Man vet, att man just nu inte är i Storstan

Dá man börjar baka sitt frukostbröd.

För det är för lángt till affären och kaffet hinner kallna innan man hinner tillbaka.


Ingredienser 10 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/4 msk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk sirap
  • 2 1/2 dl vatten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt därefter sirap och vatten. Rör om tills du får en jämn smet.
  4. Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper.
  5. Gör 10-12 bollar av degen. Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer.
  6. Lägg bollarna på plåten och grädda i 12-15 minuter.
  7. Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar

Pst, jag bytte 1 dl vetemjöl mot 1 dl havregryn.

Blev helt okey. Aprikosmarmelad till.

#frukostbröd

Gillar

Kommentarer

wiolettan,

Precis. Så är det ofta att bo på landet.Men i sta´n. Nära och bekvämt att bara gå till affären, då man ändå har så nära och handlarna ska ju leva dom också.Var rädd om dig.Trevlig helg och kram till dig.

wiolettan.bloggplatsen.se