativt sterkt noen dager etter fødsel. Bestemte oss for å gå aktiv inn for det når hun fylte året. Rakk ikke komme dit. Når hun var 10 mnd hadde jeg min første SA. I ettertid fant vi ut at dette var rundt 4-5 uker. Er jo her den vonde og tunge tiden begynner. Syklusen min blir på hele 65 dager. Blir gravid på ny og mister denne gangen på samme viset. Syklusen min blir lang igjen.

Gikk 3-4 mnd mellom hver gang vi mistet. Var innom gynekolog osv i denne perioden. Mister 3. gang dette var april 2015. En MA var dette. Usikkert på hvor langt men ikke lenger enn 7 uker. August kommer og dette er den verste mnd av alle. Endte opp med uskrapning etter massiv blødning. Skulle vært 11 uker, men kom ikke lenger enn til 7. En ny syklus kom og jeg hadde fortsatt spor etter svangerskapet.

Denne gynekologen jeg hadde var både kald og ekkel synes jeg. Fikk jo byttet og hun jeg byttet til var veldig hjelpsom. Gikk gjennom utredning, men ingen funn. Annet enn spekulasjoner om noe om blodet mitt. Samme som skjedde i den senaborten min. I september/nesten oktober blir jeg gravid med lillemann. Hadde ett veldig fint svangerskap. Var innom sykehuset for noen sammentrekninger og mindre liv. Og disse kontrollene pga risiko svangerskap. Jeg var redd det kan jeg ikke legge skjul på.

I morgen fyller han ett år. Føles ut som han og vesla har vært her hele livet. Han gjorde oss komplett. Nå har vesla en bror og er ikke alene. Føler oss ikke ferdig med barn, men heller ikke klar for flere slik det er nå. Vi mangler ingenting og det er godt å kunne få kjenne på denne lykken etter han kom. Alle tårer og knuste drømmer er så verdt alt sammen!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei på dere.
Idag ble vi innkalt til ett års kontroll. Eldste ville være med, så da fikk hun det. Siden vi ikke fikk spist frokost hjemme. Tok vi den der. Vi veide og målte lille gutten min før vi ble ropt opp. Var inn til lege først. Alt var supert der inne. Han så jo hvor aktiv lille gutten min er. Fikk en kommentar at han ikke hadde orket å gå hjemme 1 år til med en slik turbo. Hehe.

Etter legen tok det ikke lange tiden før vi ble ropt opp hos helsesøster. Hun fikk inn målene på skjermen sin mens vi holdt en dialog gående. Måtte flere ganger redde ting da lille gutten min skulle bort å utforske. Var ingenting å si på kurven eller utviklingen her nei. Alt tipp topp og vel så det. Han hadde fått litt veksthopp. Det var jo moro synes jeg da!

Ble enig om å ta vaksine mot meslinger. Vi skal jo ut på tur til Danmark. Men ville ikke ta sjanser. Er så mye av det der ute i verden nå. Da er vi sikret!

Etter vi var ferdig på helsestasjon leverte vi eldste i bhg. Når vi kom hjem sovnet han ganske så raskt. Blir lasagne til middag her idag. Står i ovnen og nå venter vi bare på pappaen deres og eldste. De er vel hjemme rundt halv fem tenker jeg. Jeg og lille gutten min skal se litt Byggmester Bob og leke litt før de kommer hjem.

Ha en fin dag :)

Likes

Comments

Hei igjen!
Nå som permisjon snart er over for de fleste, Så søkte jeg akkurat om kontantstøtte. Det å ha mulighet å kunne ha lille gutten min hjemme fra bhg er noe jeg setter stor pris på. Jeg føler meg heldig som har denne muligheten som ikke mange har.

Dette skal selvsagt nytes så godt det kan. Pappaen vil være med han en dag i uken når jeg starter i tiltak neste uke. Det skal nok gå bra får vi da håpe. Han er litt nervøs for det. Lille gutten min han er jo så avhengig av meg og ikke minst puppen. Han tar ingen type smokk. Vi har prøvd mange forskjellig.

Så det blir nok en prøvelse for pappaen framover ja. Eldste begynte heller ikke i barnehage året etter hun ble født. Jeg ble tatt ut i tiltak når hun var 14 mnd sånn ca. Det var vemodig synes jeg, men jeg visste hun hadde det trygt og godt hos sine oldeforeldre, med farfar og hos farmor. Når hun var 18 mnd ca så byttet vi ut at tante Nina skulle ha hun mens jeg var i tiltak. Tante Nina er min bestevenn og fadder til barna mine. Selvfølgelig er hun tante da!

Denne gangen er det i første omgang pappaen som skal være hjemme. Han gleder seg. Gikk jo glipp av dette sist, da jeg ikke hadde krav på foreldrepenger. Men hadde det denne gangen. Jeg kan starte når som helst i fast tiltak. Så her nytes hver dag for fult med lille gutten min.

Har og hatt eldste hjemme fra barnehagen. Bare for å kose oss litt ekstra ca en dag i uken nå mens jeg enda går hjemme og lille gutten min ikke er så stor. Blir å fortsette med dette frem til han starter i barnehagen. Da må vi og finne på en ordning, men det tar vi da.


Hvordan valgte du din permisjon, og hvorfor?
Angrer du på valget du tok?

Ha en fin dag :)

Likes

Comments

God ettermiddag.
Så er det siste fridagen for min kjære idag. Barna har jeg holdt inne og borte fra folk uten om når jeg måtte ut på butikken. Aner ikke om de har hatt vannkopper eller ikke, men noe er det. Spent på om lille gutten min har noen flere i morgen eller om hans er ferdig og. Han sine kom dagen etter eldste sine kom. Forskjellig steder. Hun på ryggen og han på brystet og magen, men begge startet med å få det på rumpa.

Utrolig deilig å være ute igjen. Barna fikk lekt masse, og eldste fant ene venninnen fra barnehagen å leke med. Utrolig gøy å se at hun har så gode venner. Det gjør godt i mammahjertet det.

Vi dro innom en utlandsbutikk å kjøpte med oss deilig jordbær. Her skal jeg leve på lavkarbo i håp om at det skal hjelpe litt på formen min, men først å fremst magen. Søtsuget er mye bedre, men merker det er tøft inne mellom ja! Nå skal vi snart bestille take away og skeie ut med kake. Lille gutten min sover enda etter han sovnet på puppen for times tid siden. Han skal få sove ut mens jeg koser meg med eldste.

Ha en fortsatt fin dag :)

Kode for å importere bloggen min til Nouw: 0810914428"

Likes

Comments

Hei på dere.
Idag tenkte jeg at jeg kunne dele min erfaring med amming og våres start knyttet til dette. Hele startet jo når eldste ble født i 2013. Hadde jo null peiling på hva jeg gikk til, men når hun tok brystet første gang så var dette bare helt naturlig.

Dag 2 kommer jordmor tilbake med henne etter blodprøve. Hun spurte om hun kunne se på brystvorten min. Jeg hadde åpene sår og generelt ganske sårt. Hun hadde oppdaget at hun hadde gulpet en hel del, og det var rosa.

Fikk beskjed om å avlaste med pumpe. Dette gikk jo veldig bra. Kom ikke blod i melken da. Jeg trodde jo at det var vondt å amme i starten, så kunne bedt om råd før. Eldste slet litt med magen og kvalme pga fostervann og. Valgte uansett å spørre på ammegruppe ang dette. Fikk til svar at jeg burde prøve brystskjold enn pumpe. Så fikk jeg dette etter jeg spurte.

Rart de ikke kom med dette først. Hun hadde jo så fint tak og sånn. Måtte pumpe inne mellom for å tømme ordentlig og. Dette skulle jeg aldri ha gjort. Den pumpa var for liten så jeg revnet hele veien rundt med pumpa. Nå var det blitt søndag. Ingen apotek oppe, så fikk bli til dagen etter.

Når vi kom hjem så brukte jeg brystskjold og håndmelket meg. Pumpet jeg pumpet jeg ut blod. Vi holdt på med dette til hun var rundt 6 uker ca. Da var alt grodd og fint. Var på hyppig veing pga skjold, men gikk bra det. Å slutte med skjold var en lettelse!

Fullammet hun til hun var 13 mnd. Kun smaksprøver siden av. Hun ville ikke ha mer så. Kuttet ut ammingen når jeg ble gravid med lille gutten min. Da var hun 2 år. Husker det var og trist, men tok ingen risk!

Kun 6-7 mnd etter slutt startet jeg igjen på ny med ammingen. Nå visste jeg hva jeg gikk til. Hadde forbredt meg med diverse ting. Til og med skjold om dette måtte til. Samme skjedde her. Jeg fikk åpne sår og ble sår, men blødde ikke på samme måte. Tok det mye tidligere. Så brukte sånn ammekompress. Dette hjalp!

Når vi kom hjem måtte jeg ty til skjold på kvelden for å avlaste litt. Tok vel til sammen 8 dager før jeg fant ut at vi hadde det best uten. Litt sårt i starten, men gikk kjempefint etter det. Denne gangen slapp vi å veie så ofte. Veldig deilig.

Her har jeg fullammet han til 11 mnd. Ikke smaksprøver engang før 7 mnd. Han ville ikke ha. Men etter 7 mnd ville han ha. Hvor lenge vi skal amme skal han få bestemme. Nå har vi ingen grunn for å kutte ut ammingen heller. Gleder meg til å bare kose meg med amming og nyte hver eneste stund fremover!

Ha en fin dag :)

Likes

Comments

Hei på dere!

Følte ikke helt at forrige navn passet meg, så etter gjentatte forsøk fant jeg ut fra min Instagram at gullstjerna det måtte bare være meg.

Dere som ikke har lest bloggene mine tidligere vet jo kanskje ikke hvem jeg er. Startet å blogge for noen år siden. Teknisk sett for å få ut følelsene mine.

Vi mistet for førstefødte i uke 19 og dessverre klarte jeg å fortrenge sorgen når jeg ble gravid med eldste, så denne kom som ett slag mot ansiktet mitt. Da var det godt å kunne skrive ett sted og at andre kunne leste dette og.

Etter hvert ble jeg mer engasjert å skrive. Begynte med forskjellig temaer før vi delte min hverdag og hva den innebar.

Min aller første blogg var når jeg gikk gravid med eldste. Ville dokumentere alt rundt svangerskapet så valgte å gjøre dette på denne måten.

Etter jeg ble gravid med lille gutten min har jeg rett og slett ikke følt helt for å blogge hele tiden. Detti ut flere ganger og mistet motivasjon.

Håper nå på ny start, at jeg får mer motivasjon å skrive. Å skrive er noe jeg virkelig elsker.

Jeg er da mamma til 2 flotte barn. Hun eldste er 3 år og yngste er straks 1 år. Og vår nydelig engel skulle vært 4 år.

God natt fra 3barns mammaen :)

Likes

Comments