SCRAMBLE TOFU

Scramble Tofu, TOFU RECEPT

Som ”föredetta” köttätare åt vi konstant äggröra. Både jag och Anthony älskade det. Ja, tills den dagen man blev medveten om den hemska industrin och vad ägg faktiskt är. Efter det så har vi aldrig saknat det.

Däremot har vi fallit pladask för just Scramble Tofu som ändå påminner om äggröra och ett populärt brunchalternativ här i London. Vi båda älskar det och utmärkt vegetabiliskt protein.

Jag delade ett scramble tofu recept för ungefär 2 år sedan men nu har jag funnit de absolut bästa ingredienserna. Sanna mina ord.


svart salt (Kala Namak)

Svart salt (även kallat Kalak NamakJ är ett mineralrikt salt som verkligen påminner om kokt ägg. Det används i många sydasiatiska rätter i bland annat Bangladesh, Nepal, Indien, och Pakistan. Det är nämligen svavelmängden i saltet som ger det en smak som påminner om ägg. En riktig vän i köket. Perfekt för scramble och omelett men som även används i många sydasiatiska rätter. Du kan hitta det på nätet, i indiska eller asiatiska livsmedelsbutiker alternativt i veggobutiker. Jag vet bland annat att Rene Voltaire och Goodstore säljer det. Själv hittade jag det här i Notting Hill på Planet Organic runt hörnet.

Se dock upp för lukten, det luktar bokstavligen ruttet ägg innan du tillagar det haha.


ingredienser

400 gram fast tofu (eller 50/50 fast tofu och silken tofu för krämigare konsistens)

O,5 tsk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

1 tsk svart salt (kala namak)

1 tsk vit miso paste (valfritt)

2 msk bjäst

2 dl sojamjölk/veg grädde


såhär gör du

1. Smula sönder tofun med händerna eller med gaffel i olika storlekar.

2. Vispa alla ingredienser utom tofun i en bunke.

3. Stek tofun i lite olja på medelhög värme tills den fått lite färg.

4. Häll över blandningen och rör om. Låt fräsa i ca 5 min. Späd eventuellt ut med mer mjölk/grädde.


* Lägg till exempelvis lite vitlökspulver/lökpulver alt gullök och de tillbehör som du önskar såsom avokado, koriander eller gräslök. T har ofta på ketchup men det är absolut förbjudet på bild.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestoriesInstagram greenlovestories