Anledningen till bloggrubriken Fd Gula huset

Anledningen är helt enkelt, i juli blev det klart, Gula huset fick en köpare. Den 1 augusti var huset sålt.

Ni vet orden, hemmablind. Min kloka och fina kompis från Frankrike skrev detta om området kring huset. Hade önskat att jag hade haft den texten då jag försökte locka turister till huset.

Huset ligger i Muodoslompolo, en liten vacker ort högt uppe i norra Sverige, norr om polcirkeln i Europas sista vildmark, nära den finska gränsen. Här kan du andas frisk luft, njuta av naturen, fiska, vandra, plocka bär, leta efter meteoriter, uppleva midnattssol och polarsken - ett paradis för naturälskare.
(I Kitkiöjärvi, drygt 2 mil bort, hittades år 2008 en jättemeteorit med en vikt om ca 1 200 kg och en diameter av 1 meter.)
Det är knappt 1,5 mil till den finska byn Muonio och där finns det olika aktiviteter som t ex hund- och renslädåkning, forsränning, laxfiske, vandring, längdskidåkning.
De fyra finländska skidorterna, Olos, Pallas, Ylläs och Levi, varav Levi är den mest kända, skidorterna ligger mellan 2,5 och 8 mil bort från Muodoslompolo.
Det är 19 mil mellan Treriksröset och Muodoslompolo.
Det tar ungefär en timme att åka till den internationella flygplatsen i Kittilä, Finland. Bussar går dagligen mellan Muonio och Kittilä flygplats.

Då jag köpte huset fick jag genast ta över som hyresvärd till byns vårdcentral. Den var redan på gång att flytta men ca 1 år var jag hyresvärd till dem. Tänk själv, ingen erfarenhet alls, mitt första hus och inte hade jag varit hyresvärd tidigare heller. Men har haft fast boende, både föreningsliv och kommunalverksamhet, har varit med mig som hyresvärd. Sedan har turister hyrt veckovis genom en uthyrningsfirma. Men endast 3 nationaliteter, tyskar, danskar och norrmän. Vilken lycka jag kände varje gång, ny bokning.

Det var med sorg i hjärtat som jag sålde mitt Gula huset. Men huset blir nu ompysslad av nya ägare och jag går mot nya mål i livet.
Det var stora lägenheten, ca 85 kvm. Det var den som turister helst ville hyra men p.g.a. fast boende flyttades möblerna över till den mindre lägenheten som inte var så stor. Och inte lika populär.

Mina möbler som flyttades fram och tillbaka mellan lägenheterna var köpta på IKEA, Haparanda. Dom fick stanna i huset och följde med köpet.

#gulahuset #blogg #Muodoslompolo #Norrbotten #Sverige #Sweden

Gillar

Kommentarer

Ama de casa,
Men? Så du har sålt huset... Ja, var sak har sin tid, kan tro. Ha en fin start på veckan! 😊
amacasa.wordpress.com/