Chapchae med sjögräsnudlar, biff och grönt!

Slurp, sååå gott!!!

Ikväll har jag lagat Korianskt i mitt kök!

Recept

300 gram sjögräsnudlar.

250 gram Entrecote
6 msk ljus soja
2 msk sesamolja ( Bland de asiatiska, den är mörkbrun)
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk honung
1 msk sambal olek ( beroende på hur starkt man vill ha det)
Svartpeppar
1/2 dl rapsolja
1 stor klyftad rödlök
1 Morot i stavar
150 gram skogschampinjoner
1/2 liten Zucchini
100 gram sockerärtor
1 msk rostad sesamfrön
2 tunnt skivade salladslökar
8 fint skivade rädisor.

-Skiva entrecote i tunna skivor.
Blanda soja, sesamolja, honung, 3 pressade vitlöksklyftor med 1 msk sambal olek och färsk svartpeppar.
Blanda 1/3 av marinaden med köttet.

-Hetta upp 1/2 dl rapsolja tills pannan ryker.
Fräs rödlök och morötter på hög värme. Tillsätt sedan köttet. Skölj asjögräsnudlarna i kallt vatten. Lägg ner nudlarna och resterande marinaden. Sänk värmen. Tillsätt sockerärtor och torrostade sesamfrön. Lägg sist över salladslök och rädisor!

Smaklig spis!

Gillar

Kommentarer