DIY - PYNTEPEIS

Inspirasjon, DIY, Interiør


Det begynte bare som et ønske, så kom en ide, jeg så en mulighet også ballet det på seg. . . Er det ikke ofte sånn det er ? Når man ser for seg noe og kreative ideer og infall kommer skal det jo helst skje med en gang! Med boblende iver og entusiasme tok jeg fatt, fatt på prosjekt pyntepeis. Jeg hadde en stund sett for meg og ønsket meg en form for pyntepeis i stua og da kom ideen og spørsmålet, kan man lage det med et greit resultat av papp ? Er det mulig ?

De som har fulgt meg en stund har vel fått med seg at jeg har blitt små hekta på papp, funnet verdien i det og mulighetene man har ved å bruke det. Det kan brukes til så mangt, mulighetene er virkelig mange, det er vel bare fantasien som setter grenser. Tidligere har jeg blant annet laget og delt prosjekt drive inn kino jeg overrasket lille med som inneholdt billettluke, bil og kiosk i papp ( det finner du HER ) og noe som ble veldig godt mottatt, blitt mye brukt og fremdeles er i bruk. Men prosjektet jeg nå skulle begi meg ut på var noe helt annet så spenningen rundt det om dette lot seg gjøre var virkelig tilstede. Men, det overgikk all forventning og noe paff og i all beskjedenhet en smule stolt hadde jeg klart å lage meg en pyntepeis av papp i ønsket stil og utseende og er rett og slett superfornøyd ❤️
Du trenger :

- papp

-saks / kniv

- teip / lim

- tommestokk

- lett sparkel

- maling i ønsket farge

-malekost


.


Føler det kan være litt vanskelig å forklare fremgangsmåte på alle stegene med ord og håper at bildene kan vise på en forståelig måte steg for steg hva jeg har gjort. Skulle det likevel være noe du lurer på så legg bare igjen spørsmål i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan 😊

Det jeg kan fortelle som kanskje ikke kommer så godt frem er prosessen med lett sparkel og hva jeg gjorde med det. Etter å ha hatt på et lag sparkel på et område gikk jeg over med fingrene og laget mønster ( steiner ) i ønsket størrelse så lar du det stå å tørke. Her trenger man ikke å være så nøye verken når man har på sparkel eller når man lager mønster for forskjellig tykkelse og størrelse på " steinene " gir et mer naturlig og slitt preg. Når du har sparklet og mønstret opp over det hele og dette er tørket maler du på " steinene " i ønsket farge. Jeg lagde tre forskjellige brunaktige blandinger hvorav en var mer lys, en med en del svart og med litt varm brun ( tilsatt litt rødt ). Brukte de forskjellige blandingene på samme " stein " men blandet også med noen " steiner " hvor jeg brukte bare en av fargene, dette for å få mer liv og dybde i peisen. Når alt er malt og tørket så malte jeg mellom " steinene " med en farge som var blandet med grå og en beige farge for illusjon av sement / mørtel. Til slutt laserte jeg over " steinene " med samme blanding som brukte mellom " steinene ", igjen ikke så nøye bare lett stryker over litt her og der. Denne delen kan sløyfes om du liker at " steinene " er mer fremtredende og med sterkere farge men jeg ønsket å tone det litt ned å se litt " gammelt " ut. Denne har nå stått oppe allerede godt over en måned før jeg nå deler dette fordi jeg ville se at den holdt seg og ikke plutselig klappet sammen og den står like stødig!


Dette må være en av de DIY prosjektene jeg har gjort dette året som jeg er aller mest fornøyd med og det var så gøy å lage. Og når eneste kostnad ble en bøtte lett sparkel for resten hadde jeg jo liggende hjemme fikk jeg altså en egen pyntepeis i et personlig preg til 35.- kr, 35! Det kaller jeg et vellykket og billig prosjekt og ikke minst gjenbruk på sitt beste.

Dette kan jo også være en ypperlig ting å lage nå til jul for de som skulle ønske seg en peis å pynte på til jul og kanskje også til å henge julestrømpene på. For er ønske midlertidig så er det jo bare å ta det vekk igjen uten å ha brukt masse penger på det.

Håper dette kan inspirere videre og at kanskje flere ser mulighetene papp gir og kanskje får lyst til å prøve seg på sin egen pyntepeis.

Ønsker alle en fin kveld ❤️

.

Følg gjerne Facebooksiden til bloggen HER

.

#diy #peis #papp #interiør #madebyme #hjem #inspo #gjenbruk #pyntepeis #homemade #fireplace


Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

Så utrolig kreativ du er! Å denne peisen var virkelig nydelig. Hadde jeg hatt plass til den så hadde jeg lagd meg en slik selv! 😃

nouw.com/theresebraathen
glimt
glimt,
Tusen takk for så fine ord , det satte jeg stor pris på ❤️
nouw.com/glimt