Veggie Naanbread Pizza w Pesto, Sundried tomatoes, Arugula & Pine nuts

PIZZA

Jaha då var man tillbaka i Västerås igen. Känns lite vemodigt men ingen har väl missat ämnet kyla dem senaste dagarna. I Sälen var det - 30 grader och det gick i princip inte att vara ute så hoppades på mildare grader här. Det är dock svinkallt här med! Ska iallafall njuta av sista helgen hemma och försöka hinna träffa fler av mina tjejer och min gudson (!!) innan jag tar mitt arsle back to Denmark. Jag har sånt dåligt samvete att jag inte hinner umgås mer med Jack och få kvalitetstid. Vill ju vara den där roliga, sköna Tant Ronja som alltid kan ställa upp. Så dyker man bara upp några gånger i halvåret i ett par timmar max, som en sällsynt, osynlig & obetydlig varelse. Det är en av anledningarna till att man vill komma hem oftare.

Nåväl, såhär lagom till helgen kan jag passa på att bjuda er på ett recept vi har fastnat för helt. Nämligen hemmagjord vegetarisk pizza gjord på Naanbröd/flatbread. Det är så himla gott att ha som botten istället för vanlig pizzadeg! I denna pizza används pesto istället för tomatsås och toppar med soltorkade tomater, vegansk mozzarella , ruccola och rostade pinjenötter. Ni hör ju, oslagbar kombo. Alla favoriter samlade på en och samma plåt.

Receptet är super enkelt och går på 15 snabba minuter! Servera ensam eller som en del av en buffé/knytis som jag gjorde med mina tjejer.


Naanbread/flatbread Pizza with Pesto, sundried tomatoes, arugula & pinenuts

Ingredienser

4 stora veganska naanbröd/flatbread

2 burkar soltorkade tomater

1 stor burk pesto

I påse ruccola

1 liten påse pinjenötter

1 vegansk mozzarella

1 påse riven vegansk ostSåhär gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka soltorkade tomaterna. Grovhacka basilikan Skiva mozzarellan.

Lägg ut naanbröden. Pensla peston över hela bröden efter behag, jag gillar när det är mycket pesto! Lägg på soltorkade tomaterna, mozzarellan, osten och basilikan.

Kör in Naanbröden/flatbread i ugnen, två åt gången, i cirka 10 min eller tills osten smält och de ser färdiga ut.

Medans kan du torrosta pinjenötterna i stekpanna tills dem fått lite färg (OBS: ha koll på att de inte bränns). Bryt ruccola lite.

Ta ut pizzorna. Fördela ruccola över pizzorna och toppa med de rostade pinjenötterna.


Bon Appetite

  • PIZZA
  • Nära Västerås

Gillar

Kommentarer

LKA
LKA,
måste testa!!nouw.com/lka
GreenLoveStories
GreenLoveStories,
ja men gört!! det är värt de 😊nouw.com/greenlovestories
Mia
Mia,
Ser supergott ut! Vad har du för vegansk ost, både mozzarellan och den rivna? Tycker just ost är det knepiga med helvegetarisk kost😬
GreenLoveStories
GreenLoveStories,
Jag med trust me! Osten är de svåra att veganisera.I Sverige har jag använt Cheezly mozzarella, kommer inte ihåg vilken riven ost jag använde mig av i Sverige. I Danmark har de ingen ost så då har jag helt enkelt gjort egen cashewmozarella som blir god när den får smälta! Jag har fått lösa de med utbudet som finns. Jag har ibland helt uteslutit osten vilket har varit en succé! Gillar du inte utbudet på veganska ostar så kan du enkelt bara utesluta och köra ändå! 😃nouw.com/greenlovestories
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestories