Veckans 3 låtar

De senaste två veckorna har jag antingen inte lyssnat på musik alls eller hoppas mellan sju olika låtar. Under de senaste tio åren har musik varit allt för mig, och innan det har jag alltid älskar klassiskt piano för att jag själv spelat piano sen jag varit liten. Men på senaste tiden har det varit så mycket att göra att jag nästan slutat lyssna på musik. Men jag gillade ändå att rekommendera tre låtar i veckan (förutom de 2,5veckor jag "glömt"), det är en trevlig rutin så jag ska köra vidare på det från och med nu.

Omslaget kanske är lite missvisande, det är faktiskt en lugn låt. För mig ger den här låten tidiga 2000-vibbar. Det känns som något Hillary Duff/Avril Lavigne skulle kunna sjunga, iklädda choker halsband med rosa hår (älskar fortfarande den stilen). Trots detta är låten från förra året, 2020. Musiken heter Carolesdaughter, och hon är en amerikansk artist på 18 år. Musikstilen är Indiepop. Enligt Spotify så var hon tydligen uppväxt som Mormon, men upptäckte sedan punk och goth-stilen. På något sätt känns det ändå normalt att människor med strikt uppväxt snabbt skaffar motsatt personlighet så fort de får, som om de varit tvungna att trycka ner sitt sanna jag under hela sin barndom. Hon ser cool ut, men det är en (positivt) intressant kombo med piercing, svart smink och lugn musik.

Sedan har vi en låt som kommit med mycket skvaller. En låt med den amerikanska skådespelaren och pop-sångaren Olivia Rodrigo, på 18 år. I medier har det spekulerats om killen hon sjunger är hennes motspelare Joshua Bassett i serien "High School Musical: The Musical series", som hon ska ha dejtat. Och att den blonda tjejen är skådespelaren/sångaren Sabrina Carpenter. Det låter som att det här kommentarerna på något sätt är negativa, men om det nu handlar om Rodrigos riktiga ex-pojkvän så gör det ju bara låten ännu mer relaterbar. Annars spelar det inte någon roll, låter är bra oavsett. Älskar meningen "Can't drive past the places we used to go to. Cause I still fuckin´love you, babe". Ja... så känner nog många.

Titta gärna på musikvideon, den är riktigt bra gjord!

Till sist har vi en fin låt om ångest och svårigheten att vara nära någon. Så här börjar låten "I´m not crazy. It is normal to cry in the Target parking lot.". Nu finns ju inte Target i Sverige, utan i USA, men enligt mig kan man gråta lite överallt. Varför inte? Nej men, det är en fin låt. Han sjunger också "Come here, and leave me alone." Jag, ärligt talat det är typ så jag önskar relationer skulle kunna vara. Jag umgås gärna med nån, men sen får du gärna sitta på andra sidan rummet och göra dina saker och jag gör mina. Är det helt orealistiskt? Men vi kan gå vidare till artisten som är från USA och sjunger indiepop-musik. Artist namnet är Alexander 23 är lite förvirrande. Är han 23? Är 23 hans favorit nummer? Är det antalet fåglar han har? Nej, det är tydligen åldern då han började skriva musik. Skönt att höra om någon som börjar sin karriär senare än 13 års åldern när alla kändisar verkar ha börjat sina karriärer.

Vilken låt skulle du sjunga på i dushen?

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Tack för lite nya låtar💕

nouw.com/shining