MÅL o MOTIVATION

Ja som rubriken låter så är det exakt vad detta inlägg kommer att handla om.


Nu när jag kan kalla mig för hundägare för det är just vad jag blev dagen efter DM, för då så kom Kiwi till mig. Vi hade börjat kolla på hund till mig och när jag blev tillfrågad om jag ville ta över Kiwi så fanns det inga tveksamheter och jag sa ja direkt.

Med ny hund så blev det genast nya mål. förs skall vi upp i Agility Klass 3 och sedan SM. Men det långsiktiga målet är landslaget. Landslaget, det målet ger mig motivationen att vilja fortsätta utvecklas.

När många pratar om mål så dyker ofta orden "realistiska" och "orealistiska" mål upp. Jag anser att om man säger att man har orealistiska mål så blir det genast svårt att uppnå det, istället bör man sätta sig och kolla vad som krävs för att nå det målet, att skaffa verktygen, att inte ge upp. För mig finns det inget "orealistiska mål". Man får också göra uppoffringar, jag har valt bort fotbollen helt och hållet för att kunna lägga mer tid på att nå landslaget, jag tränar mer, inte bara med hunden utan också mig själv, jag jobbar, jag sparar pengar, anmäler till kurser, läser mycket om agility, drömmar och lära. Jag skapar mina egna drömmar, andra får döma om de vill, men jag skiter helt och hållet om vad andra tycker om målet att ta oss till landslaget. Det är mitt mål och jag skapar mina egna förutsättningar för att nå målet.

På många tävlingar har jag hört hur många är negativt inställda på att banorna ser svåra ut, inte passar deras hund, men då har man redan börjat försvåra för sig själv. Tänk istället att det blir en utmaning på ett positivt sätt och framförallt lyssna inte på negativa kommentarer och ta inte åt dig. Negativitet skapar bara problem, det smittar av sig på hunden, hunden läser kroppsspråket hur bra som helst. Jag kan sätta enorm press på mig själv men visar det inte utåt för att jag vet hur hunden kan reagera om jag visar det.

Inför varje tävling repeterar jag "TEAM GUDINGE I LANDSLAGET".

DU SKAPAR DINA EGNA MÅL OCH DRÖMMAR, GLÖM ALDRIG DET!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229