Efter, Före, Vardagsrum

Just nu känns det som att mycket är "snart klart". Tyvärr var vi tvungna att köra kök och vardagsrum samtidigt för att matcha med hantverkare och det hsr varit rätt jobbigt fsktiskt.
Köket kommer förhoppningsvis bli helt klart till helgen och i vardagsrummet är det "bara" lutning och oljning av golvet kvar innan man kan börja flytta in möblemanget.

Efter stambytet uppe i vårt badrum var det en del att regla upp igen men även det är snart klart och vi verkar för tillfället hålla tidsplanen. Förhoppningsvis är vårt badrum och sovrum färdigt innan bebisen kommer i Maj.

Före målare.

Spacklingen klar.

Färdigt. Väggar och tack spacklade och målade.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter, Före, Kök

Här kommer ett lite längre bildspel på det nya köket. Snickarna och rörläggarna har gjort vad de ska och nu väntar vi bara på att elektrikern ska koppla in allt och sätta in nya uttag.

Jag har äntligen lyckats monterat ihop allt och skruvat på alla handtag, vilket tog sin lilla tid.

Vi har påbörjat kaklingen och jag måste säga att jag tyckte att det blev riktigt bra trots att jag aldrig kaklat innan. Gunnar var en bra lärare.

Gunnar lägger golv och Ester "hjälper till" på sitt egna lilla vis.

Dag ett av köksinstallation, Ester tyckte det var tröttsamt att ha massa karlar här.

Dag två av köksinstallation. Det börjar ta sig.

Dag tre av köksinstallation. Kranen är på plats och vi har äntligen vatten i vår supersnygga kran!

Vi påbörjade kaklingen, rak sättning med endast 2 mm fog. Kommer bli så snyggt 👌

Likes

Comments

Efter, Före, Kök

Ena väggen i köket såg inte riktigt ut som vi hade hoppats på så vi fick lägga några timmar idag på att fixa den. Som tur var har vi sparat brädor från när vi rev väggen mellan matsalen och vardagsrummet och har haft användning för dem flera gånger, så även nu.
Det tog ett tag för Gunnar att såga ut två 12mm skivor från den 7cm tjocka brädan, sen fick vi passa och mäta för att få ut hålen för elen exakt.

Resultatet blev precis som vi ville och nu kommer allt synligt på den väggen matcha med plankväggarna i vardagsrummet.

Som ni ser kommer köket kanske bli lite annorlunda och originellt men vi tror att det kommer passa oss och vår stil perfekt. Jag är inte lika säker på att snickarna kommer vara lika nöjd med den väggen som vi är dock...

Likes

Comments

Det står inte still men jag har glömt att uppdatera här.
Det gamla köket är rivet nu och det nya är ihopsatt. VVS:arna var här idag och plockade bort ett element och kopplade ur vattnet till gamla kranen. Nu väntar vi på elektriker och sen ska vi lägga nytt golv innan snickarna kommer nästa vecka och installerar det nya köket.

Rivningsdags.

Såhär ser köket ut just nu.

Tvättstugan får extraknäcka som kök för tillfället.

Det nya köket står i vardagsrummet, redo för uppsättning.

Likes

Comments

Före, Hall, Kök

Pappa och Gunnar har börjat förbereda för köksrenoveringen som kommer äga rum i Januari. Innan dess kommer rörläggaren och ska fixa med brunnen och rören till badrummet på övervåningen som går via köket.

Likes

Comments

Före, Matsal, Plankgolv, Vardagsrum

Nu har Gunnar börjat lägga golvet och som han spottar och svär! Det går framåt men nog får han kämpa med sneda plankor och sneda vinklar. Jag hjälper till där jag kan med att flytta runt plankor och dra i några skruvar (min erfarenhet av plankgolv är begränsad). Men trots Gunnars utmaningar så verkar det som att vi har ett golv i slutet av veckan om det fortsätter i den här takten ♡

Likes

Comments

Efter, Kök

På pappret är allt med köket klart, verkligheten ser såklart lite annorlunda ut. Nu ska vi jaga fatt i snickare som kan sätta upp köket åt oss och elektriker som kan hjälpa köket in i 2000-talet. 

Likes

Comments

Nu är köket äntligen beställt. Vi har försökt att utnyttja hela köket med både låga bänkskåp under fönster, köksö och låda-i-låda förvaring.

Nästa etapp av bygget kommer att bli vårt badrum och köket i samma veva, då vi ska byta stammarna till vårt badrum som går via köket. Förhoppningsvis kommer detta påbörjas strax efter jul.

Passade även på att beställa soffa, fåtölj och fotpall, när vi äntligen börjar se ett slut på vardagsrumsrenoveringen.

Blev ett kök från IKEA (Bodbyn grå) och Howard Deluxe soffa och fåtölj.
Utförandet på köket och soffan kommer inte riktigt se ut som på de lånade bilderna men det är ett litet smakprov. 

Likes

Comments

Före, Matsal, Vardagsrum

Det här hänt en del i vardagsrummet. Allt golv är uppbrutet och pappa och Gunnar har kämpat i några dagar med att få bort allt gammalt spån och papp, som var helt dränkt i mus/rått kiss och bajs! Fanns även ett och annat kadaver från diverse djur.

I spånet hittade de en och annan fripassagerare som legat under golvet i några årtionden.

Igår spenderade jag och Gunnar eftermiddagen och kvällen åt att lägga ny papp i trossbotten och fyllde på med nytt fint spån.

Likes

Comments

Före, Matsal

Pappa och Gunnar började riva upp det gamla golvet i matsalen häromdagen. Imorgon ska vi riva upp det sista och byta ut det gamla spånet mot nytt.
Det nya golvet ligger och torkar till dig och är redo att läggas om drygt en vecka. Längtar så efter ett vardagsrum!

Likes

Comments

Under dagen har snickarna varit här och hunnit byta ut alla fönster och satt in altandörren. Imorgon kommer de att byta ut foder och bläck. Det blev stor skillnad, mycket ljusare och mer tidstypiskt för ett 20-tals hus av denna kaliber.

Vi är framför allt väldigt nöjda med altandörren, det kommer bli ett helt annat rum nu när vi har fått in ett så stort ljusinsläpp i ett tidigare ganska mörkt rum.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I fredags när jag kom hem från skolan stod dessa ute på gården, 14 fönster och 1 altandörr. Snickarna kom nu i morse och påbörjade arbetet med att byta ut de gamla mjölkiga och ruttna fönsterna till nya fina. Spännande att kunna se ut snart!

Likes

Comments

Nu är det gamla vedpannan urkopplad och bortforslad. Installationen av den nya pelletspannan är i full gång.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen det uppdaterades här. Det händer fortfarande en massa saker här i huset men tiden att dokumentera räcker inte alltid till.
Matsalen är nu helt avklädd från både plastmatta, masonitskivor och x antal lager tapet.
Vi ska byta golvet i matsalen och bygga en "låda" mellan matsalen och vardagsrummet för att dölja elrören.
I skrivande stund är det två VVS:are nere i källaren och byter den gamla pannan, ska se om jag inte kan smyga ner och ta något kort senare.

Likes

Comments

Christer och Sofia var här över natten och hjälpte oss en massa här i huset. Då jag legat sjuk i sängen hela veckan har det inte hänt så mycket, därför var det väldigt välkommet med ett gäng extra händer nu.
Jag och Sofia (läs Sofia) har organiserat om i köket och fått in alla saker i skåp och lådor medan Christer och Gunnar gick loss på matsalen.

Min vackra svägerska tog kommandot i köket då jag är kass på att organisera och få allt på rätt plats.

Christer fick gå loss med kofoten till hans stora lycka. Tips till alla som gillar träning 💪

Likes

Comments

Flyttstädarna har gjort sitt och vi har tömt ut varenda liten pryl. Skönt att stänga kapitlet som bostadsrättsägare för en lång, lång tid framöver. Tack för dessa 2,5 år Ymergatan 57, vi kommer inte sakna dig.

Likes

Comments

Så var det äntligen dags för lille Basil att flytta in i huset. Dagen till ära får han husse för sig själv då jag och Ester sover i lägenheten i natt. Förhoppningsvis tar han flytten bra och kommer till att trivas galant ute på landet.

Likes

Comments

Svärfar hjälpte oss att flytta över mesta delen av bohaget idag, i alla fall de tunga sakerna. Vi fick åkt till dumpen men trädgårdsrens och städat en del. Snart vågar man kanske gå barfota i huset 👍

Ester sköter sig som vanligt exemplariskt. Hon ligger och vilar i sin korg mellan lekpassen.

Äntligen är mitt älskade skåp hemma i huset. Någon kallade det "fulsnyggt", pfft! Det är underbart! ♡

Likes

Comments

Fått slängt lite skräp idag. Det känns skönt att börja ränsa upp lite på gården så man kan börja jobba på allvar inne i huset med gott samvete. Vi har nu börjat flytta in i vårt nya boende och alla prylar är snart nerpackade och förflyttade till huset. Under de närmaste dagarna ska vi börja köra ut möbler och försöka inreda huset bäst det går.

Likes

Comments

Idiotfågel som krossar rutan i ett kamikazeuppdag...

Likes

Comments