Jag har ett stort intresse för mat och dryck och glass tillhör denna kategori. Eftersom jag nyss inhandlat en ny glassmaskin. Det finns mindre avancerade glassmaskiner som den typen av glassmaskiner som jag tidigare haft och det finns mer avancerade glassmaskiner där man slipper frysa in kylblock och glassmaskinen kyler automatiskt åt en.

Båda delarna fungerar, men gör man mycket glass så är det praktiskt med en lite mer avancerad glassmaskin. Jag äter inte glass som man köper i affären längre då jag tycker det är alldeles för mycket socker och för att det är enkelt att skapa sin egen glass efter eget tycke. Man behöver inte krångla till recepten, principen är att du måste ha tillräckligt med fett för att konsistensen ska fungera och äggula om du vill ha en riktigt bra konsistens.

Glassrecept:

Blåbär 400 gram
Socker 30 gram
Vispgrädde 0,5 dl
Creme Fraiche 1 dl

Använder du frysta blåbär, se till att de tinar upp, eventuellt värm och kyl ner igen, och mixa de helst släta med en mixer till en stor del.

Eftersom vi inte använder äggula i blandningen blir inte konsistensen lika bra som en mjukglass, men smaken blir bättre än vilken köpt blåbärsglass som helst!

Likes

Comments