Kender du udtrykket humblebragging? hvis ikke, så har har urban dictionary lavet denne spot on forklaring: “When you, usually consciously, try to get away with bragging about yourself by couching it in a phony show of humility.” Denne form for praleri har vi på Gucci Granola lagt mærke til er blevet meget populær på blogs og instagram. Det er næsten lige så svært at finde en blogger der ikke humble-bragger som det er, at gå på brosten i 10 centimeter høje stiletter.


Et perfekt eksempel på dette er typen af blogindlæg hvor bloggere fortæller facts om sig selv (eller får andre til det). Fx “Ti sjove og pinlige facts om mig”. Disse facts er i næsten alle tilfælde en shameless form for selvpromovering og humble-bragging. Hvis i stadig er tvivl om hvad vi snakker om, har vi prøvet at kreere et par klassiske eksempler på hvordan sådan et blogindlæg kunne lyde:


 1. Det er noget jeg aldrig har fortalt til nogen, men en af mine største hemmeligheder er at jeg er vildt god til matematik. Så man kan vidst godt kalde mig lidt af en nørd, selvom man ikke lige skulle tro det ;-)
 2. En anden fact om mig er at jeg aldrig har prøvet at gå udenfor en dør, uden at blive stirret på eller få kæk kommentar om min røv. But how can I blame them?
 3. Det er lidt pinligt, men jeg er et virkelig stort konkurrencemenneske, jeg kan slet ikke træne med andre. Derfor tager jeg tit alene i fitness, hvilket jo OVERHOVEDET ikke giver mening, taget i betragtning af at jeg er et super socialt og udadvendt menneske! #socialbutterfly


Nå.. kære læsere, nu tænker i nok at vi overdriver en anelse. We fucking wish. Vi har samlet nogle virkelig cringe eksempler. Det skal lige siges at det ikke er fordi vi har noget personligt imod disse bloggere, men stop nu forhelvede med at lade som om det er pinligt/sjovt at du er god til noget. For nej søde Freja Wewer, det er ikke en skæv fact om dig at du fik topkarakterer i samfundsfag.

Som lovet har vi nu samlet 5 af de mest latterlige eksempler på humblebragging, som de danskere bloggere åbenbart er meget store fans af.


 1. “Alma er perfektionist til den mindste detalje. Intet er overladt til tilfældighederne – det gælder både for skolen, træning og bloggen!”
  Så med andre ord er går du både op i skole, din blog OG træning?!
  (http://almaspies.com/category/facts/)
 1. “Jeg havde et latterligt stort behov for at pointere, at jeg var mere end bare et kønt ansigt i min folkeskoletid. Jeg lavede virkelig mange drengestreger, hvilket resulterede i adskillige møder og skolehjemsamtaler... Jeg havde også en lille periode hvor jeg var overbevist om, at jeg skulle være graffiti kunstner. Jeg tog derfor ud med drengene om aftenen/natten, og prøvede at udfolde mit kunstneriske talent, som var ikke-eksisterende. Jeg var bestemt ikke et naturtalent, og jeg lærte det heller aldrig rigtigt. Hvis I en dag kommer ud til den mindre pæne del af Solrød Strand kan det være, I er heldige at få øje på et af mine værker (hvis man overhovedet kan kalde det det)” Det bliver måske lidt for tydeligt, hvor desperat du forsøger at overbevise dine læsere om at du er super sej, og ikke kun smuk. (http://nouw.com/frejawewer/skave-facts-om-mig-25654839)


 1. “Jeg har altid haft en stor fascination for vores planet. Pladetektonik og livet under havet er nok det, der har fanget mig mest. Da jeg var lille ELSKEDE jeg at være i Danmarks Akvarium og Kattegat Centeret. Jeg var også besat af alt der omhandlede Delfiner.Når jeg skal slå tiden ihjel elsker jeg at læse Illustreret Videnskab. Jeg har engang deltaget i en naturfags konkurrence, hvor jeg valgte at lave et stort projekt om polarklimaet og isbjørne. Jeg endte med at vinde guld, og fik overrakt en medalje af borgmesteren. Jeg var en meget lille men MEGET stolt Freja.”
  Igen, hvad med bare at sige du er klog i stedet for det der bogstavsbræk
 1. “10. Jeg har en fotografisk hukommelse, hvis jeg vil have det. Seneste lærte jeg et helt semesters pensum på 2 dage ved at huske rækkefølgen, som jeg havde skrevet noter i.”
  Tror ikke vi behøver knytte en kommentar til denne her.
  http://nouw.com/frederikkeegel/-10-om-mig-3-27570441


Derfor er vores største ønske (udover verdensfred), at de danske bloggere stopper med at lave disse typer blogindlæg. Hvis du endelig skal prale, så gør det nu bare i stedet for at få din veninde eller mor til at skrive det, som om det er en “sjov” fact om dig. Vi har altså gennemskuet dig!


#JegBrækkedeEngangFodenDaJegLøb1000km

#JegErLidtMærkeligForJegFikGodeKaraktererIskolen

#blessed

Xoxo

GG

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Det er mandag hvilket vil sige at GG er kommet sig over vores (moralske) tømmermænd - med andre ord: vi har været ude. Denne gang ofrede vi vores sparsomme tid, og tog for bloggens skyld ud og udforskede et nyt territorium.


Fredag aften bevægede vi os nemlig nogle hundrede meter væk fra vores stamsteder, hvilket førte os til Skindergade. Vi var ikke et sekund i tvivl om at vi var ankommet til destinationen, da vi ser en lang kø af højtråbende og (lidt for) fulde 17 årige, der skubber og maser for at komme forbi de to høje dørmænd.


Køen:

Køen i sig selv noget helt særligt. Den strakte sig ca. 15 meter ned af gaden, hvilket også er et godt tegn på klubbens popularitet blandt de unge.

På Trods af vores utvivlsomme interesse for at opleve dette antropologiske fænomen,

hvor provinspiger vakler i deres aldo-stiletter, efter at have givet den lidt for meget gas med pap-vin i S-toget på vej fra en opvarmning i Solrød, springer vi køen over, med noget der ligner et tivoli-armbånd for at have mere tid derinde hvor det virkelig sker.

Stilen:

Stilen på Enzo er noget helt for sig selv. Man kan sammenligne den med hvordan vi ville forvente at folk er klædt til en gymnasiefest Næstved, blandet med den klassiske ‘Hellerup/fuckboy stil’... for tre år siden.

Det må godt ligne at man har gjort noget ud af sig selv, men det må ikke være for dominerende.

Det kan derfor sammenlignes lidt med at være til et Nelly modeshow, når man træder ind på Enzo. Og det er ikke fordi at der er noget galt med Nelly, men med alle de sorte blonde-bodies og forvaskede sorte jeans, flyder mængden af smukke lyshårede piger lidt sammen. Der var en tydelig tendens til at have sneakers på - gerne hvide Stan Smiths, og man kan godt forvente at blive stukket en kommentar hvis man vover, at skille sig ud fra mængden ved, at tage stiletter på.

Denne frygt for at skille sig den mindste smule ud, spejles også i drengenes påklædning. Vi er kommet frem til fem key-words der beskriver deres stil

 • Givenchy t-shirts
 • Basic t-shirt fra H&M (selvfølgelig sort eller hvid)
 • Balmain x H&M jeans
 • Et overvæld af Saint Laurent sweatshirts
 • Ligesom hos pigerne skal outfittet helst være sortere end Andens humor til gultuben.


Stemningen:

Nu til det vigtigste: nemlig selve festen og stemningen. Det første man kan slå fast er at stemningen var præget af, at de fleste ikke var en dag over 20 år. Der blev skubbet så meget at det næsten var umuligt at danse på floor, derfor takkede vi ja, da vi blev inviteret op til et bord, hvor vi kunne stå og danse uden at skulle bekymre os om at få en albue i hovedet eller en lunken vodka-cola hældt ned ad ryggen.

Musikken var mainstream - hverken super god eller super dårlig.


Hvis man har formået at drikke sig fuld nok af de lidt nærige drinks (forholdet mellem alkohol og sodavand ligger ca 1:10) og har et bord, er der ingen tvivl om at man godt kan have en sjov aften, hvis man går ind med den rigtige indstilling.

Hvis man er typen der sætter pris på rene lokaler, hvor selv toiletgulvet er så rent at man kan sidde og tage en pause dér, kan vi konkludere at Enzo/Hive ikke er noget for dig. Ift insta-værdighed er vi heller ikke imponerede, der er efter vores mening ikke rigtig noget sted på klubben, hvor det er hver at tage et pænt billede.


Omgivelser:

På Trods af at vi ikke synes der er særlig pænt, vil vi dog sige at det er lækkert at lokalerne er så store, og at der er højt til loftet. Derudover satte vi stor pris på at udluftningen var så god som den var. Der var nemlig ikke for varmt, som der ellers ofte er på klubber med mange mennesker.


Drinks:

Det kan diskuteres om man overhovedet kan kalde det man fik serveret for drinks. Bartenderne var mere nærige med alkohol end onkel Joachim er med sine penge. Der skal ihvertfald ti drinks til før at man kan mærke nogen effekt. Dog skal de have credit for at de har fri bar i så lang tid. Men altså - på den anden side, så ville de heller ikke kunne tillade sig at tage penge for de sodavandsjusser de serverer.


Stilen:

Sort er det nye... sort ifølge Enzo-gængerene, som åbenbart hellere vil lide en pinefuld død, end at tage noget tøj på som er farverigt. Men en ting kan man sige om deres tøjvalg: det er meget gennemført.


Enzo/Hive: Skindergade 45, 1159 København K


Som altid: ik tag vores roast for seriøst, det er livet for kort til ;-)


Xoxo GGLikes

Comments

Velkommen til listen! Listen vil tage fat i emner og normer, der burde være tabubelagte. De ting, som får os til at rynke panden, vende os en ekstra gang om på gaden og tænke over, hvad det dog er for en verden vi lever i. En verden hvor unge piger går i samlet flok med matchende hårdbånd, tasker og en juice med lyserødt stempel, der koster omtrent det samme som et Amnesty medlemsskab.

Det første punkt på listen vil tage fat i det for velkendte Missoni hårbånd! I de gode gamle dage var klassiker ensbetydende med den lille sorte af Coco Chanel. Nu er tiderne skiftet, og gadebilledet er nu fyldt med unge stereotype piger, der har været i lommerne på deres fædre, og dermed fået råd til et lille pjalt af designhusets Missoni stofrester. Dette sættes om hovedet i håb om godkendelse (nøglehulsmærket for disse prepubertære skabninger). Det må gerne stoppe nu! Indtil da er Missoni hårbåndene listens første offer!

Xoxo

GG

Disclaimer: Billedet er redigeret og manipuleret af os selv

Likes

Comments

Det er 218 år siden, at Den Franske Revolution sluttede. Shit, tiden går stærkt! I takt med vores selvopfundne motto “Liberté, égalité, fraternité” vil vi i denne anledning fejre mod og revolution med lanceringen af denne blog. Vi har ventet 218 lange år, blevet helt frodige i munden af fashionable formuleringer, der bare har ventet på at komme ud. Du kan som læser i dette magiske univers opleve utømmelig frustration til mangel på originalitet, stereotype Frederiksbergpiger og folk der ikke synes at ‘Blame it on the Boogie’ er verdens bedste sang, men derimod foretrækker ‘Despacito’. #dødoverlalaberlin

Hjertelig velkommen til en veldfårmuhleræt blåk udn stavefajl.

Lad være med at tage vores hate for seriøst, det gør vi ikke selv.

Xoxo

GG

Likes

Comments