Är ju hemma själv hela dagarna med djuret och bebisen, detta funkar relativt bra förutom när jag måste ut med djuret... Idag tog det 40 minuter från det att jag bestämt mig för att gå ut med honom till vi faktiskt var ute. Detta hände:
Kabanoss började gny, ville gå ut
Dexter fick mat, gick inte att snabba på såklart
Dexter spyr ner sig själv och mig
Kabanoss gnyr ännu mer
Dexter bajsar igenom en blöja
Jag byter blöja och fixar med nya kläder till Dexter
Dexter bajsar igenom en blöja till
Byter blöja och tar nya kläder igen till Dexter
Går för att hämta bärselen
Trampar i en gigantisk kisspöl efter Kabanoss
Går och byter strumpor och torkar sedan upp kisset
Kabanoss gnyr lite till
Dexter börjar bli missnöjd
Får på hunden sin sele och koppel
Får på mig selen och får i ungen (efter mycket om och men med en bebis som sparkas)
Dexter spyr ner mig i selen
Skiter i vilket och går ut med hunden ändå, med kräks på bröstet och armen men med en nöjd unge och hund.

Direkt när jag kommer in så är Dexter hungrig igen och galet missnöjd... Aja, han sov ju iaf 15 minuter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans (lol som att någon faktiskt läser min blogg)

Jag har inte skrivit på aslänge. Hej igen. Jag är inte längre gravid, nu har min fina Dexter funnits med oss i hela 16 dagar.
Förlossningen? Finns egentligen inte mycket att säga.

Åkte in för igångsättning på lördagen den 18e, fick 4 doser av cytotec utan att någonting hände. Vi fick sova på BB den natten och dagen efter började vi om igångsättningsförsöket. Runt 12-tiden fick jag min första riktiga värk. Fick en massa dropp och grejer, till slut fanns där liksom inget stopp på värkarna utan det var bara ihållande smärta som inte gick att andas sig igenom. De provade att sätta EDA men det gick ej, det gjorde alldeles för ont och var allmänt kasst.
Efter ungefär 6 timmar av konstant värkarbete som inte förde oss framåt alls (var öppen som mest 3.5cm) bestämdes det att jag skulle snittas. Kl 21.50 var jag sövd och Marcus fick ut Dexter till sig. Jag fick spendera natten på uppvaket och sen fick jag träffa mina grabbar på morgonen runt 9.

Det var jättemärkligt alltihop och jag har känt mig fruktansvärt snuvad på hela upplevelsen. Hela alltet har bara varit kasst, speciellt med Ystads specialistmödravård. Har känt mig väldigt bortglömd och som att de egentligen inte bryr sig ett skit. Ger faktiskt tummen ner åt Ystads specialistmödravård men tummen upp åt den fantastiska barnmorskan Catarina som jag träffat mycket under graviditeten.

Den nakna sanningen efter förlossningen. Lyckades dra på mig ett par bristningar mot slutet :)

Likes

Comments

Ni vet när man är gravid och därmed inte kan ta sina vanliga anti-depp och ångestdämpande så man bara orkar inte och allt känns skit? Inte? Nä inte jag heller..

Likes

Comments

Det är så himla frustrerande med hundvalpen ibland. Imorse bajsade han i vårt sovrum, det är första gången på över en vecka som han bajsar inne... Trodde verkligen att det endast var kiss vi behövde "oroa" oss för nu, men tydligen inte. Blir så himla ledsen för det känns hela tiden som att vi tar steg tillbaka istället för fram. Är ute med hunden i en halvtimme - kommer in - hinner vara inne i tio minuter - kiss på golvet. Jag är så less :( och sen när man är ute så ska självklart alla gamlingar man stöter på hälsa på hunden. Jag vet att han är söt men lämna oss ifred tack!!!!!! Ädcnpsngspsps

Och nu bakade jag en kladdkaka som blev misslyckad, fan vad livet bara suger idag

Likes

Comments

Jag gillar inte helger längre. Gillar knappt vardagar heller. Gör aldrig ett skit!

På vardagarna är jag iaf medveten om att jag inte har någon att umgås med eller att människor inte har tid eftersom att det är vardag, men sen blir det helg och ensamheten blir så jävla påtaglig.

Vi var iväg innan idag och grillade med min pappa bland andra. Kom hem runt 6-tiden och sedan dess har sambon spelat och jag sitter, som vanligt, i soffan och kollar på tvn. Fan vad livet inte är kul alls. Varför ens leva liksom? Jag gör inte ett skit och all tid som spenderas framför tvn är bara tid som är försvunnen. Hade jag haft körkort hade jag iaf kunnat köra till någon men sån tur har jag ju självklart inte... Har för mycket foglossning för att orka bege mig iväg till fots också, så buss är ur bilden väldigt snabbt då det tar typ 20 minuter (utan foglossningen...) att ta sig till buss härifrån.
Nä, det är fan inte kul längre. Nu är jag färdig.

Likes

Comments

det är ingen bra kväll alls. Har haft ont mest hela dagen, överallt i stort sätt... Ont i mina svullna fötter, ont i mina höfter och ryggen, ett tryck över bröstet som gör att jag knappt kan andas, den där ständiga nästäppan som också gjort sig tillkänna och nu när jag ska sova så kommer ju självklart halsbrännan. Helvete vad jag mår skit. Livet är verkligen inte på topp just nu, jag känner verkligen hur jag inte alls vill vara med längre. Vill bara ligga i sängen/soffan hela dagarna och kolla på tv typ. Det är väl vad min energi pallar.

Vi var iväg igår, min syster agerade hundvakt så vi stack till Jägersro center och sen till Ikea. detta har alltså satt sina spår! Både igårkväll och nu hela dagen har jag varit helt slut. Hela jag är ett avslutat kapitel, nu kommer jag helt enkelt sluta att finnas fram tills ungen är ute. Ska gå i vår-ide.

Hade det inte varit för hundstackaren så hade jag nog inte lämnat lägenheten alls mer.
Tack kabanoss för att du behöver gå ut och kissa ibland.


Wäh. Nä jag vill faktiskt inte mer. Godnatt


Likes

Comments

Saker som är roligare än att plugga
1. Tömma diskmaskinen
2. Fylla diskmaskinen och sen sätta igång den
3. Tvätta kläder
4. Torktumla handdukar
5. Bilder på hundvalpar
6. Hela England bakar
7. Tömma diskmaskinen som nu blivit färdig
8. Vika handdukar
9. Hänga upp kläder på tork
10. Bilder på bakverk


Jo, det blir säkert bra det här. Har ändå till 23e på mig, känner jag mig själv rätt så börjar jag väl runt den 20e... Tack och adjö

Likes

Comments

Det finns nog ingenting som är mer störigt än att inte kunna somna. Marcus har sovit sen typ halv tio och antingen så rinner mina ögon (oerhört) jättemycket eller så ligger jag obekvämt. Just nu, både och. När jag äntligen ligger bekvämt ska ju SJÄLVKLART marcus ändra hur han ligger och om jag puttar på honom så blir han så jävla arg, så plötsligt får jag ligga obekvämt igen. Får nog börja sova på soffan, sover ändå bättre där än i vår fruktansvärda säng :))))))) nä slut på bitterheten, nu ska jag kissa för sjunde gången sen jag började skriva detta inlägget (okej överdrev lite) och sen måste jag sova. Ett måste gör väl ändå det lättare?
Likes

Comments

Jag är en sån person som har riktigt svårt för att säga nej. Jag säger hellre ja och gör något jag hatar för att någon annan ska vara nöjd. Tyvärr är det ganska många i min närhet som vet om att jag har detta problemet och då (istället för att hjälpa mig komma över det) säger åt mig att göra saker som jag egentligen inte vill för att det gagnar dem.

Jag vill gärna vara alla till lags, kan alltså inte göra någon besviken för att då mår jag psykiskt dåligt. Och om jag hela tiden säger ja fast jag inte vill så mår jag ändå dåligt. Det är en ond cirkel och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det. Och sen blir jag bara förbannad över hur man kan göra såhär. Jag är inte mer än en människa men ändå blir jag behandlad som någon grej som man kan plocka fram när jag behövs. Och nu sitter jag här framför tvn och är förbannad över hur andra människor behandlar mig och jag bara låter dom göra det. Kul jävla liv. Nu ska jag bara gå och lägga mig hejdå för evigt lol

Likes

Comments

1. "Vänta du bara..."

Exempel 1:
Gravid: åh jag är så trött i benen idag
Person: vänta du bara tills barnet kommer
Exempel 2:
Gravid: mår sjukt illa (tidigt i graviditeten kanske)
Person: vänta du bara, det kommer bli värre
Exempel 3:
Gravid: har ont i magen idag, känns typ som mensvärk gånger en miljon
Person: vänta du bara tills förlossningen för DET gör ont.
Ni fattar va? Behöver inte fler exempel på det.

2. "Det MÅSTE vara tvillingar!"/"shit vad stor du blivit" (oftast följt av "så stor var inte X när hen var gravid i samma vecka")
Okej, kan vi bara komma överens om att alla är olika och även gravidmagar ser olika ut? Nä det är inte tvillingar, jag bryr mig inte om någon annans mage lämna mig ifred hejdå. Tack på förhand

3. "Hur ser magen ut nu då?" *drar upp tröjan på gravid människa*
Snälla låt magen vara. Och den gravida människan också. Låt bli. Ingen vill att någon drar upp dennes tröja. Låt bli tröjorna.

4. *sträcker sig fram för att ta på magen*
SNÄLLA LÅT BLI. Detta är fortfarande en person även om denne är gravid. Den gravida magen är inte till allas beskådning och om man nu vill ta på den (vilket jag inte förstår varför, ta på din egna jävla mage) kan du väl iallafall fråga?

5. "Var det planerat?"
Nä. Ja. Kanske. Har du med det att göra? Nej. Är barnet mindre önskat om det inte var helt planerat? Nej. Då hade du förmodligen inte fått reda på att där var någon bebis.

6. "Hur ska ni klara detta ekonomiskt?" (Även ibland följt av "ni lär ju behöva en större lägenhet nu")
Igen. Har du med det att göra? Jag vet inte vad det är med människor och veta hur andra människors ekonomi ser ut. Det är inte din ensak, så länge du inte själv lever i hushållet. detta fixar föräldrarna, låt bli att kommentera det. Vill föräldrarna ha tips så ber de om det.

7. "Jag måååååste veta könet så fort ni vet så jag kan köpa kläder åt barnet"
Varje gång jag hör denna meningen så vill jag bara precis gräva ner mig under mitt täcke tills ungen kommer och sen de nästkommande 4 åren så vill vi inte träffa någon annan. 1. Jag bryr mig inte om jag får en pojke eller flicka eller någonting annat. 2. Det är ett barn, som inte är ditt barn. Du ska därför inte bry dig om könet på sagda barn. 3. Om du bryr sig så jävla mycket om blått och rosa så är det kanske bättre att du inte köper någonting till oss alls. Hårt va? Men så kan livet vara ibland.

8. "Hur mycket har du gått upp nu då?"
Nähädu, nu får du fan ge dig. Det finns inte ens att fråga om. Hejdå på dig du, så hörs vi när du är en människa igen.


Nu förstår jag ju att detta inte gäller alla gravida människor men jag är endast i 11e veckan och jag har fått dessa kommentarer mer än en gång redan. Herregud vad trött jag är på det. Vill knappt säga längre att jag är gravid för jag orkar inte med kommentarerna.


Oj, glömde en!!! Om någon "gissar" (eller snarare säger rakt ut "AMEN DET ÄR KLART DET ÄR EN POJKE/FLICKA") och det sen visar sig att personen har rätt så ger det ändå inte personen någon "rättighet" att rubba in det i någons huvud under några omständigheter. "Vad var det jag sa" är det absolut vidrigaste av vidrigaste man kan säga. anser jag iaf! Ja men grattis, du gissade "rätt" på något som har 50/50 chans. Grattis. 

Likes

Comments