Fantastisk Bouillabaisse!

Vill ni ha något riktigt gott till helgen så tycker jag ni ska testa mitt recept på Bouillabaise.

Bland de godaste jag ätit. Ibland lyckas man lite extra bra i grytorna.
Denna fisk och skaldjursgryta är lagad med kärlek.

Recept 4 personer.

En gul lök
2 st vitlöksklyftor
800 gram fisk. Lax och Torskrygg.
Räkor
Musslor ( jag hoppade över musslorna då jag inte hittade färska)
Krossade tomater ( mutti)
2 dl vittvin
8 dl vatten
3 tärningar fiskbuljong
Ett paket saffran
2 dl Cream fraiche
Timjan och färsk persilja
Salt och svartpeppar.

- Finhacka gul lök och stek i en klick smör med saffran. Pressa ner 2 st vitlöksklyftor. Häll vatten, krossade tomater, vittvin och fiskfond. Låt koka upp.
Smaka av med timjan, salt och svartpeppar. Rör ner en burk Cream fraiche.
Skär fisken i bitar. Lägg ner fisken och låt sjuda 5 minuter.
Serveras med räkor, ev musslor, färsk persilja och en klick Cream fraiche.

Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer