Halstrad tonfisk med avocado och gurksallad.

Tonfisk är ju lyx. Så enkelt att göra och sååå gott.
Denna förrätten serverade jag igår och alla åt och njöt av varenda tugga.

Jag hade en bild i huvudet om hur det skulle smaka och jag måste säga att jag överträffade mig själv.

Fräscht och nyttigt.

Halstrad tonfisk med avocado & gurksallad.

Machesallad
Avocado
Mango
Gurka
Chili
Lime
Tonfisk
Sesamfrö
Japansk soja
Majonäs
Soja
Grönkål

- Blanda grönkål med olivolja och flingsalt. Låt gå ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Tärna avocado, mango och gurka. Finhacka en chili. Blanda 1 dl Majonäs med 2 msk japansk soja. Rosta sesamfrön. Blanda en halv chili med 3 msk soja och häll ner sesamfrön ca 1/2 dl. Krydda tonfisken med salt och peppra. Stek på hög värme 30 sek på varje sida. Tonfisken ska vara rå inuti. Skiva tonfisken i tunna skivor och lägg ner i marinaden. Blanda avocado, chili, mango och gurka.
Servera tonfisken på en salladsbädd, toppa med gurksalladen, sojamajonäs och grönkålschips.

Ät & Njut!

Gillar

Kommentarer

lisoball
lisoball,
Ser ljuvligt gott ut! 😜
nouw.com/lisoball
gourmettjejen
gourmettjejen,