Uppdatering om Lex, återbesök, mål?

Jag var på återbesök med Lexie hos Sussie i veckan. Ner i knäna har det släppt lite men i övrigt ganska lika, jag fick även känna på hennes muskelknutor i ryggen, vilket var lite märkligt att inte veterinären reagerat på? Men skitsamma. Vi har ju börjat ett nytt kapitel och fokuserar framåt.

Nu ska vi börja skritträna, vem jublar mest tror ni? Lexie vet väl knappt att det finns en gångart som heter skritt, jag ska ju då få henne att förstå att hon ska skritta. Nu skall hon stärkas. Långsamt såklart! Skrittträning, lite enkla övningar för att hon skall hitta ryggmusklerna, sen promenader på max 25 minuter. Hon är inte speciellt glad av att inte få gå med de andra på långpromenad.


Jag får lite förfrågningar om vad målet med Lexie är, agility, rally, lydnad osv?

Tanken från början var att hon skulle bli rally-och agilityhund, men efter hennes besvär i kroppen är alla ambitioner borta om att en dag tävla. Vårt mål ligger i en fungerande vardag utan att hon ska ha ont. Fungerande sällskapshund, kunna springa lös utan besvär, där ligger målet nu. Hon är/var anmäld till några tävlingar men är eller kommer strykas. Allt handlar nu om att stärka henne i kroppen. Inte ut på tävlingsbanorna.
Hon ska bara få må bra <3

?? ??Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229