Idag tar jag adjö på Fredriksdal. Fick en fin fredriksdalbricka. Fick också med mig en bok "Den goda jorden" skriven av trädgårdsmästaren Philippe som ansvarar för köks- och fruktträdgården här på Fredriksdal. I rosbutiken köpte jag med mig hem favoritrosen "Jaques Cartier". Praktiken har varit lärorik, svettig och rolig :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Praktiken går mot sitt slut. På morgonen ett snabbt möte och gympa i stugan eller "slottet" som det också kallas. Sen ner till baksidan av Fredriksdals teatern för att gräva bort sly och annat ogräs. Efter lunch blir det en vända till rosariet för att fortsätta kratta bort löven. Jag avslutar med att lövblåsa en av lövgångarna.

Likes

Comments

Det blev kort gympapass inomhus på morgonen. Efter passet körde jag runt med lillbilen för att mata getterna med löven från sly. Hann med att plocka äpplen innan lunch. Efter lunch kratta vi rent gångarna i botaniska delen från nedfallna höstlöv. Sen vidare till Trollskogen där vi tog i för kung och fosterland för att gräva bort sly och vissa buskar utefter en husvägg. Två hagtorn och avenbok fick stå kvar eftersom dem stod en bit från väggen. Så är det kanelbullens dag, så det bjöds på kaffe och kanelbullar på fikarasten :)

Likes

Comments

Morgonmöte i stugan. Vi brukar vara 10-12 personer på mötet. Vi blev fyra personer som gick ut och gjorde fint runt alla yngre träd. Börja först med att ta spaden och forma en rund snygg markerande kant och sen rensa bort ogräset i rundlarna. Många träd som tog en hel dag.

Likes

Comments

Tröttväder med regn och blåst idag. Börja bra när vi starta med att räfsa bort höstlöv och ta bort lite ogräs bland rosenbuskarna i rosariet. När vi nästan börjar bli klara kom regnet så då gav vi upp och börja istället med att plocka och städa bort äppelutställningen. När det var klart så börja vi efter lunch att måla boxarna i stallet svarta. Blev lite knepigt eftersom di söta kattungarna hela tiden sprang runt benen på oss.

Likes

Comments

Plockat frukt av sorten "Eldrött duväpple". Sorterade i tre kategorier: de som ska till musteriet, mindre små till julpynt och de finare större till försäljning. De pågår en äppelutställning här på Fredriksdal, så jag passade på att studera de olika skador som uppstår på äpplen och vad det beror på. Mina godaste äpple-favorit-sorter här på Fredriksdal är "Gravenstein", "Ivö" och "Maglemer".

Likes

Comments

Morgonmöte i stugan. Rensade ogräs fram till frukost rasten. Tar sen cykeln till rågfältet. Vi blir ganska många som plockar vårråg för hand. Riktigt roligt och trevligt :) Vid eftermiddagsfikat var det föreläsning i kulturmagasinet om historien bakom en gripande stumfilm och Ingeborg Holm från Helsingborg. Efter det slänger man sig iväg på cykeln igen mot köksträdgården. Där rensar jag ogräs fram till jag slutar för dagen. Går förbi stian och ser att kultingarna äntligen hittat ut.

Likes

Comments

Lugn dag. Har varit i stallet och hälsat på di söta djuren.

Likes

Comments

Idag blev en rogivande ogräsrensning hela dagen :)

Likes

Comments