Hejsan alla! förlåt för att vi har varit så inaktiva på bloggen men vi ska försöka att blogga mer under helgen. Idag så var jag i skolan och i ensambeln så gör vi om Robyns låt "Dancing on my own" till en punk/rock version. Och det är faktiskt riktigt kul.

På NO lektionen så gjorde jag, Amanda och våran vän Tilda en redovisning om ´Naturvetenskapliga teorier om Universums uppkomst´ och det gick riktigt bra! Fick riktigt bra respons.
Nu på kvällen så var jag och scouterna i Kärna på ett slags lägerbål och hade det mysigt. En riktigt bra dag!
Imorgon så har vi Matte prov dock så det kommer att gå skit... Men hoppas det går bra.

Ses snart - Felicia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kompisar är bra och idag ska jag berätta 10 bästa saker om min kompis Tilda

1. Glad
2. Kreativ
3. Snäll
4. Rolig
5. Omtänksam
6. Intressant
7. Ärlig
8. Hjälpsam
9. En som man kan lita på
10. Bästa


Love you
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Hej! Idag så var det lag dag i våran skolan och vi fick gå från skolan upp till Fontin. Vi har lagdagar för att man ska lära känna folk i andra klasser så jag var med några från 14B, !4C, 13C, och 3D. Där vi var fanns det en stor sjö och det fanns så fina ankor!

 Vi i våran grupp var ganska olika men hade kul ändå.  Hoppas att det kommer fler såna dagar under en snar framtid med det varma och sköna vädret. Ha en bra kväll och jag hoppas att ni blev nöjda med detta kortfattade inlägget. ses :)

Likes

Comments

Idag är det en så kallad lagdag. På en lagdag så är det lagen (en del av skolan) som gör någonting tillsammans. Sedan delas lagen in i små grupper som sedan lär känna varandra mera. Idag så ska vi gå en lång promenad, på vägen kommer det att finnas frågor och även lärare med utmaningar till oss. När man har gått klart har man gått ca 1 mil (men man har ju stoppat inland). På vägen hittade vi massor av fina blommor m.m. Och på ett ställe var det helt blott (bilden nedan).

Meningen med lagdag är att man ska lära känna personer i andra klasser också och inte bara sina klasskamrater. T.ex. I min grupp idag så är det personer från 13c 14c 14b 15b.
13, 14 och 15 står inte för åldern utan vilket år man började högstadiet så jag går i 15b.

Jag tycker mycket om lagdagar för att det är trevligt att lära känna flera än dom som går i ens klass. Vi kommer nog ha skoj och så får vi se hur det går!

Likes

Comments

Hej idag tänkte jag dela med mig av ett roligt recept på mjuk kola som man gör på typ 15 min!

Ingredienser:
2dl socker
2dl grädde
2dl sirap
2msk smör

Gör såhär:
1. Blanda allt utom smöret i en bunke som tål värme.
2. Sätt in i mikron i 10 min på högsta effekt.
3. Ta ut skålen och blanda i smöret.
4. Häll i formar eller låt svalna lite och gör bollar/ figurer.
5. Lägg det på en talrik.
6. Klar!!!


Detta recept såg jag att Heléne Torsgården gjorde fast hon lät dom stå i mikron i 11 min så då blir det knäck!
Man kan även byta första siffran på alla så om man ska ha mycket kan man göra med 4dl/msk och om man inte är det kan man göra 0,5dl/msk.

Hoppas ni gillar att jag gjorde något nytt så hörs vi imon!

Likes

Comments

Han valde att sluta medcellgifterna eftersom det livet han levde inte var värt all stress. Han ladesin på sjukhus under en period för att få hjälp med maten. Samtidigt allt dettahände så hade jag mycket i skolan med nationella prov o.s.v. Jag började skadamig själv och gick ner 10 kg i vikt. (börja aldrig skada er själva! Man blirberoende och kan knappt sluta. Prata med någon du litar på istället <3) Ochjag visste att det var dumt men det var det ända jag kunde kontrollera i mittliv då. Min mamma hitta då mina ärr 3 månader efter att jag börja och ringdeBUP (barn och ungdoms psykiatri) där jag fick prata med en psykolog om allt. Menjag slutade prata med henne för att jag inte mådde bättre utan sämre. Så jag satill mamma att jag mådde bra och så gick jag aldrig dit mer.

Pappa ville inte dö påsjukhuset så han blev inlagd på ett ålderdomshem istället där han stannade i ca2 månader. Vi hälsade på varje dag och såg hur han blev sämre och sämre. Han hostademycket och drack ett halvt glas om vatten per dag. Han gjorde inte mångaandetag per minuten och bara låg där i sängen. Det svåraste var att man visstehur han mådde men kunde inte göra något åt det.

En dag så åkte jag hem till minklasskompis och sov över för jag tänkte att jag behövde en paus från allt. Jagfick kl.10 på kvällen ett sms från mamma att han inte mådde så bra. Jag skrevatt hon skulle hälsa från mig och att jag skulle komma imorgon. Jag visste intedå att han inte skulle klara natten. Jag somna några minuter efter med gråt ihalsen på grund av tankarna om att det kanske skulle hända ikväll. När jag vaknaså ringde mamma och sa att jag skulle hem istället för skolan. Jag åkte hem medbussen och när jag kom hem så var min morfar och hans fru där och vi åkte tillålderdomshemmet. Jag var förvirrad eftersom jag inte fatta vad som hänt. Vi gickin i rummet och mamma förklara vad som hänt. Att han somna in vid 1 på natten. Hanlåg på sin säng och i händerna hade han en blombukett. Han såg fridfull ut ochdet kändes som en vikt från mina axlar försvann men att en ny vikt lades ihjärtat istället. Han händer var fortfarande varma och hans ögon lite öppna.

Och den känslan jag kände dåvar det hemskaste som jag känt. Men jag är tacksam att jag fick ha min pappa imitt liv. Jag saknar dig. (detta kan vara väldigt slarvigt skrivet men jagorkar inte kolla igenom det för då kommer jag börja gråta igen.) - Felicia

Likes

Comments

Mångaville se ett inlägg om min pappas cancer och den perioden så jag tänkte jagskulle skriva ett inlägg om det.​

Det började med att han gickner i vikt ganska snabbt. Vi tänkte att det inte var något farligt eftersom hanvar ganska rund då. Men sedan blev viktnedgången och matlusten värre... Jag ochmamma sa att han skulle kolla upp det med en läkare för han älskade mat ochskulle inte bara sluta äta. Det tog några veckor innan han faktiskt gick tillen läkare eftersom att han inte riktigt litade på folk inom vården. Han fick dåreda på att han hade en tumör i övre magmunnen som ligger i typ halsen. Tumörenlåg på ett sådant konstigt ställe så de kunde inte operera bort den. Vi vissteredan då att han inte skulle kunna leva länge till. Han fick då gå på en slagscellgifter som skulle sakta ner spridningen av tumören eftersom den redanbörjat sprida sig till levern och njuren.

Detta var då för 3 år sedan ochdet var en ganska hår tid i mitt liv. Innan han blev sjuk så hade jag världensbästa liv. Jag fick allt jag ville, reste 2 gånger om året till ljuva Greklandoch var världens gladaste tjej. Pappa var min bästa vän. Pappa och mamma skildesig när jag gick i 1:an men var ändå bra vänner vilket jag är så glad ochlyckligt lottad över.

På sommaren efter att han blevsjuk så hade han fortfarande ork till att åka ut med mig på hans vespa och åkaut med bilen till Göteborg m.m. Men efter ett tag så gick det inte mera.

Jag blev deprimerad och pappagick ner i vikt till den graden då han vägde ungefär lika mycket som jag. Hanvar då en vuxen man som var 30 cm längre än mig. Så ni kan kanske tänka er hursmal han var. Han gick knappt ut och varinte så glad som han brukade vara. Mamma fick komma hem till honom och laga matnästan varje dag. Jag och mamma fick städa och försökte göra saker så bra sommöjligt för honom. Men en dag så ville han inte mer…

Likes

Comments

Hej idag har jag varit och ridit kl 11 på morgonen på värdens bästa Ruben. Vi red ute och galopperade jätte mycket. Har ni någon gång ridit? I så fall vad tyckte ni?

Likes

Comments

Idag har jag och min familj varit på en restaurang som heter Pinchos och jag älskar den. Det som är roligt är att man beställer maten via en app (Phinchos restaurang). Dom finns i Göteborg och säkert på andra ställen också. Servitörerna är utklädda och det är som en cirkus om man tänker på inredningen. Kolla gärna in det. Hör är några bilder på maten.

Likes

Comments