Sjögräsnudlar med marinerad nötfärs!!!

Jag tror aldrig familjen har ätit så bra som när jag gjorde Sjögräsnudlar med marinerad nötfärs.
Meja tog två stora portioner och var helt lyrisk! Kul när alla gillar och inte sitter och petar i maten, finns det något tråkigare?

Så detta receptet bara måste ni testa!

Sjögräsnudlar med marinerad nötfärs. 4 Pers.

400 gram nötfärs

Marinad.
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja ( mörk, tjock olja bland de asiatiska)
1 msk sambal olek
1 msk flytande honung
1 msk salt
Svartpeppar

Ett paket sjögräsnudlar
1 rödlök i klyftor
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 liten vitkål i skivor
1/2 pkt sockerärtor
2 morötter i stavar
Böngroddar

Woksås.
1 dl Hoisinsås
1 msk sambal olek
1 msk ljus soja
Salt och peppar.

- Blanda marinaden. Häll över marinaden över köttfärsen och blanda väl. Blanda woksåsen. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Hetta upp ca 3 msk rapsolja i en wokpanna. Oljan ska ryka!
Lägg ner nötfärsen och vitlöken, stek tills den är smulig och klar. Lägg i rödlök, vitkål och morötter. Fräs ca 1 minut.
Skölj sjögräsnudlarna noggrant och klipp dem i lagom stora bitar. Lägg ner sjögräsnudlarna med sockerärtor och böngroddar. Häll över woksåsen och låt det koka ihop.
Servera direkt!

Än en gång Koreanskmat i mitt kök.
Receptet är inspirerat av Jennie Wallden.

Smaklig spis!

  • Kött

Gillar

Kommentarer