​Nu är nya bloggen skapad ! KOLLA IN VET JAG!

WWW.nouw.com/LinneaBerg

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Mycket har hänt sen sist som jag valt att inte prata om. Vi har fått nya tillskott i stallet först Louise med sina tre hopphästar varav en hon  inte äger utan bara rider till. Sen så har jag och min mamma köpt en ny häst Cornelia En häst som vi känt hela livet och sett utvecklats från föl till det hon är idag. Det känns dock konstigt att köpa från någon man känner så bra men samtidigt så känns det skit bra då man verkligen vet allt om hästen och hon passar mig som handen i handsken! Kommer ett mer detaljerat inlägg om henne snart. 

Sen så har jag bestämt mig för att sluta blogga här på Nouw/godagården jag tycker inte riktigt att det känns rätt, jag känner mig begränsad till vad jag kan skriva och det känns fortfarande som att jag delar den med någon och jag gjorde ju det men inte nu längre. Som sagt det känns inte rätt och jag har bestämt  mig för att börja om helt fortfarande på nouw men inte på denna bloggen. Förhoppningsvis följer alla här med mig till min nya blogg.  Den nya blogg adressen kommer upp här snart.

Likes

Comments

Hej!

Förlåt för att jag inte bloggat men jag har funderat på lite allt möjligt och inget har väl riktigt blivit som jag ville. Dansy tog tyvärr inte ens brunsten av sprutan så vi kommer inte få något föl tyvärr. Ridningen på Chiron går väl sådär! igår så ballad hon ur totalt och vägrade gå från gårdsplanen men till slut så gjorde hon det och var till och med fin!

Idag så ska vi åka och prova en häst! förhoppningsvis så kommer jag trivas bra med den för hästen är superbra det är bara om jag gillar den eller inte som avgör !

Dessutom så har vi fått en ny tjej till stallet! hon har tre hästar och tävlar medelsvår hoppning och är 25 år. Jag tror att detta kommer bli super bra! :D

Likes

Comments

Hej!

Igår på kvällen red jag som sagt Chiron och det var väl lite speciellt. Misstolka mig inte hon är en super fin häst men nu har hon inte varit riden så mycket dem senaste (3) veckorna så hon var sjukt pigg och vi red ju i våran paddock och alla höll på att mocka ta in hästar osv... så det blev helt enkelt för mycket för henne. Men först så lämnade min mamma av mig vid Birgitta så kunde jag ta in henne från hagen och börja gå mot vårat stall. Där testade vi våra hopp sadlar för att se om någon av dem kunde tänka sig att passa och det gjorde vår kieffer sadel! så skönt ! Birgittas sadel är nämligen väldigt gammal (1800-talet) och hon ville helst att vi inte ändrade något på den och hon hade inga säkerhetsstigbyglar och det ville jag ha så jag blev överlycklig när vår passade. Sen gick vi upp och då höll verkligen alla på att pilla med allt möjligt där uppe och hon var aningens spänd det var ju ett helt nytt ställe. så hon studsade väg och började springa på en liten volt runt mig då jag höll i grimskaftet och eftersom hon vägrade sluta så hämtade vi en longeringslina så hon fick springa på en större volt och bli av med lite överskotts energi. Sagt och gjort. Sen hoppade jag upp och det gick bra men tjejen som har ridit henne innan har inte ridit med någon energi alls så det var vårt första mål och det blev bara bättre och bättre hon skötte sig helt fantastiskt när jag var på det vara bara att hon hade ingen energi i bakbenen eller alls så vi böjde inget och så utan körde bara framåt hela tiden och om 2 veckor så kommer det sitta skit bra! Hon är verkligen en super fin häst egentligen hon är bara just nu lite oriden.

Sen när vi kom till stallet så pratade vi med Birgitta då hon står helt själv i stallet där hon står om vi får flytta henne till stallet där vi står och det fick vi! Hennes ända krav var att hon stod i en egen hage och självklart kan hon göra det! Men vi kommer rida henne nu i en vecka och sen om vi funkar och passar tillsammans så flyttar hon in hos oss vilket lär bli super! Då hinner jag och kan jag verkligen lägga den tid jag vill på henne. Så småningom är det ju tänkt att jag ska få tävla henne lite och då kommer jag få börja på 90-100 cm igen. Hon har tävlat 120 innan men tänker mest på at5t vi ska ta det lugnt upp i höjderna så hon får bra tävlingar och erfarenheter. Sen även för att hon ska lära sig hur jag är på tävling och för att jag ska lära mig hur hon är på tävling. Detta kommer bli ett sjukt roligt projekt! :)

​Ännu en bild från körtävlingen på Göteborgsgalopp i helgen. Hör av er om ni var där och körde då har jag säker massvis med bilder på er och er häst. :)

Likes

Comments

Hej!

NU är jag tillbaka och anledningen till att jag hart varit borta är för att jag har varit så sjukt ledsen. Gizmo kommer den 8 september kollas och är han inte frisk så kommer han avlivas veckan där på. Dansy kollades av vår veterinär Johan och det visade sig vara en sen skada suck.... och han sa att vi kunde kolla henne om 4 månader igen om hon är ren eller inte. Men helst så borde hon stå i ett år för då hinner det läka helt och gör det inte det så kommer hon aldrig bli frisk och då kommer hon också få avlivas...Men det är ungefär 99% chans att hon överlever och blir helt som vanligt igen ! goda odds! Men om hon ändå ska stå ett år så tänkte jag och mamma att vi tar föl på henne, tyvärr så får hon bara en chans då vi är ute så sent men vi hoppas så klart att hon blir brunstig av sprutan nu och att hon tar sig! Så nu är det helt plötsligt en häst mindre i stallet då vi flyttade henne till hingst stationen i går och när dem är klara med henne där så kommer hon stå på en jätte fin lösdrift hon en tjej som vi känner sedan länge och litar blint på!

Så nu tror ni kanske att jag är helt hästlös men jag ringde Birgitta som ägde en häst jag red förut och nu ska jag få rida hennes hopphäst och tävla och träna på ! super mysigt ju. Men hon är till salu så jag får bara rida henne tills hon blir såld.

Sen kommer nästa månad (eventuellt denna månaden) bli en stor förändring på denna bloggen. jag kommer blogga som vanligt men något kommer bli helt annorlunda.

​Bild från kör tävling igår där jag fotograferade fler bilder kommer!

Likes

Comments

Hej just nu sitter jag på Veterinärkliniken i särö och väntar på att Johan ska undersöka Dansy. Igår när vi kom till stallet så var Dansy inte längre svullen vid senan men eftersom hon fortfarande är halt på andra frambenet och ska vaccineras så åkte vi hit ändå!
Aja nu kommer Johan hörs senare!

Likes

Comments

Usch det är så segt att ha två hästar skadade! Nu har vi kommit fram till att vi tror att Dansys muskeln inte alls gör att den är sönder utan att hon har en senskada! Och då är det minst 3 månader att stå så stilla som möjligt så hon ska till veterinären nu på fredag tror jag att det är. Usch jag längtar verkligen inte ditt jag saknar att rida och vi har verkligen haft riktigt otur med skador på våra hästar den senaste åren!
Hmm ska hon stå så länge och om Gizmo inte klarar sig så får vi kanske hitta en foder häst eller något.

Likes

Comments

Hej hej datorn har inte samarbetat så bra dem senaste dagarna och där av har jag inte uppdaterat och jag lägger upp ett mobil inlägg nu. Dansy är ju som ni vet halt och i går när hon stog i hagen så har hon "lekt" men ens benlindan så den satt och tryckte på senan! Aj aj! Stakars bebisen min! Jah är så löjlig orolig över henne för nu är hon jätte svullen och hon börjar även bli svullen på andra benet vid senan! Shit asså allt bara går åt skogen nu! Hon är inte mer halt nu en innan och verkar inte ha ont av det men hon är lite öm när jag rör vid det... Usch får se hur det blir med henne och allt är som sagt jätte orolig!

Likes

Comments

Hej!

Nu tänkte jag berätta allt roligt och tråkigt som har hänt den senaste tiden i stallet.

Vi börjar med det tråkiga.

Gizmo som nu har varit halt i x antal veckor visade sig ha kroniska led skador vid vänster fram hov och han har nu fått ring skor på båda fram men han har bara 6 veckor på sig att bli bättre annars döms han ut... även om han blir helt ren så är det inte säkert att han någonsin kommer att kunna fungera som en rid häst igen :( Med där av att han är så¨grov och framtung så har skadan kommit och därför blev min mamma lite nojig och beställde tid hos hovslagaren för Dansy också så hon ska få ring skor fram.

Sen så nu är Dansy halt men det börjar bli lite bättre. vi tror att det är en liten del av bog muskeln igen som har gått sönder och vi tror att det är för att vi var lite för snabba med att sätta igång henne efter att hon hade stått en vecka.... riktigt klantigt och dumt av mig! sen är hon just nu ganska svullen på vänster bak knä men hon här inte halt och såret är bara ytligt.

Susanne och Rebecka har tyvärr (på grund av personliga skäll) bestämt sig för att flytta från Goda Gården !vilket vi självklart tycker är jätte synd och vi kommer sakna dem sjukt mycket! Förhoppningsvis så kommer vi fortfarande umgås emellan åt.

NU till det roliga!

Vi har fått in en tjej till stallet som heter Emelie hon är 18 och har en jätte söt häst som nu står tillsammans med Dansy i hagen !

Det var faktiskt det ända som har hänt sedan sist. tänkte se om jag senare i dag kommer lägga upp en liten bild bomb på allt möjligt med hästar. Jag håller på att rensa min hårddisk och fixa i ordning den och då hittade jag flera snygga bilder som jag glömt av att jag tagit och som jag aldrig har visat innan!


Likes

Comments