Lax med lingon.

Hej hej.
Igår testade vi ett nytt recept med lax och lingon.

Det blev så gott och såsen gick lätt att äta med sked. Totalt livsfarligt.

Recept.
Färsk lax
2 st purjolök
5 dl vispgrädde
4 msk viltfond med kantarellsmak
Salt, svartpeppar och timjan
Skogschampinjoner
Ris
Lingon

Lägg laxfileer i en ugnsfast form. Salta och peppra rikligt. Skiva purjolöken och lägg över. Blanda grädde med fond och häll över såsen på fisken. Låt gå i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.
Strö över lingon och färsk timjan.

Serveras med smörstekt svamp, kokt ris och sallad.

Receptet hittade jag hos Matplatsen

Nästa gång tänkte jag testa med fläskfile istället och små delikates potatis. Det tror jag kan bli en riktig höjdare.

Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer