Header

Contains affiliate links

Jag planerar inför nästa veckas bakning. Tänkte baka smarriga Chocolate Chip Cookies & en underbart god Kladdkaka med chokladmousse täcke ovanpå! Hur gått låter inte det?! 😍 Recept, bilder och video kommer komma upp i nästa vecka! Så håll utkik allihopa! 😃

Jag älskar verkligen nagellack och har nog alldeles för många, iallafall om ni frågar min sambo..😁 Dock var jag supernyfiken på Essies nya nagellacks serie TREAT LOVE & COLOR. Så var tvungen att klicka hem och testa en av deras nya färger. Är det någon av er som har hunnit testa dessa produkter än?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna helg tar jag en paus från all bakning och tar det bara lugnt och njuter av ledigheten. Men håll ut, fler recept kommer ut nästa vecka!😉

Om ni vill baka något supergott till helgen så rekommenderar jag dessa Fudgy Brownies som jag gjorde för ett tag sedan, de är himmelskt goda😍😍

Recept hittar ni här: http://www.glutenfreebaking.se/helt-otroligt-goda-saftiga-fudgy-brownie-32916626

Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill se mig baka framöver.
Kram 💕

Likes

Comments

Idag tänkte jag dela med mig med av en supergod och enkel efterrätt som garanterat kommer imponera dina gäster!

Allt du behöver för att få ihop denna kaka är:

Ingredienser:

4 ägg

200g smör

250g vit choklad (300g, om du vill ha kakan ännu sötare)

2 1/2 dl socker

2 1/2 dl glutenfritt mjöl så som Durramjöl eller Bovetemjöl (Till just denna kakan har jag valt en glutenfri ljus mjölmix)

ca 200g hallon (Både i kakan och till dekorering)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 °C
  • Smör och bröa en rund form
  • Smält den vita chokladen med smöret på svag värme
  • Rör ner resten av ingredienserna (förutom hallonen)
  • Häll ner smeten i formen
  • Tryck ner hallonen i smeten och grädda i ca 20-25 min (Den ska vara ganska rinnig, då den stelnar till sig när den har stått i kylen)

Kolla gärna in min video på Youtube där jag visar hur jag tillagar kakan!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Är så himla nöjd med detta receptet på Tiramisu! Detta är en perfekt efterrätt då den kan förberedas dagen innan och blir bara godare om den får stå och gotta till sig i kylen 😃

Glutenfria savoiardikex ska finnas att köpa men jag har inte hittat de i några av de butikerna jag brukar handla i så jag bestämde mig för att göra ett enkelt och gott glutenfritt recept som ni alla får ta del av.

Älskar hur kaffesmaken och mascarpone osten smälter så bra ihop... Riktigt ljuvligt!😍

Allt du behöver för att göra denna ljuvligt goda efterrätt är:

Ingredienser:

Savoiardikex:

4 ägg

1dl socker

2.5dl bovetemjöl, majsmjöl eller glutenfri ljus mjölmix

Fyllning:

500g mascarpone ost

4ägg

1dl socker

1-2dl espresso eller starkt kaffe

Gör så här:

Savoiardikex:

  • Ugn 160°C
  • Förbered plåtar med bakplåtspapper
  • Separera äggvitor och gulor
  • Vispa äggulorna tills de blir "fluffigt"
  • Tillsätt 0.5dl socker i äggsmeten och vispa några minuter
  • Vispa äggvitorna i en separat skål tills den bildar toppar
  • Tillsätt 05.dl socker och vispa några minuter till
  • Blanda ihop de två smeterna försiktigt med en slickepott
  • Tillsätt det glutenfria mjölet försiktigt
  • Spritsa ut smet på plåt ca 5-8cm långa (ungefär form som ett finger)
  • Grädda i ugnen i ca 8-11 minuter (De ska få en fin gyllene färg)

Fyllning:

  • Separera äggvitor och gulor
  • Blanda mascarpone osten med äggulorna
  • Vispa äggvitorna i en separat skål och tillsätt sockret (Smeten ska bil glansig och bilda toppar)
  • Blanda ihop båda smeterna

Uppläggning:

  • Doppa savoiardikexen i kaffe och fördela i en form
  • Lägg ett lager smet ovanpå
  • Upprepa ovanstående tills du har fyllt formen
  • Låt stå i kylen i ca 3-5h
  • Pudra på kakao innan servering

Kolla in hur jag bakar den på min YouTube kanal!!🎥😃

Likes

Comments

Är så otroligt nöjd med dessa underbara NUTELLA Cupcakes!! Jag älskar verkligen choklad och nutella så detta är mitt favoritrecept.

Ja, bilderna säger nog allt...

Allt du behöver för att baka dessa oerhört goda och fantastiska cupcakes är:

Ingredienser:

1 burk nutella

100g choklad

2 1/2dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix

2 ägg

2dl socker

2dl turkisk eller grekiskt yoghurt (kan bytas ut mot laktosfri)

1 1/2dl rapsolja

1dl kakao

2tsk bakpulver

1msk vaniljsocker

Gör så här:

  • Ugn 200 °C
  • Blanda mjöl, kakao och bakpulver tillsammans
  • Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål
  • Tillsätt yoghurt, olja och vaniljsocker i äggsmeten, rör runt
  • Blanda ihop äggsmeten med de torra ingredienserna
  • Fördela ut hälften av smeten i formar
  • Klicka ut en sked nutella i varje form
  • Tillsätt resten av smeten i formarna
  • Hacka chokladen och strö ovan på
  • Grädda i ca 8-10min

Video finns uppe på min YouTube kanal.

Likes

Comments

Detta är en superenkel efterrätt som går väldigt fort att göra och kan förberedas i förväg utan problem.

Allt du behöver för att göra denna Pannacotta är:

Ingredienser:

2 gelatinblad

4dl grädde

100g vit choklad

1 vaniljstång

Gör så här:

  • Blötlägg 2 gelatinblad i 30min
  • Koka upp grädden på låg värme
  • Tillsätt chokladen & vaniljstången (koka hela stången, skär ut fröna och häll ner i grädden)
  • Tillsätt gelatinbladen & rör om
  • Häll upp i något fint glas eller fin skål
  • Låt stelna i kylen i ca 1-2h

Video finns uppe på min YouTube... :)

Likes

Comments

Här kommer ett recept på vaniljcupcakes med chokladbitar i. Väldigt sött och gott!

Ingredienser:

3 ägg

2 1/2 dl socker

1tsk vaniljsocker

100g smör (kan bytas ut mot laktosfri)

1dl mjölk (kan bytas ut mot laktosfri)

3 1/2dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix

2tsk bakpulver

200g choklad (mjölk eller mörk)

Frosting:

100g Philadelphiaost

60g smör

ca 5dl florsocker

1tsk vaniljsocker


Gör så här:

  • Ugn 175 °C
  • Vispa ägg, socker & vaniljsocker pösigt
  • Smält 100g smör & häll ner i smeten
  • Tillsätt mjölet & bakpulvret, vispa runt
  • Tillsätt krossad/hackad choklad i smeten & rör runt försiktigt
  • Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i ca 15-20min

Frosting:

  • Tillsätt alla ingredienserna och vispa
  • Spritsa ut frostingen på muffinsen och njut!


Video finns upp på min YouTube..

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag tänker jag bara ta det lugnt och vila upp mig inför veckan som kommer. Jag har många goda och roliga recept som jag har planerat inför nästa vecka, hoppas ni kommer gilla dem. Tänkte bland annat göra en tiramisu med egna glutenfria savoiardikex! Kommer bli superspännande!

Innan jag träffade min sambo så drack jag inte kaffe överhuvudtaget. Men idag så älskar jag verkligen att ta en Espresso eller Cappuccino och bara njuta...
Min sambo älskar verkligen kaffe så han brukar köpa hem och testa olika kaffebönor som han sen maler i kvarnen. Det känns verkligen som man går ut på ett fik och beställer en kaffe, snacka om vardagslyx!

Likes

Comments

Åt världens godaste glutenfria Crêpe i veckan med nutella och hallon fyllning!

Likes

Comments

Här kommer ett supergott och enkelt recept på morotskaka som ni garanterat kommer gilla!

Allt ni behöver för att göra denna underbart goda kaka är:

Ingredienser:

3dl socker

3 ägg

3dl bovetemjöl eller glutenfri mjölmix

1tsk bakpulver

3tsk vaniljsocker

1 1/2tsk kanel

1tsk kardemumma

1 nypa salt

1 1/2dl solrosolja

4 1/2 dl rivna morötter

Frosting:

200g cream cheese (kan bytas ut mot laktosfri variant)

60g smör (kan bytas ut mot laktosfri variant)

ca 4-5dl florsocker

1tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Ugn 150 °C
  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i smeten
  • Tillsätt olja och morötter
  • Fyll smeten i en bröad form eller med bakplåtspapper
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 55-60min. Den ska inte vara kladdig när den tas ut

Frosting:

  • Blanda alla ingredienserna till frostingen och häll på morotskakan
  • Låt svalna i kyl i ca 1-2h

Video finns uppe på YouTube:


Likes

Comments