Torskrygg i rödvinssky.

Jag ska ärligt erkänna att jag var något skeptisk till detta recept innan men jag är så glad att jag provlagade det.

Väldigt festligt, lättlagat och mycket gott.

Ber om ursäkt för dålig bild men att fota rödvinsky var inte det enklaste.

Torskrygg
1 pkt bacon
färska champinjoner
rödlök
3 dl rödvin
1 msk oxfond
färsk timjan
salt

potatis
Smör
mjölk
salt och vitpeppar
Färsk sparris

- Koka potatisen och gör ett gott mos med mycket smör i😉
Koka upp rödvin, rsk timjan och oxfond, smaka av med salt och peppar. Stek bacon knaprigt med färska champinjoner och rödlök.
Dela torskryggen i 4 bitar och salta rikligt. Stek torskryggen i smör (ca 3 min på varje sida)
Koka färsk sparris i saltat vatten ett par minuter.

Lägg upp den nystekta fisken på tallriken, toppa med bacon, champinjoner och rödlök. Klicka på mos och häll över rödvinskyn, dekorera med färsk sparris.

Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer