Idag var vi KUB och fick se den lille igen. Det var fullfart där inne och precis när vi skulle ta bilder för eget bruk så vände den sig om och vägrade visa något annat än ryggen. Så vi fick nöja oss med ryggbilder och "testbilderna".

Men vi fick i alla fall låg risk för kromosomförändringar vilket var skönt och bf är fortfarande beräknat 29 januari. Så kul att höra att allt är som de ska och idag gick vi ut med de över Facebook så nu behöver jag ju inte vara anonym här längre.

Har haft problem med foglossningssmärta sedan ca vecka 11 och med mitt väldigt fysiska jobb så kan jag inte alls jobba på i samma takt längre. Men går hos sjukgymnast och försöker lyssna på kroppen även om jag är envis. Mitt illamående har i alla fall lagt sig mer nu och jag kan leva lite mer som normalt även om jag är trött.

Längtar till september då vi får se den igen och möjligen få reda på könet..sååå spännande.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har helt glömt bort att visa goodiebagen jag fick av Lindex när jag köpte våra första babykläder. De är så små 😄

Längtar så tills vi ska på inskrivning och få boka alla andra besök. Jag har haft några riktigt dåliga veckor då jag har mått dåligt men känner mig bättre nu. Visst jag är fortfarande trött men är inte alls lika illamående.


​Äntligen fick jag upp bilden.. något har gått snett och jag får inte längre upp bilder från mobilen!?

Nu på onsdag 26/7 ska vi äntligen på KUB-ultraljud. Självklart hoppas vi på bra statestik men framförallt ska de bli kul att se den igen.

Likes

Comments

Igår var vi på vårt första ultraljud och allt såg ut som det skulle, hjärtat slår för fullt och det är liv där inne. Jag är jätteglad samtidigt som det är helt ofattbart.

Visst jag är fullt medveten om att jag är gravid, men de är så sjukt att vi ska ha ett barn här nästa år. Vi är beräknade till den 29/1-18 så vi får se när den kommer ut. Självklart hoppas jag på att den även stannar kvar och mår bra men försöker tänka allt positivt nu och inte på mf.

Har mått skit den senaste 2 veckorna med illamående, trötthet, mage som är upp och ner och kräkningar. Men ibland mår jag bättre och kan göra saker, det går verkligen upp och ner dag för dag. Nu har jag i alla fall 3 veckors semester och ska försöka vila upp mig.

Inskrivningsamtalet som vi ska ha på mvc är den 18/7 så längtar redan dit 😄

Likes

Comments

Igår var jag och min sambo på vårt första infosamtal på mödravårdscentralen. Det var info om symptom, droger och lite tips för graviditeten.

Barnmorskan var väldigt trevlig men tyvärr tyckte jag inte att vi klickade och jag måste fundera lite på om jag vill byta eller hur jag ska göra. Eftersom de är mitt första barn så vill jag ändå ha någon jag känner mig trygg med.

På måndag ska vi på första ultraljudet på shopiahemmet och jag längtar så efter att få se om den lever där inne. Sen i måndags har jag mått fruktansvärt illa och magen är upp och ner. Mindre roligt och än har jag inte hittat något som har hjälpt men får leta vidare..dock vill jag mest bara sova.

Likes

Comments

Idag var det den riktiga testdagen och jag är fortfarande gravid. Är i vecka 5 (4+4) så det är tidigt än men redan 2017.06.19 så är mitt första ultraljud inbokat. Det ska bli spännande att se hur den mår. Denna eviga väntan på allt tar ju aldrig slut.

Planen är att vi ska gå ut med graviditeten för familj i vecka 6-7. Håller på att bli tokig med alla hemligheter och sen berätta för andra efter vecka 12. Så nu hoppas jag verkligen att allt är bra 😄

Likes

Comments

Har inte tänkt testa mig innan den 29/5 men blev inspirerad av en annan tjej som har samma testdag som jag och testade sig före. Hon fick ett svagt svagt plus.

Så jag tog till mig mod och testade först med ett ägglossningstest. De ska ju tydligen kunna visa om man är gravid och jag hade bara ett graviditetstest hemma. Trodde inte att de va sant men testet blev plus nästan direkt så testade med de riktiga testet med och de utgav också ett fint plus.

Jag vet att det är tidigt och mycket kan hända men ett plus är alltid ett plus och när mina injektioner inte längre kan påverka testet så betyder det att jag är gravid. Nu får vi bara hoppas att de håller i sig!! Dock så vet inte sambon något än då han är borta med jobbet och är okontaktbar just nu.


Likes

Comments

Hittade några jättesöta stolar härom dagen, man önskar ju att man skulle få användning av en sån i framtiden.

Men men har uppdaterat dåligt här, har haft så fullt upp. Vi renoverar köket hemma och de är många sjuka på jobbet så vi andra får mer att göra.

Satte in ett fint embro i söndags så snart är jag på ruvdag 7. Har haft ömma bröst och lite lätta stickningar i livmodern men det kan man ju ha innan mensen. Sen tar jag progesteron vaginalt tre gånger om dagen vilket säkert kan ge symptomen med. Det är en lång väntan till den 29/5 då jag ska ta test.

Än en gång så ska sambon åka bort med jobbet och nu i 8dagar. Det känns jobbigt om de här blir ett missfall och så är jag själv. Men han kan tyvärr inte påverka jobbet på så vis.

Imorgon fyller jag 26år och det är lite ångestblandat men samtidigt så har jag ingen ork att bry mig. Jag hade mer åldersnoja för ett år sen..nu känns det bara som att man får vänja sig vid tanken och acceptera läget.

Ifall det inte blir något barn av de här så ska vi i alla fall få hjälp av Fertilittetscentrum efter sommaren och då är det landstinget som står för de. Vi fick inga fler ägg att frysa till senare utan de jag har i mig är de som gäller. 3st blev befruktade men de andra två var inte lika snabba i utvecklingen tyvärr.

Likes

Comments

Idag plockades det ut 4st fina ägg!

Min kusin hämtade mig på morgonen och vi åkte till Sophiahemmet där jag fick byta om till sjukhusdräkt och strumpor. Jag fick en kanyl i armen, alvedon och sen fick vi vänta en bra tag tills det blev min tur. Sambon var inte strax innan oss och lämnade ett nytt prov så tyvärr missade vi honom precis.

Tillslut fick vi komma in och ingreppet började. Jag fick lugnande, lokalbedövning och sen började vi. Det gjorde inte så ont som jag trodde och det gick förvånansvärt bra. Efter en stund när jag hade fått vila på bädden jag fick när vi kom dit så fick jag frukost och sen ville de att jag skulle kissa. Sen var de fritt att åka hem igen.

Något jag inte hade tänkt mig var att man skulle blöda efteråt. Det är ju egentligen inte så konstigt, man får ju 3-4 sprutor där nere. Så ni kan jag blöda några dagar och tamponger rekommenderas inte då man har större risk att få infektioner. Så fick några bindor där och åkte och köpte lite fler.

Vi ska få insättning på torsdag om allt går som de ska och då ska jag börja med de vaginaltabletterna. Därför köpte jag även trosskydd som ska hjälpa till rädda lite trosor från att bli förstörda under behandlingen 😛


Likes

Comments

Var på andra ultraljuda igår och denna gång hittade de ca 10 äggblåsor var av 3 av dem var större än de andra. Resterande växer nog tills sig dem med. Har bokat in äggplockning på tisdag och ska ta mina sista "vanliga" sprutor nu ikväll. Imorgon ska jag ta ett spruta som ska stoppa upp alla hormoner tills det är dags att ta ut äggen.

Nu börjar jag bli lite nervös och min supersnälla kusin ska skjutsa mig och vara med under de hela ingreppet eftersom min sambo är borta. Hon har själv genomgått flera ivf:er och vet hur det går till. Dock kom vi fram till att sambon ska komma in med ett till spermaprov på tisdag som är färskt. Vi har ju redan fryst ner ett prov men för att vara på säkra sidan så vill de att vi lämnar ett till. Hinner nog inte träffa honom förrän på onsdag när han kommer hem ändå. Skriver igen när de är gjort. 

Likes

Comments

Var hemma från jobbet i tisdags på grund av akut behov av toaletten från fyra på morgonen till ca två på eftermiddagen + illamående. Sambon var inte heller på topp så jag vet inte om de var en biverkning av medicinen eller bara en släng av matförgiftning. Jag stannade hemma på onsdagen för säkerhetens skull ifall att det var något smittsamt, man vill inte sprida någon magsjuka på jobbet.

Men på onsdagen kände jag mig ändå mycket bättre, hoppade in i duschen efter att ha sovit ut. Skulle plocka fram kläder och packa ner lite dokument när jag fick sms om att min farfar var död. Det var min pappa som smsade eftersom han vet att jag kan va svår att nå när jag jobbar.

Det kändes som ett slag i magen. Farfar har varit sjuk och dement en lång tid så det var inte helt oväntat men man är ändå inte riktigt beredd när de väl sker. Han har varit min bästis, min extrapappa och så mycket mer. Jag har bott hos farföräldrarna i flera omgångar i mitt liv och farfar har alltid varit min klippa och han sa ofta att jag var hans räddning när farmor dog. Har aldrig sett någon gråta så hjärtekrossande som när hon dog och jag fick bo med farfar i nästan ett halvår. Vi tog hand om varandra helt enkelt även jag bara var 8år. 

När jag var yngre så ville jag att farfar skulle få vara med mina barn när de väl kom och nu vet jag att de aldrig kommer bli så....men han kommer alltid finnas med mig i hjärtat.

Mitt i all sorg behövde jag ta mig in till stan för att göra ultraljud och kolla hur äggblåsorna har utvecklats. Allt såg bra ut de kunde än så länge se ca 9st äggblåsor. Jag ska dit igen imorgon för en till koll och boka äggplockning.

Den ena sprutan tog slut idag och det har krånglat lite att få ut nya då de är en beställningsvara så jag måste passa på att hämta ut fler när jag väl ska till Sophiahemmet. På apoteket hemma så kunde de inte få in fler förrän på måndag och måste ju ha i helgen så de fick leta igenom databasen och har nog reserverat 4st på odenplan till mig. Sambon är borta igen så jag ska troligen ta med min kusin när jag ska ta ut äggen för man ska vila den dagen och ska helst inte vara själv. Berättade även för chefen idag vad jag håller på med eftersom de börjar påverka jobbet när jag springer på en massa läkartider och det är enklast att hon vet nu när jag måste vara ledig vid utplock.

Såhär ser mitt sprutschema ut om man förstår något av de 😉

Likes

Comments