Prisene for vaksiner mot lungebetennelse har blitt senket for humanitære organisasjoner, men vi vil senke prisen for alle! De fattigere landene har ikke råd til vaksinene, derfor har vi lagd en underskriftskampanje for å presse GSK og Pfizer til å senke prisene.

Www.underskrift.no/vis/6925

Vedlegg fra Mail fra leger uten grenser:

«Hei Benedicte,

Kjempeflott idé!
Grunnen til at dette fortsatt er en krise til tross for fremskrittet er at prisen på vaksinen mot lungebetennelse er forskjellig for forskjellige kjøpere. De har senka priset for humanitære organisasjoner - men vi jobber bare hvor det er krise. De aller fattigste landene får også en billigere pris gjennom GAVI-stiftelsen (står om dette på glemte kriser siden). Men grunnen til at det fortsatt er en krise er at de land som ikke regnes som de aller fattigste ikke har råd til å kjøpe inn vaksinen. De menneskene i disse landene som har råd til å bli vaksinert på en privat klinikk får tilgang, men ikke de fattige i de landene fordi helseetaten ikke kan kjøpe det inn til alle som trenger det. Det er derfor Leger uten grenser og andre organisasjoner fortsatt presser på for et lavere pris for alle - og det kan dere gjerne støtte gjennom å starte en underskriftskampanje!

Vennlig hilsen,
Luwam Bede»


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 43 Lesere

Likes

Comments

Vi har lagd denne bloggen og en instagramkonto. På denne måten har vi fått spredd budskapet, så flere vet om dette glemte fremskrittet. Vi har i tillegg laget en plakat om leger uten grenser, lungebetennelse, vaksinen og folkelig engasjement hjelper. Vi har kontaktet Pfizer om å lage en underskriftkampanje for å senke prisene på vaksinene ihverfall litt.
  • 43 Lesere

Likes

Comments

Vaksine mot lungebetennelse , Leger Uten Grenser (MSF)

I 2016 leverte organisasjon Medesin Sans Fronteries (Leger uten grenser) en uderskrkftskontrakt der 416 000 mennesker i 170 land hadde signert, til det hvite hus. Ved at så mange signerte og støttet MSF for å senke prisene på vaksine mot lungebetennelse, ble vaksinen redusert fra 550,- til 80,-. Vaksinen er fortsatt dyr siden man bør ha 3 doser hver, men er nå satt ned til prisen det koster å lage medisinen. Dette beviser at engasjement fra folket GJØR en forskjell.

Likes

Comments

Leger Uten Grenser (MSF)
Leger uten grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Når forkjølelsessesongen begynner i Sør-Sudan, er barneavdelingen hos leger uten grenser fylt opp med barn med lungebetennelse. Leger uten grenser hjelper der det trengs - uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor. de gir nødhjelp til mennesker i krig, kriser og katastrofer, og andre som ikke har tilgang til grunnlegende hjelpetjenester. I 2013 ga de medisinsk hjelp til over 9 millioner mennesker.

Doner heller til leger uten grenser, fordi de er på stedet når katastrofen skjer og ikke etter. Det er bedre å donere til organisasjoner som gjør arbeidet der det trengs, istedet for å vente til at folk kommer som flyktninger til Norge eller andre land.

færre dør når flere vet.

her er en video fra leger uten grenser om dem.

Likes

Comments

Vaksine mot lungebetennelse
Vaksinen beskytter mot lungebetennelse som er forårsaket av pneumokokker, (sykdomsfremkallende bakterier hos mennesker). Den forårsaker oftest alvorlig lungebetennelse. Pneumokokker kan også føres til blodforgiftning og hjernehinnebetennelse.

Å kjøpe vaksiner er dyrt. I 2015 skiftet leger uten grenser strategi. De ba folk om hjelp til å presse GSK og pfizer til å redusere prisen på vaksiner. Det er viktig at humanitære organisasjoner har mulighet til å kjøpe inn vaksinene til en rimelig pris I kriser uten å skulle bruke tid på å forhandle. I løpet av 2016 hadde over 416.000 mennesker fra 170 land signert underskriftskampanjen. Både GSK og pfizer sank prisene. Dette hadde ikke skjedd uten at alle de 416.000 menneskene som engasjerte seg I kampen, og som sørget for at de to legemiddelselskapene endret kurs.

Det finnes en effektiv vaksine mot lungebetennelse. en effektiv vaksine kan redde liv, men problemet er at den er altfor dyrt. Tre av fire barn får ikke de vaksinene de trenger for å unngå den livsfarlige sykdommen. de mest sårbare er barn under 2 år. I Sør-Sudan har barn liten eller ingen tilgang på alle vaksinene og kan utsettes for mange infeksjoner på grunn av vanskelige leveforhold. Barn i fattige land trenger denne vaksinen for å bedre deres sjanse for å overleve. I Norge får alle barn vaksinene de trenger for å unngå alvorlige bakterielle infeksjoner.

Prisen på vaksinen mot lungebetennelse er i dag altfor høy, og mange land har ikke råd til å inkludere den i vaksinasjonsprogrammet. Den laveste prisen for vaksinen er ti dollar per barn, og det er bare de fattigste landene som har tilgang til denne prisen gjennom GAVI. GAVI jobber for å lette tilgangen til vaksiner hos barn i fattige land. Prisen for å vaksinere et barn har skutt i været de siste årene. Det er nå 68 ganger dyrere å vaksinere et barn enn i 2001.

Likes

Comments

Vaksine mot lungebetennelse
Lungebetennelse er en sykdom som tar livet over 900 tusen barn hvert år, den mest effektive måten å beskytte barn mot den dødelige sykdommer er ved vaksine. Lungebetennelse forårsakes av mange grunner, noen av disser er virus, bakterier og sopp. virus og bakterier finnes ofte i barns nese eller hals. lungebetennelse kan også spres via dråpesmitte i luften, altså gjennom hoste og nys. Den kan også spres gjennom blod, særlig under og etter fødsel. Lungebetennelse står for 16 % av alle dødsfall for barn under 5 år. Kun en av fire barn er vaksinert mot denne sykdommen. Friske barn kan håndtere sykdommen på egenhånd, men barn med redusert immunforsvar har større risiko for å utvikle lungebetennelse, fordi kroppen selv klarer ikke å bekjempe bakteriene. immunforsvaret til barn kan bli svekket på grunn av undernæring, hiv eller meslinger eller andre sykdommer.

Likes

Comments

Annet

De fleste har sikkert hørt om leger uten grenser, men vet dere hva de jobber for? Leger uten grenser jobber med humanitært arbeid og en av sakene de jobber for er å reduserer prisene for vaksine mot lunge betennelse. Uten medienes søkelys blir kriser og fremskritt fort glemt, Vi er seks 10. Klassinger fra Killingrud Ungdomskole som via denne bloggen vil fortelle Norge noe om dette glemte fremskrittet og ved folkelig engasjement kan kriser bli til fremskritt. Hva leger uten grenser er og hva dette fremskritte går ut på kan du lese mer av her senere.

- Helene, Isak, Amilie, Jonas, Magnus og Benedicte

  • Annet
  • 107 Lesere

Likes

Comments