GULROTBRØD

Inspirasjon, Mat


Fredag og snart helg 😊 Fredag betyr jo også ukens mat eller bakst / kake innlegg.

Å lage brød selv, kjenne gjærbakst bre seg i huset, lage seg et par ferske brødskiver ❤ Brød behøver ikke å være vanskelig hvis man følger en oppskrift til punkt og prikke og ikke minst la den få stå å heve den tiden den trenger. Å lage brød selv vil også i de fleste tilfeller være rimeligere enn å kjøpe, mer næringsfullt og det er jo noe eget med hjemmelaget brød. Brød kan jo være så mangt og hvis man varierer med hva slags brød man lager går man heller ikke så raskt lei eller føles " kjedelig ". Et type brød som alltid er en av de store favorittene her i huset er gulrotbrød. Smakfullt, saftig og næringsfullt. Så i dag tenkte jeg derfor nettopp å dele oppskriften på gulrotbrød.


Gulrotbrød


Fremgangsmåte :

Bland alt det tørre i en bakebolle. ( mel, tørrgjær, salt, sukker og linfrø ). Tilsett deretter litt og litt vann av gangen, begynn å elte deigen på lav hastighet og tilsett mer og mer vann samt olje etterhvert. Ha i raspet gulrot. Skru opp hastigheten litt mot slutten og elt helt til deigen slipper bollen. Er deigen veldig tørr eller fortsatt veldig klissete tilsett vann eller mer mel ved behov til den slipper. Dekk så bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter, til deigen har doblet størrelse. Hvelv deigen ut på en benk med litt mel og elt den lett. Del den så i tre like deler som du former til ønskelig fasong og legg de enten i smurte former eller på et brett med bakepapir. Dekk brødene med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev i nye 30 minutter, til brødene er store og luftige. Sett stekeovn på 190 grader varmluft eller 200 grader over og undervarme når det er igjen ti minutter av etterheving. Lag mønster, skjær noen snitt med en skarp kniv om ønskelig og pensle dem med litt vann. Stek dem på nederste rille i stekeovn i 30 - 40 minutter. En enkel måte å finne ut om de er ferdige hvis man er usikker er å dunke lett under brødet, gir de en " hul " lyd er de ferdige. Hvelv brødene ut av formene eller stekeplate ned en gang, legg dem på en rist og dekk over med et kjøkkenhåndkle.

Husk at dersom noen av brødene skal fryses må brødene være helt kalde før du legger dem i poser.

Nyt fersk brød med noe godt pålegg på ❤️ Ønsker alle en så fin helg som mulig og ta vare på deg selv og hverandre!

.

Følg gjerne Facebooksiden til bloggen HER

.

#bakst #brød #baking #inspirasjon #hverdag #oppskrift #gjærbakst #mat


Liker

Kommentarer

mariasinverden
mariasinverden,

Det såg veldig godt ut!
Brød er noko eg aldri har bakt, men kanskje eg må prøve på det!

nouw.com/mariasinverden
glimt
glimt,
Jeg fikk heller aldri til gjærbakst tidligere, verken brød eller kaker og da ble det til at jeg ga meg. Men for et par år siden klarte jeg å knekke noen koder tydeligvis så nå er det gøy 😁😃 Og smakfullt 😊😂 Denne er i allefall saftig og god syns både liten og stor her 🥳
nouw.com/glimt
theresebraathen
theresebraathen,

Det så utrolig godt ut 😊 Personlig er ikke jeg så glad i gulrotbrød 😊 Men dette så kjempe godt ut 😃

nouw.com/theresebraathen
glimt
glimt,
Tusen takk 🙏 Nei vi har alle våre favoritter og liker forskjellige ting, men gøy å høre det så fristende ut i alle fall da 😜😃
nouw.com/glimt
IP: 173.231.62.82