5 Förvaringstips i hallen

Nu när alla härliga(?!)vinterkläder åker fram igen märker jag hur man även i år har alldeles för lite förvaring i hallen, eller har jag fel?
Det är något vi ska börja med i huset direkt när vi flyttar in. Som tur är har vi en stor kvadratiskt hall på ca 10kvm, så det finns grymma möjligheter att få till det där. Men det gäller att möblera smart vare sig man har liten eller stor hall.

5 Tips!

1. Fundera ut vad du verkligen behöver i just hallen.
Det är viktigt att var sak har sin plats, som i resterande rum. Håll det enkelt. Ytterkläder, skor, sittplats och spegel exempelvis. Fokusera på att skapa bra utrymmen för just det du använder. Plocka bort resten.
Är inte en skohylla tillräcklig, för att ni har typ tre par skor var framme, så ta bort den och lös det tex med en dold skoförvaring istället.

2. Utnyttja väggarna.
Sätt upp en enkel hylla högt upp med snygga korgar där du lägger sådant som inte används dagligen. Har du mössor vantar och halsdukar slängda på hatthyllan så ställ korgar även där. En för var sak, så slipper du rota ut allt när du väl behöver något. Eller sätt upp hyllor för skorna på en hel vägg. Utnyttja och fokusera på den plats du faktiskt har.

3.Anpassa höjden.
Se till att det finns lättillgängliga krokar och hyllor även för barnen om de ska kunna hjälpa till att hålla ordning på sina kläder.

4.Extra krokar.
Det brukar oftast vara fullt på de krokar man har för den egna familjen så sätt upp fina krokar på en annan vägg för gäster. Det finns så mycket fint att välja på! Kan även användas som vägg prydnad när gästerna gått hem.

5. Små förvaring.
Ha en specifik plats/korg/låda för sådant som alltid hamnar lite varstans. Posten här hemma exempelvis, hamnar ofta på våran hatthylla. Inte så snyggt, och ingen direkt ordning. Ha en låda lättillgänglig precis innanför dörren där man lägger allt sånt istället.

Smart budgettips är Ikeas stuva, som man finner på barnavdelningen. För att slippa se röran är det en bra idé att jobba med dold förvaring.

Här har man använt takhöjden på ett riktigt läckert sätt.

Mer Ikea tips. Enkelt för barnen att nå om de får varsin egen hylla här för sina skor tex.

Smart gömställe för nyckelförvaringen!

Tips på snygga krokar för gäster!

Galet läckert litet fack att lägga sina småsaker i!

Love / E


Om du läst det här inlägget -Glöm inte att gilla/kommentera/dela. Eller lägg till en pin på knappen nedan. Vi ses!

Gillar

Kommentarer

jenniifersplace
jenniifersplace,
Åh riktigt bra tips!! Synd så bor jag i en studiebostad så man får inte röra väggarna... Så synd för det finns så mycket man vill spika upp!
nouw.com/jenniifersplace
Granyanser
Granyanser,
Åh. Det är lite mer problematiskt såklart.. du får använda dörrförvaring och skåp på golvet 😘😊♥
nouw.com/granyanser
hannagothberg
hannagothberg,
Ha en fin dag 😃 KRAMIS!
nouw.com/hannagothberg
Granyanser
Granyanser,
Detsamma fina du♥
nouw.com/granyanser
bolmgren
bolmgren,
Gillar hyllorna! De måste jag ha 😍
nouw.com/bolmgren
Granyanser
Granyanser,
Eller hur?! ♥😊
nouw.com/granyanser
SannaSvanholm
SannaSvanholm,
Super bra tips! 😃
nouw.com/sannasvanholm
Granyanser
Granyanser,