Klassisk ADD (ADHD)

Ouppmärksam, distraherad, oorganiserad, hyperaktiv, rastlös och impulsiv.

Ouppmärksam ADD

Man är ouppmärksam och lätt distraherad (men inte hyperaktiv), trög och långsam rörelse, med låg motivation.

Över fokuserad ADD

Klassiska ADD-symptom plus problem skiftande uppmärksamhet, ofta fasta i loopar av negativa tankar eller beteenden, överdrivet oroande.

Temporal Lobe ADD

Klassiska ADD-symptom plus att vara irriterad, aggressiv, ha mörka tankar, mild paranoia.

Limbic ADD

Klassiska ADD-symptom plus låg sorg nivå, men inte depression. Negativitet, låg energi, frekventa känslor av hopplöshet, värdelöshet och låg självkänsla.

Ring av eld ADD

En mer extrem version av klassisk ADD, plus att vara extremt distraherad, arg, irriterad och alltför känslig för ljud, ljus, kläder och beröring. Och cykliskt humör.

Ångest, orolig ADD

Klassiska ADD-symptom plus att känna oroliga och spända, fysiska stress symptom som huvudvärk och magont, frysa i situationer som orsakar ångest och förutse det värsta.

Att ha mer än en typ av dem där ☝ är vanligt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Du vet inte riktigt vad du ska säga, det kan låta så annorlunda i mina öron och jag kan ta illa upp men du egentligen inte menade nåt illa.

Jag har läst mer och mer om ADHD/ADD på senaste. Jag vet själv inte allt om diagnosen, jag vet att jag har ADD och det är en del av mig...

Jag har haft mycket problem med kort stubin, koncentrationen, humörsvängningar, jag är ledsen ena sekunden sen helt plötsligt blev jag glad. Får höra så otroligt ofta hur mina känslor är en bergochdalbana, jag vet och det är också sjukt jobbigt, både för mig och för alla andra runt omkring.


Jag har samma känslor som dig men jag känner dem dubbelt så mycket.

När jag är glad är jag överlycklig.

När jag är arg är jag skitförbannad.

När jag är ledsen är jag förstörd.

När jag blir sårad känns det som hela min värld går under och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag tar oftast även ut min ilska genom tårar. Jag blir så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen och bara brister ut i tårar istället.


Mina tankar går på högvarv hela tiden, även när jag ska sova har jag massor av röster i huvudet som aldrig är tysta. De är nåt man måste lära sig att hantera. Det är lätt att jag undviker att fatta beslut eftersom jag har för mycket annat att tänka på.

När jag gått igenom nåt som gjort mig väldigt ledsen så är det de ända jag tänker på. Finns inget annat i huvudet då. Tankarna gör mig trött och för att dessa tankar ska försvinna ett tag måste jag göra nåt som jag tycker är kul, eller om jag är i skolan och jag tillexempel jobbar matte, då måste man tänka på matten och inte det jag är ledsen över. Men så fort det är tyst och stilla kommer tankarna upp och jag vet inte vart jag ska ta vägen:/


Jag kan ta allt personligt, allt alla säger känns riktat mot mig och jag kan därför låta ilsken. Alla kan tycka att jag överdriver men allt som sker blir väldigt stort för mig och eftersom jag saknar den där spärren i huvudet så blir allt så stort och jag får ingen chans att sortera tankarna och ta bort dem dåliga.


Jag har sårat dem jag älskar, men jag gör det inte med meningen. Mina intensiva känslor är svåra att rå för. Jag säger impulsivt saker som jag sedan ångrar. Det går runt så mycket tankar och jag vill få ut allt men allt kommer ut på fel sätt. Jag menar såklart inget dumt, men det är som att min hjärna exploderar och allt kommer ut på en gång på helt fel sätt.


Jag har social ångest, självklart tycker jag det är kul att umgås med folk och träffa nya människor. Men jag är rädd att jag ska säga dumma saker eller reagera konstigt och därför känns det tryggare att vara i bakgrunden.


Jag kan känna att personen inte ska förstå mig. Jag kan känna att jag blir oförstådd och jag har otroligt svårt att förklara vad jag känner. När jag måste förklara vad som gjort mig nere och deppig så är det sjukt svårt att sätta fingret på det. När jag blir så, måste jag ha ensamtid. När jag är ledsen kan jag låta arg mot dig, men då vill jag bara vara själv. Självklart vill man ha den man älskar vid sig och trösta än men måste ha ensamtiden också.


Andra kan tro att jag inte förstår deras känslor men det gör jag, solklart. Men jag hinner inte tänka igenom vad jag ska säga så jag blir stressad och får inte fram ord eller så säger jag helt fel saker. Jag kan tycka det är lättare att skriva det jag känner. Då får jag tänketid och tänka igenom vad jag vill säga. Men även texten kan röra till det och jag kan skriva fel saker.


Jag är otålig och rastlös. Jag blir lätt irriterad och vill att saker ska hända omedelbart. Jag håller på med mobilen, håret eller rör på benen för blir lugn om jag gör nånting, kan inte sitta helt still för då får jag typ stress så ständig rörelse är lugnande.


Jag är otroligt fysiskt känslig. Har jag kläder som sitter obekvämt eller om jag sitter obekvämt så får jag panik. Klarar inte av det, måste fixa det genast då. Om jag tex har en tröja som sitter för nära halsen känns det som jag stryps och får panik haha.


Jag koncentrerar mig FÖR intensivt. När dörrarna till något öppnas hoppar jag ner i det och när jag väl är där så stannar jag där. Länge. Till och med när syret börjat ta slut. Kommer inte upp förrän det är helt jävla slut.

Jag kan inte styra mina känslor, det är som trassliga sladdar i hjärnan som gör tankar och känslor svårbearbetade. Jag behöver extra tid för att få igång systemet. Jag blir lätt orolig och jag tänker alldeles för mycket. En deppig nyhet kan låta som slutet på världen.


Det är jättesvårt att förstå hur jag funkar, jag själv är inte heller 100 på hur man ska hantera mig. Men jag jobbar på det och det är lättare om jag faktiskt vet vad ADD är. Folk kanske tror att ADD/ADHD inte är en stor grej eller att det är jättelätt att hantera, men det är det faktiskt inte. Hur skulle du känna om din hjärna gick på högvarv hela tiden och det aldrig tog slut?

Men förstår du vilken tyngd vi bär på så kommer ditt hjärta öppnas upp och kärlek och medkänsla kommer ta över platsen för din ilska. Du kommer se in i vårt goda hjärta<3

Likes

Comments