Flere nedskæringer? Ja det tror jeg vidst nok lige, og selvfølgelig er det et at bladene i trekløveren, nemlig Liberal alliance der står bag. Det handler om nedsætning af topskat (no big surprise) med 2,6 mia. Kr. Selvfølgelig er de 490.000 danskere det handler om glade, men hvad med os andre? De sidste to dage er der blevet skrevet indlæg om nedskæringer der rammer de unge studerende og nyuddannede, altså Danmarks fremtid. LA mener, at det vil få de velstående til at arbejde hårdere, men hvis man betaler topskat, har man nok allerede rigeligt arbejde og penge nok, så hvorfor skulle de have lyst til at arbejde mere? Det ville jeg i hvert fald ikke.

Desuden er nedskæringen ”kun” på 5%, så hvor stor betydning kan det have dem? De 2,6 mia. Kunne snildt bruges på optimeringer på uddannelsesområdet.

LA har ingen rationelle argumenter, så mon ikke dansk folkeparti slår det ned?

Godt det ikke er LA der sidder alene med magten, for så ville vi nok ende ligesom USA hvor hospitaler, skoler og andre offentlige ydelser er bekostelige. Er det virkelig det vi vil Danmark?

Likes

Comments

Wuhuu, endnu flere nedskæringer. Den nye trekløverregering har simpelthen fået en fantastisk idé. Igen går det ud over de unge, denne gang går det bare ud over uddannelserne. Unge står nu til ikke at kunne vælge deres uddannelse om, blive skåret i SU også vil der blive fyret lærere i lange baner, og flere uddannelsessteder vil blive lukket. Og oven i, at der skæres ned på offentlige ydelse til os unge, kvaliteten af vores uddannelser forværres og at der ikke længere vil være mulighed for at vælge forkert, vil de også gøre det endnu dyre, at komme til vores uddannelsessteder. Specielt når der i takt med at flere uddannelsessteder lukker, og der derfor for mange unge vil være længere rejsetid, er det mig fuldstændig uforståeligt.

Lige fra barnsben, har jeg fået fortalt at uddannelse er noget af det vigtigste, så hvorfor skal der nu skæres så meget på det? Vores frie og velfungerende uddannelsessystem, er jo en dansk stolthed, så hvorfor foretage så store nedskæringer?

De fleste skoler er allerede proppede med over 30 elever i de fleste klasser, også vil de fyre lærere og lukke skole? For mig hænger det ikke sammen.

Hvis ikke uddannelse bliver prioriteret, hvordan skal vi så kunne være konkurrence dygtige?

Det er dybt tarveligt, at unge ikke for lov til at blive kloge og dygtige og ikke mindst nyttige brikker i samfundet. Giv os dog en chance! Vi kan og vil jo så gerne. Gratis uddannelse er en af de dyrebareste gaver, der følger med det at være dansk statsborger, så hvorfor tage den fra os?

Likes

Comments


Her den anden dag læste jeg enartikel, der omhandlede en ung pige, der bliver skåret i dagpenge i fagbladetFOA. Artiklen satte tankerne i gang. Den unge pige er en nyuddannet SOSUassisten på 23 år ved navn Camilla Jattu jensen.

Den stakkels pige, er blevet ramtaf nedskæringen på dimmitend-satsen for nyuddannede, og får derfor omkring2.000 kroner mindre om måneden.

Nedskæringen muligvis har væretendnu en af regeringens idéer om, at det bedre kan betale sig at arbejde, hvisman sætter den offentlige forsørgelse ned for arbejdsløse. Det er bare ikkehelt sådan det hænger sammen. I hvert fald ikke i Camillas tilfælde, fornedskæringerne har været skyld i, at Camillas jobsøgning er blevet endnu svære.Camilla havde regnet med at have råd til at kunne tage kørekort når hun varfærdiguddannet, hvilket ville have optimeret hendes mulighed for job.Kørekortet er der ikke længere plads til i Camillas stramme økonomi, og drømmenom et job i nærmeste fremtid, er hun ved at give op på. Hun gør en kæmpeindsats for at få et job, og blive en del af arbejdsmarkedet, hvilketregeringen sætter en stopklods for, hvilket på ingen måde er fair.

Mon ikke staten ville få mere udaf, at betale hende lidt mere, så hun kan få et kørekort og et fuldtidsjob, såhun kan komme på arbejdsmarkedet og tjene samfundet?

Jeg skal ikke gøre mig klog på,om det går sådan ud over alle nyuddannede, hvis dagpenge er blevet skåret nedpå, men jeg synes tanken er foruroligende. Specielt fordi nyuddannede i forvejensjældent har erhvervserfaring eller andet der gør dem ekstra interessante påarbejdsmarkedet.

Måske man skulle have skåret på denkontante hjælp der går til folk der er blevet fyret efter at have haft arbejdelænge? De har ofte en lidt større formue at kunne fald tilbage på, modsat denyuddannede der intet har.

Held og lykke Camilla og alle andre, der forhindres af staten i at søge arbejde

Likes

Comments