Torskwallenbergare!

Hej!
Bjuder på ett helt fantastiskt gott recept här. Detta var bland de godaste jag ätit på länge.

Så simpelt men ändå så lyxigt.

Meja njöt av varje tugga och slickade tillslut tallriken. Det är ett gott betyg.

Torskwallenbergare med potatismos, skirat smör, kantareller och ärtor.

Jag köpte en fin bit Torskrygg och panerade den i Panko. Har ni testat Panko? Det är ett asiatiskt ströbröd som blir så krispigt och gott.

Recept.
En bit Torskrygg
1 ägg
Panko
salt
potatis
Smör
1 äggula
mjölk
salt och vitpeppar
ärtor
Kantareller.

- Skala av dela potatisen i 4 bitar. Koka i saltat vatten ca 20 minuter. Dela Torskryggen i lagom stora bitar ( biff storlek)
Salta torsken rikligt och då menar jag verkligen rikligt, fisk kräver mycket sälta. Doppa bitarna i ett uppvispat ägg och sedan i Panko.
Stek kantarellerna i smör med salt, vit och svartpeppar. Häll av vattnet av potatisen, lägg i en klick smör, några deciliter mjölk och en äggula. Kör med elvisp till potatisen är helt slät. Smaka av med salt och peppar.
Stek torsken i rikligt med smör. Endast ett par minuter på varje sida ( ska vara lite gyllenbrun på ytan )
Servera torsken direkt med potatismoset de stekta kantarellerna, skirat smör och ärtor.

Ni måste testa. Högsta betyg!
Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer