17.MAI INSPIRASJON KAKER & DESSERT

Inspirasjon, Dessert og kaker


Nå er det ikke mer enn et par dager til 17.mai, en dag hvor man koser seg litt ekstra med både god mat, dessert og kaker. Jeg elsker å lage og servere godsaker men er også fan av å kunne lage noe i forveien eller enkelt og raskt uten for mye krevende eller avanserte greier. Under deler jeg noen av mine favoritter og som alltid høster gode ord.

En panna cotta formet som det norske flagg er både pent å se på, gøy å servere og gir det det lille ekstra på en dag som 17. mai. Og når den er minst like god som den ser ut ja da er det en vinner. Denne er heller ikke vanskelig å lage men det tar litt tid å lage så man må påberegne litt tid. Til gjengjeld kan den fint lages dagen i forveien å ha på pynt på toppen før servering.Gele Panna cotta dessert :


1 pk jordbær gele

1 pk blåbærgele

Panna Cotta

4 dl fløte

1 dl melk

90 g sukker

2 stk gelatinplater

1 stk vaniljestang

Evt litt lime


Fremgangsmåte :

Begynn med å lage jordbær gele. Hell en passe mengde i glassene, avkjøl og la stivne i kjøleskapet.

Lag så panna cotta. Del vaniljestang og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kjele sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kjelen til side og la fløten få stå en timinutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett evt litt limesaft og hell ønsket mengde over den røde geleen. La det stå i kjøleskapet til det er stivnet.

Lag så blåbærgele. Hell ønsket mengde over panna cottaen i glassene, avkjøl og la stivne i kjøleskapet. Gjenta med ønsket mengde panna cotta og Jorbær gele. Pynt med bær til slutt.En klassiker til 17. mai er marengs pavlova kake. Hvorfor ikke forme og lage den på en ny måte som her, formet som en krans eller blomst. Litt annet utseende, vårlig og veldig innbydende. Også er det ekstra koselig når lille vil være med å pynte ❤️Marengsbunn:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
.
Tips! Her er det viktig at du bruker en ren, tørr bolle og helst glass eller stålbolle.

Legg eggene frem minst en time før du starter sånn at de er romtempererte, da får mer luft og best resultat .


Sett stekeovn på 100 grader over og under varme.

Pisk eggehvite sammen med salt på lav hastighet til det skummer lett. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper har du i sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Sikt maizena i blanding og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Hell røren over på en stekeplate som er dekket med et bakeark og form til ønsket utseende. Her har jeg brukt sprøytepose og laget tette blader for å forme det som en blomst. Sett den i ovn og la den stå i 1 1/2 time. Når kaka er ferdig skru av stekeovn og la marengsbunnen ligge i ovn til den er avkjølt. Denne kan fint også lages dagen før.  Til krem kan man jo gjøre det enkelt og raskt men fremdeles med god smak, pavlovakrem. Kjøp en pose kakefyll, følg fremgangsmåte, mens denne står i kjøleskap visp krem og bland dette til slutt sammen. Du får en smakfull og god krem uten for mye jobb. Dekk marengsbunnen med krem og pynt til slutt med ønsket bær. Eller enda enklere, kjøp ferdig pavlovakrem som finnes på de fleste butikker hvis du ikke trenger tenke på matallergier.


  Spyd fylt med brownies, bær og marshmallow er også enkelt og raskt å lage men smaker likevel farlig godt!  Siste variant denne gang er en slags ostekake i glass. Denne kan man lage veldig raskt er like enkel men velsmakende og innbydende! Denne er ypperlig å servere om du plutselig får gjester da denne kan lages mens besøket er der men likevel smaker nydelig!  Du trenger til to glass :

  6-7 Kjeks ( havrekjeks, Oreo, vaniljekjeks, digestive, kornmo, kan gjerne også blande inn litt musli )

  100 g kremost naturell

  1ts vaniljesukker

  1. dl melis

  1 dl kremfløte

  Ønsket bær

  Evt en liten dæsj sitronsaft til osteblanding

  Evt melis til melisdryss  Fremgangsmåte :

  Knus kjeksen middels til fint. Rør kremost, vaniljesukker og melis ( og evt sitronsaft ) sammen til en ostekrem , visp så krem av fløten og vend så disse to inn sammen. Finn frem ønsket glass og start med å legge kjeks nederst, så osteblanding, bær, osteblanding og til slutt bær igjen. Om ønskelig kan man også fint bruke syltetøy sammen med bærene mellom osteblanding for ekstra smak. Sikt over litt melis til slutt, evt sitronmelisse blader og nyt ❤️

  .

  Håper disse variantene ga litt inspirasjon og så ønsker jeg alle en vellykket bakst og en så fin 17.mai som mulig 🇳🇴

  .

  Følg gjerne Facebooksiden til bloggen HER

  .

  #bakst #bake #tips #oppskrift #inspirasjon #17mai #kake #dessert


  Liker

  Kommentarer

  svullo
  svullo,

  Det var väldigt mycket godsaker, mums 🤤😍 🥰 grattis på nationaldagen 🥳🥳🥳

  nouw.com/svullo
  glimt
  glimt,
  Tusen takk 🇳🇴 Må kose seg litt ekstra på en sånn dag 😀
  nouw.com/glimt