Varg på tomten

Tomten på mitt fritidshus i Lappland.

Ännu inte så mycket snö. Därför kan jag spåra avtryck och fotografera.

Jag började på baksidan av huset och följde spår.

Dessa spår är rådjurens. En liten lurvig tjej måste också undersöka vilka djur som finns på hennes tomt.

Varje kväll mellan kl 23.00 - 24.00 kommer en lång lastbil med delar till vindkraftverk. Både före och efter kommer bilar med varningsskyltar och varningsljus. Antagligen skrämmer detta vilda djuren för två kväll några minuter efter dessa bilar och lastbilen passerat har det hänt något utanför mitt hus.

Första kvällen såg jag något stort, smidigt, grått springa över vägen till nästa hustomt. Bak där finns skog, träsk och mer vildmark. Jag trodde det var ett Lodjur. Det enda som var konstigt var svansen. Lodjur har kort svans men det hade inte detta djur.

Istället verkade det vara Varg. Tass avtrycket hittade jag ca 3 meter från entrédörren. Jag har hört mig för och det finns en varg i berget bakom mitt hus. Min bergstomt.

Någon kväll efteråt såg jag två som gick över vägen till min tomt. Tror rävar. Fast dom var rätt gråa. Bra hörsel hade dom. Ena stannade upp och stirrade upp mot fönstret då jag återkom med min mobil. Hann tyvärr inte ta bild.

Offren är Rådjuren. Bilderna tagna genom fönster.
Nattens spår, kort tagna från fönstret, tror jag är räv igen.

Ute på min tomt har jag denna gång sett spår efter, fågel, råttor, hare, rävar, varg och rådjur. Som jag vet!

#varg #rävar #rådjur #djurspår #lappland #northsweden

Gillar

Kommentarer

Först ser jag snön och blir varm inombords när jag besöker dig. Mest för att det här just nu är november och fulhöst som jag kallar det. Ingen snö men heller inga löv. Jag trodde snön skulle fallit här men så var inte fallet. Dröjer väl några dagar till innan första snön faller på riktigt här i Falun och Dalarna.
Men sedan följde jag ditt inlägg med spänning över alla djur som besöker din tomt, så himla roligt ändå att få vara en del så där med naturen 😊.
www.saramadeleine.se
wiolettan,
Härliga bilder, med snö, vinter och vilda djur. Jag älskar detta, att få, på håll, ta del av dina spännande iaktagelser. Troligtvis var det en varg du såg, så häftigt, en så´n har jag inte sett, vad jag kommer ihåg. Men många andra vilda djur. Rävar är så skygga, springer så fort de får syn, eller lukt, på oss människor. Lo har jag heller inte lyckats se, men höra många gånger.
Ha det bra och tack att du visar dessa naturbilder.
Kram.
wiolettan.bloggplatsen.se
Kvinnan på taket ,
Ja jag är inte särskilt förtjust i snö, underdrift, men det är väldigt vackert på bild. Vargen påminner lite om min bergshund 😊)
Ha en fin kväll.
kvinnanpataket.blogg.se
Ama de casa,
Spännande! Jag skulle gilla att ha så mycket vilt liv inpå knuten. Här ser vi mest duvor och gråsparvar... 😉
amacasa.wordpress.com/