Jag hittade en gammal kulram i mina gömmor, och när jag rensade så tänkte jag att den kan få en chans till användning lite till. Jag hittade den från början bland mina gammal saker jag hade när jag var liten men jag tror till och med att den är ifrån när min mamma var liten.

Den var rätt sliten och kulorna hade många skavanker och någon kula fattades men bortsett från de så tog jag fram vintage färgerna från pandurohobby och målade om den.

Så här fin blev den och den kommer bli perfekt nu når Leila börjar i förskoleklass till hösten. Var tanken att vi skulle börja räkna lite lättare mattetal. Tänk att mitt lila troll redan ska börja i förskoleklass, tiden går för fort.

Här är en förebild. Kulramen är väldigt sliten som ni ser.

Jag tog isär kulramen så jag kunde ta ut alla kulorna och valde ut färgerna jag skulle ha. Jag slipade lite lätt på själva ramen de längre träbitarna men annars så målade jag bara rakt på trät utan något för arbete.

Tog sin lilla tid att måla alla kulorna men blev så stor skillnad. Älskar verkligen rosa,vitt och olika nyanser av grått tillsammans. Jag hade såklart kunnat sprayat allt så att de hade de gått fortare att bli klar men hade inte färgerna hemma till de.

Valde att spraya själva "gallret" där kulorna sitter på i vitt och lät allt torka och satte ihop, vilken skillnad är super nöjd :)

Om den inte kommer till användning för att räkna med så tror jag att den kan bli en fin inredningsdetalj :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tiden bara flyger iväg, de har varit högt tempo den senaste tiden att jag knappt hunnit med mig själv. Har faktiskt börjat jobba lite igen. Denna sommar blir de att jobba med mina gamla kollegor som jag jobbat med i 6 år på Glitter, kommer bli super kul. De var 2 år sen jag jobbade där sist men de kändes knappt som att jag varit borta :)

Har ju inte blivit något pyssel alls på den senaste tiden förutom virkning, men i veckan började jag äntligen med ett nytt projekt som jag tänkte visa senare idag.

Följde med min mamma på loppis för ett tag sen och hittade dessa koppar med gulddetaljer, tyckte att de var rätt så fina för 20kr :)

Likes

Comments

Hej så mycket som hänt för min del den senaste tiden, blev en lite längre pause både här ifrån och Instagram. Men snart är jag tillbaka med nya idéer igen :)

Jag jobbade ju på glitter under 6 år, under den tiden hann man ju samla på sig en hel del saker. Jag höll på att rensa i mina lådor och hittade massa diadem som inte har blivit använda på väldigt många år, tänkte att de var dags att ge dom en chans till.

Mitt senaste beroende har ju blivit att virka, de är så kul och avslappnade så just denna förvandling använde jag mig av virkning.

Första testen blev en med kattöron och en med rosett till Leila. Finns lite skavanker men i helheten så blev de superbra, på bilden är inte den rosa riktigt klar.

Använde dessa diadem.

Valde ut garn som jag ville använda, den gråa bar lite grövre och den andra är soft cotton. De jag la märke till att om man vill ha en fin och jämnt resultat så rekommenderar jag att använda softcotton garn.

Först så virkar man runt garnet på själva diademet

Sen virkade jag dit öronen

Jag kände att jag ville ha en till färg i öronen så virkade lite mindre bitar och sydde fast på öronen på diademet.

Dottern är galen i katter så hon blev super nöjd med diademet. Kan också vara ett alternativ till utklädnad/ maskerad.

Testade även en annan variant med rosett. Dock har jag inte satt fast rosett eller fixat till ändarna på denna än.

Länkar här nedanför 2 youtube klipp som beskriver mer utförligt hur man kan göra dessa :)

Likes

Comments

Mycket nu så knappt haft någon tid till i Instagram eller här, men snart ska de nog lugna ner sig lite.

Kände att de var dags att köpa lite nytt till vardagsrummet, jag tröttnat ju så fort tyvärr. Blev ialf en vända på Mio idag och hittade 2 fina kuddfodral och en vad till att börja med.

Jag stod och velade om jag skulle ta svart mönstrat eller en blå mönstrade kuddar, efter mycket velade så blev de blåmönstrade kuddar, kände mig så vågad att jag valde något med färg. När jag kommer hem och byter kuddfodralen så blev färgnyansen mer åt de gråa än blå. Så jag var tydligen inte så vågad som jag trodde 😂

Älskar att blanda olika mönster med varandra. Några nya kuddfodral till och lite guld detaljer så kommer de bli ännu finare :)

Här är bättre bilder på sakerna, bilderna är lånade från Mio.

Likes

Comments

Förra veckan när jag skulle gå in och handla lite mat på Ica passande jag på att gå in i en secondhandbutik som ligger precis bredvid. När jag kollade i hyllorna så såg jag av min förtjusning detta fina guld ställ, för 20kr så blev den min. Om jag fattat de rätt så är de igentligen en flaskställning av något slag men med inspiration från rolfsotterdesign på Instagram så blev de ett servettställ istället.

Varje gång rolfsotterdesign har lagt ut en bild på ställningen har ögonen fastnat på den fina skapelsen och fått ha begär. Så överlycklig är jag nu när jag har den själv i mina ägor. Verkligen en snygg och lyxig lösning till att förvara servetter i 👏🏻😍

Den är så fin 😍

Måste bara köpa lite mindre storlek på servetter så kommer de se ännu bättre ut :)

Likes

Comments

Varit några riktigt trista dagar med mycket jobbigt, en av sakerna är att en av leilas favorit fröken gick bort i helgen väldigt plötsligt, har varit mycket prat och funderingar om döden för Leila. Svårt att förklara vissa saker för en 5åring. Men nog om de, nu till pysslet.

Jag älskar ju själva Lightbox utseendet och har både den lilla och stora boxen, har sett några olika diy varianter men såg Idéen till textboarden på internet när jag väl klickade runt och tänkte de där måste jag göra.

Här är de färdiga resultatet av textboard, med en gammal ram, färg, vinyl, några träbitar och lim så fick jag ihop de. Gjorde lite missar som jag tänkte ta upp i beskrivningen så fler slipper göra dom 😉 en sak som att stava fel i budskapet 😅😉

Jag hade en ram liggandes som glaset gått sönder på och köpte trästavar på bauhause för 12 - 13 kr.

Sågade trästaven i bitar.

Nu glömde jag ta bilder på resten av stegen men jag målade min ram vit och satte vinylplast på bakgrunden, målade träbitarna och limmade dit dom på ramen som på bilden.

Jag gjorde missen att när
Jag väl skulle limma dit träbitarna mätte jag inte riktigt noga utan tog lite på måfå, de gjorde att de blev lite snett och gjorde att jag igentligen skulle behöva en till trästav.

Nu tog jag och använde bokstäver från mina lightboxar men de går lätt att fixa själv, hitta en typsnitt du gillar och skriv ut bokstäver på skrivaren. Klipp ut bokstäverna , om man vill ha de lite tjockare och hållbara så kan man antingen laminera dom så de blir plastade, eller limma på dom på en kartong bit. Finns otroligt många möjligheter bara fantasi som behövs.

De här hände när jag inte var noga med att mäta avståndet, bokstäverna fick inte riktigt plats som ni kan se på bilden.

Som jag nämnde innan hade jag fått plats med en till träbit på den nedre delen av tavlan. Men super nöjd över resultatet även fast de blev lite skavanker :)

Likes

Comments

Nu är de klart och de blev en drömfångare idag, de charmiga med drömfångare är att de kan se ut nästan hur som helst, bara fantasin och vad man tycker är fint som sätter gränserna.

Här är de färdiga resultatet och redan uppe på väggen, har på senaste drömt väldigt mycket konstiga drömmar, får väl se om drömfångare hjälper med att ta bort de onda 😉

De här är lite av sakerna jag använde idag, lite garn, pärlor, fjädrar och en fyndad lagerhuse lampskärm ( vet konstig lampskärm 😉 )

Jag ville ha min ring vit så jag virrade runt tyg remsor runt min.

Jag har fått massa virkade dukar av min mormor, dom har legat ett bra tag i mina gömmor men kände att något måste man kunna göra med dom, så de fick bli en virkad duk istället för nätet dom är de vanligaste.

Sen drog jag bara igenom tråden som jag ville fästa duken med, jag var inte så noga med att göra den rak och fin just i detta steget.

När jag hade sytt fast allt så drog jag i tråden där jag började att sy till där jag slutade, sträckte ut duken och fixerade den, svårt att beskriva detta steg märkte jag nu :)

Här är jag färdig med själva duken och ringen.

Sen började jag klipp massa trådar, beroende på hur många och långa är helt beroende på vilken längd man vill ha och vilken effekt man vill att drömfångaren ska ha.

Här satte jag fast mina trådar. Bättre att ta lite längre trådar än för korta, de fixar man i slutet om man tycker att de blir för långa.

Jag testade att göra lite knutar.

Här blev de färdiga resultatet, satte dit lite pärlor och fjädrar i slutet och klippte till ändarna av garnet. Är lite velig nu när jag kollar på bildens om jag ska skippa knutarna och köra på utsläppta trådar istället, får känna av helt enkelt :)

Likes

Comments

Haft några jobbiga dagar sen i helgen, knappt haft lust att göra någonting men idag är de tänkt att jag ska ta tag i något till sovrummet som jag tänkt fixa i någon månad men bättre sent än aldrig 😉

Ni kan säkert redan nu gissa vad de kommer bli 😉

Likes

Comments

Jag älskar verkligen zpagettigarn ett annat ord T-shirt garn, så fort man börjat virka med de så syns de genast att de börjar ta form och bli något. Har funderat ett tag på en lösning till hur jag ska förvara leilas tofsar och hårspännen. Har fram tills nu haft de i omgjorda glasburkar med figurer på locken.

Idag virkade jag en miffy korg av zpagettigarn till Leilas spännen :)

Här är de färdiga resultatet, min första korg jag virkat, såklart ska man spexa till de med att göra de avancerat, typiskt mig 🙈 Jag hade inget direkt mönster att gå efter så jag har gjort lite på måfå och testat mig fram.

Först hittade jag så mycket information som möjligt hur man kunde virka en korg i den storleken jag ville ha. Finns lite youtube klipp man kan kolla på.

Sen kom jag till de steget med att fixa öronen till korgen.

När jag var färdig med öronen så virkade jag fast dom i kanten på korgen.

Sen valde jag att brodera dit ögon och mun. Fäste alla trådarna så var de färdig.

Så här blev det med förvaringen.

Hade tänkt att jag skulle gjort en till kaninkorg antingen en större eller en mindre men garnet jag hade hemma räckte tyvärr inte till, får blir att köpa hem mer garn :) 

Likes

Comments

Jag älskar ju som ni kanske märkt att göra om gammalt till nytt. Speciellt att hitta saker som man kan göra om som liknar de dyra märkes prylarna. Förra året så hittade jag några ljuslyktor/ljusstakar i keramik? ( så dålig med de där med material ibland) jag köpte dom kanske för en 10 tillsammans och tänkte att de säkert gick göra något kul med.

Här är resultatet.

Gillade detaljerna på ytan att den ser lite ojämn och "stenig" ( är de ett ord? 😂 )

Jag använde Biltemas vita och guldiga sprayfärger till detta. Först torkade jag av ljuslyktorna så att de var rena. Och sen sprayade jag invändigt med guldfärg och lät torka.

När jag gjort de så vände jag dom upp och ner och började spraya den yttre delen med vit färg och lät torka. Klart.

De bra med dessa lyktor är att man både kunde sätta stearinljus och långa ljus så lite variation kan man göra. Älskar kontrasten med vitt och guld👌🏻

Likes

Comments