Sött möter salt. Kycklinggryta med äppelmust, syrligt äpple och baconströssel.

Grytor i all ära. Speciellt denna kalla årstiden när man vill ha lite mer matiga rätter.
Har länge tänkt att laga denna mustiga kycklinggryta med äpple och äppelmust.

Såååå god. Här möts syran från äppelmusten och äpplen med sältan från baconen.

Recept

1 pkt kycklinglår ( utan skinn och ben)

3 st finhackad schalottenlök

2 st röda äpplen ( Pink lady)

3 dl äppelmust

3 dl grädde

3 msk kycklingfond

2 msk Diljon senap

1 burk hela champinjoner ( kan uteslutas )

Salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikapulver.

- Stek kycklingen i rikligt med smör och krydda. Häll på grädde, äppelmust, kycklingfond och Diljon senap. Låt puttra i ca 30 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 1 pkt bacon på en plåt med bakplåtspapper. Låt gå i ca 13 minuter ( tills baconet är riktigt knapprigt)

Koka riset enligt förpackning.

Häll på äpple och ev champinjoner i kyccklinggrytan och låt puttra ca 5 minuter till. Servera kycklingen med ris, baconströssel och en god sallad.


Full pott. En av de godaste kycklinggrytor jag ätit!

Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:4a:2e8d::2