Idag då man har varit på barnmorskemottagningen får man svaret att prata med psykologen jag går till för de beror inte på spiralen jag har lite tappat sexlust eller humöret/hur jag mår och de tycker jag bland annat ska fundera lite extra om jag verkligen vill detta att ta ut den och skaffa barn.

Hur som helst så vill jag men blivande man bara tycker vi ska vänta tills vi är gifta på grund utav att barn, bröllop och semester kostar. Han förstår mig inte och jag vet inte hur han ska förstå mig.
Min kontaktperson förstår mig precis och håller med att man kan leva billigt tex så finns de barnkläder, leksaker som fungerar som vanligt och är fräscht på secondhand

för jag vägrar köpa tex en barnvagn för flera tusen då man kan hitta en begagnad fungerande och fräsch för mycket billigare än så. Dessutom

bröllop kan man göra billigt också.

Min kontaktperson säger att jag är prismedveten för de mesta och de betyder inte att man ska leva lyxliv bara för att man skaffar barn eller gifter sig. Nej de har jag inte råd med men jag är nöjd ändå hur jag lever för lyxliv för mig betyder inte att jag blir gladare utan jag blir gladare att spara en slant på allt.

Så min gubbe försöker jag med att förstå så därför jag håller med min kontaktperson. Allt beror på hur man är som person och hur man prioriterar sin vardag. Jag köper inget tex på nätet förrän jag kollar återbäringssidor eller rabattkoder då många ställen har fraktkostnad som gör att slutliga priset kan skjuta i höjden.

Så min frågar är hur ska jag få min blivande man att förstå?

Hur gör ni?

Finns de tips till hur man kan få ett ekonomiskt bröllop fast man ska bjuda mellan 40- 50 personer?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen började bra fast med fortfarande migrän sen i lördag, men när telefon tillslut ringde och jag skulle fixa tid till att ta ut spiralen plus samtal med en barnmorska om barn gjorde mig stum. Visste inte vad jag skulle säga inte ens vad jag ville egentligen. Livet känns som om jag vill dö. Men jag lyckades efter om och men fixa tid fast de var svårt jobbigt känslosamt samtal.

Jag är en känslosam människa och kan vara rätt spontan eller vad man ska säga av mig som ibland inte hinner tänka innan jag göra vissa saker men de beror nog bara på min funktionsnedsättning.

Jag orkar inte mera efter ha berättat för min gubbe på sms att jag äntligen har fixat tid och då började han tjata och de var riktigt jobbigt då jag blev känslomässigt ledsen och orkade inte höra mera på vad folk säger till mig fast jag borde lyssna.

Men ibland har inte alla rätt i vad dom säger fast ibland har de rätt men ändå. Vet varken ut eller in längre. Känns som om alla försöker få mig att aldrig skaffa barn och de är så jag känner de just nu.

Hjälp jag orkar inte längre känner mig bara ledsen och gråtandes. Att vara känslomässig de är inget konstigt alls. Mer eller mindre är de flesta sådana så jag är inte förvånad.

Gubben säger att han vill bli pappa och han stöttar mig till 100000000000% men ändå känns de som om jag inte får göra något.

Typ de enda jag får göra är gifta mig som jag dock ska 2019 och dessutom kan jag glömma barn.
Men hallå ett barn är i magen i 9 månader om inget annat händer och dessutom kan de ta tid innan jag blir gravid och inte vet jag men ändå.

Jag vill bara få folk att förstå att ju mer de försöker att vilja mitt bästa ju mer får de mig må dåligt i vissa lägen och därför borde de ge upp och stötta mig istället så att jag mår bra istället och sluta göra så de känns som om de ger mig för stora krav.

Räcker de inte att jag har psykisk ohälsa, tinnitus, synfel(använder glasögon), hörselskadad(använder hörapparater), funktionsnedsättning, tvång/beslutångest som går in i varandra, varit mobbad sen jag var liten osv tydligen inte. Folk vill enligt mig trycka ner mig ännu mera fast de vet jag bara mår dåligt utav det.

Dessutom har jag försökt förklara för min syster men vet inte om hon tog emot vad jag sa för de kändes som om hon gav mig för stora krav och de gör mig ledsen. Att jag vill ha barn vet jag är jobbigt och att jag dessutom har en funktionsnedsättning kan komplicera de ännu mera de vet jag. Hon sa om jag uppfattade de rätt att jag inte skulle klara av barn. De gjorde mig ledsen och gråtandes när vi skrev med varandra och jag blev irriterad. Jag orkar inte längre förklara mera för min syster för de blir bara dålig stämning för båda och de orkar jag inte.

De enda jag behöver är stöttning av omgivningen och dessutom någon som bryr sig fast jag har funktionsnedsättning. Jag vet 2st med funktionsnedsättning som gick på samma gymnasiesärskola som mig som har fått barn och hittills klarat de bra fast jag vet att en del med funktionsnedsättning inte allas klarar det.
Jag vill även inte känna mig dum och idiotisk som så gärna vill ha barn, faktiskt inte utan jag vill känna mig lycklig, stolt, stark för att jag vill skaffa barn fast med funktionsnedsättning då jag än så länge känner mig redo.


Vad folk inte vet är att många med funktionsnedsättning kan klara att ha barn, man kan få hjälp och stöttning av omgivningen alltså de som bryr sig om en och dessutom kan man hjälpas åt att strukturera upp vardagen för just den förälder som har funktionsnedsättning så att de kan fungera för personen att klara av barnet.


Alla ni som har barn vad tycker om detta??

Finns de stöd att få om man skaffar barn fast man har funktionsnedsättning eller inte??

Hur gör ni för att överleva allas tjöt om att inte skaffa barn fast man vill??

Likes

Comments

Idag blir de ringa barnmorskemottagningen och få en tid för att ta ut spiralen då jag inte mår bra med varken p-stav, p-piller och spiral genom livet plus att jag har biverkningar av detta, plus fixa ett samtal om barn.

känner att de lika bra försöka skaffa barn nu när vi ändå båda vill plus att vi har bestämt sedan länge att innan gubben blir 50 så vill vi har vårt första barn för han är 45 nu och jag 25 snart 26.
Har redan börjat skaffa barnkläder på erikshjälpen och blivit medlem på libero hemsida så jag är hittills nöjd och taggad❤❤❤❤

Detta har varit prat om länge att båda vill och fast vissa säger varför ta ur spiralen, varför göra si och så och kom ihåg skydda er så ni inte blir gravida och si och så osv osv.

Men hallå eller, jag vet och fattar hur jobbigt de kan vara med barn plus att jag har funktionsnedsättning men de har jag lärt mig för länge sen och inte nog med det jag fattar att vissa barn sover dåligt om nätterna eller att barn skriker och ska matas byta blöjor och visa vad som är rätt och fel och stå emot saker och ting och allt vad de är, men ändå känner jag mig redo för dessa utmaningar och framför allt jag vet att barn kostar men jag har lärt mig hur man kan få de ändå att funka utan problem.

Varför ska folk neka en detta när både min blivande man och jag är redo att ta steget. Varför måste folk säga si och så för att försöka ändra på synen om barn när de ändå inte lyckas ändra på det.

Fast även om jag har funktionsnedsättning så vet jag flera som klarar detta med att ha barn fast funktionsnedsättningen och jag har dessutom en blivande man som inte alls har funktionsnedsättning och jag vet att barn är krävande och de behövs att jag tänker mer på barnets bästa än mina egna problem/behov. Jag tänker bevisa för folk att jag fixar detta oavsett. Jag själv och mina 2 syskon blev omhändertagna av socialen men de behöver INTE betyda att mitt barn blir det!!!

Jag vet att bland annat kan man hitta saker billigt på secondhand och loppisar men även facebook grupper och en massa andra bra ställen som ändå är fräscht helt och fungerande, så varför komplicera de mer än vad de egentligen inte är.

Jag kommer inte lyssna på vissa då jag och min blivande man redan vet vad vi vill och känner oss redan redo och vill försöka inom snar framtid. Så lägg av med att få oss att ändra oss när de inte ändå fungerar. Dock tänker vi lyssna på folk vad de tycker men ändå gå våran egen väg.


Har någon av er läsare som varit med om tjatet att skydda sig och inte skaffa barn osv då de kan vara jobbigt?

Har ni någon funktionsnedsättning eller vet någon som har som även har barn och klarar detta?

Hur gjorde ni för att stå emot tjatet och få tyst på det då ni var redo?

Hur gör ni för att klara de ekonomiska med barn?

Era bästa tips till mig och min blivande man när de gäller att skaffa barn!

Likes

Comments

Har testat glutenfria eko havreburgare för 25kr från matsmart som jag köpte för över en vecka sedan och till det blev de sötpotatis pommes från lidl som min kompis hade henma men min kompis minns ej vad de kostade plus att de var på extrapris.

Så vi delade på ingredienserna idag och hon tog burgarna som blev kvar efter vi ätit färdigt och jag påsen med burgarmix som fanns kvar så var vi kvitt.

Vi gjorde även eko kakor idag även de en glutenfri mix 29kr från matsmart som även var laktosfri som jag köpte och vi åt en del, sen delade vi på de som blev kvar.

Att dela på ingredienserna vem som tar med vad och dela på de som blir efteråt är väldigt smidigt och miljövänligt och ekonomiskt för båda parterna.

De negativa med havreburgarna var att de stod inte på förpackningen att de var vegetariska😐 fast man förstod på namnet och innehållsförteckningen att de var vego,
fast egentligen borde de ju ha stått på förpackningen att de var vego eller vad tycker ni läsare?

#vegetariskt #matsmart #ekonomiskt #ekologiskt #glutenfritt #laktosfritt #havreburgare #lidl #sötpotatis

Likes

Comments

åååå vad jag vill ha eko pizzakit men tyvärr är de så dyrt och sen så hittar jag tyvärr inte de här i affärerna i närheten här jag bor så de är ännu mer trist.

Spontan tripp till Borås då gubben inte kunde någon annan dag då aviseringen kom idag på förmiddagen. Han ville inte ha med mig som behövde vila då jag hade fått migrän dagen innan, men jag åkte ändå fast han ville jag stannade hemma. Konstigt nog så piggnade jag till då jag mest blundade under resans gång och gömde mig under jackan för att få de mörkare för att minska på migränen då jag blir ljusskänslig.

Efter ett tag sa jag att jag ville ha en korv så vi stannade till i Fristad på OKQ8 och jag tog mig en kokt korv med bröd och gubben grillad med mos och till de drack vi varm choklad som vi delade på och innan vidare färd tog han toabesök och jag handlade kinderägg och något till gubben.

Men innan vi åkte vidare gick jag in på blomsteraffären för jag hade ju piggnat till men de fanns inget att ha plus att den blomsteraffären var trpkig jämfört med andra blomsteraffärer så vi åkte vidare sista biten och hämtade paketet istället.

men iallafall så såg jag detta ekokit i Fristad i mataffären innan vi åkte hem från Borås då jag ville in i city butiken som jag såg samtidigt då vi åkte hämtade en beställning från matsmart som blev helt fel utlämningsställe då de skulle till mig inte till gubbens ställe.

Så nästa gång kollar jag en extra gång så allt blir till mitt ställe fast jag tar hans adress då jag inte kunde ta min med faktura denna gången tyvärr av någon konstig anledning.

Men 2 lådor hos mig i måndags och en
idag i Borås, så 3 lådor från matsmart de är lyx plus att jag handlade via mybonus där man just nu får 8% återbäring.

Hade handlat först en gång men kollade samma dag och såg de hade lagt in lite annat plus ändrat lite priser, så där utav en 3 låda från matsmart.

matsmart är mycket billigare än mataffärerna men ibland finns de saker som inte alls är billigare därför brukar jag jämföra lite med andra affärer. Dessutom brukar jag nu för tiden försöka handla de mesta ekologiskt då de är bättre för miljön och hälsan plus att de är bättre för min gubbe som får mindre utslag av detta.

Likes

Comments

Till bröllopsfotot 2019 och denna är köpt i hemköps 10kr lådan för över en vecka sedan. Så jag frågade gubben om han tyckte denna till bröllopsfotot och han så att de gick bra så därför köpte jag den.

Likes

Comments

Sitter nästan aldrig vid en dator längre då man har mobilen och surfplattan men såhär blev de idag iallafall för vissa saker går inte göra någon annanstans än datorn på bloggen. Plus musik till som blev bröllopslistan som ska fyllas med 100 låtar till bröllopet om jag lyckas.

Så jag fördrev tiden med att göra gurkstavar/bitar med creme fraiche med smak av franska örter att doppa gurkan i plus ostbågar med cocacola från i fredags från pizzerian få vi tog en stor dricka till pizzan istället.

Så ska man tagga bloggare på ett inlägg på min blogg så måste jag använda datorn för de fungerar inte på ett annat sätt så de fick bli såhär idag och detta händer nästan aldrig aldrig aldrig medan gubben jobbar.

Sen så håller jag på ändra på kosten då jag behöver gå ner i vikt och äta regelbundet då jag är dålig på att äta bra och regelbundet. Jag har en tendens att slarva genom att ibland inte äta alls typ eller äta dålig mat eller annat som inte ens är mat för den delen.

Jag vill slippa behöva köpa en nya klänning till bröllopet då jag vill kunna komma i min gamla balklänning från gymnasiet(ingen får se den på bild förrän dagen till ära). Ner kommer jag men knäppa är dessvärre omöjligt just nu, så jag och gubben kämpar tillsammans då han är lite överviktig och vill gå ner i vikt sen flera år tillbaka då han kämpat och kämpar än. Han är ihop med mig nu och med mig när han inte få slarva för jag kan vara bestämd av mig när jag orkar och känner för det som sagt.

Likes

Comments