SOPPA PÅ 2 BASINGREDIENSER

GRYTOR, SOPPOR

Japp, du hörde rätt. Du kan få en soppa på två basingredienser (nej, vatten räknas inte). Servera den precis som den är eller lägg till kryddor för att få en viss prägel på soppan (se nedan för olika varianter vi varierar med). Den tar 20 min, kostar 5 kr och alla varianter har vi alltid hemma. För ni som tränar innehåller varje portion 24 gram protein.

Jag kom på detta "recept" när jag skulle göra linser som tillbehör till en sallad och misslyckades helt då det bokstavligen blev en enda stor soppa. Inte alls som jag hade tänkt med andra ord men å andra sidan fick jag ju en god, näringsrik och löjligt enkel soppa istället? En soppa som vi levt på i två veckor nu då tiden inte räckt till och motivationen varit låg. Har alltid serverat den med rökt tofu till. Antingen skivat och haft i eller serverat på macka bredvid som på bilden.

20 min * 5 port

Ingredienser

500 gram röda linser, sköljda

2 grönsaksbuljongtärningar

1,2-1,5 liter vatten

Såhär gör du

1. Koka upp linserna med vattnet i en stor kastrull.

2. När de kokar upp, lägg till grönsaksbuljongerna tillsammans med de kryddor du önskar (se varianter nedan) och koka i cirka 20 minuter. Smaka av med mer krydda, salt och peppar.


Sätt enkel prägel på soppan på 4 olika vis

"Svensk husman"

Oftast gör jag denna soppa såsom klassikern gul ärtsoppa, lägger till timjan och serverar med sötstark senap.

Indisk

Lägger till kryddan garam masala.

Mexikansk

lägger till tacokrydda eller en blandning av oregano, spiskummin, basilika, lökpulver, paprikapulver.

Allround

Ja inga konstigheter, lägger till precis som det låter - Allroundkrydda.

Lägger ofta till bladspenat om jag har det hemma (som alltid), serverar som sagt kanske med en tofumacka med hummus på sidan. Blir soppan för grötig dagen efter (hänt mig) lägger jag bara till lite mer vatten innan jag värmer på igen. Smaka av med kryddor, salt och peppar.

Gillar

Kommentarer

marielyander
marielyander,
Linssoppa i olika varianter är en klar favorit här också, tyvärr protesterar resten av familjen om det blir för ofta 😆nouw.com/marielyander
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestories