Älskade mamma

Älskade pappa

Lilla Pompe

Mamma´´ Ta en sån där fin bild på mig och hundarna i skogen´´ Ja de gick ju skit bra :)

Glad Eddie som får springa och leka i snön

hahaha Eddie som väntar på Pompe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Emma:

Det har hänt en hel del saker senast jag skrev och den största anledningen till att jag inte kunnat vara aktiv är att jag har nu tagit ett stort beslut, att byta skola. Det har inte alltid varit självklart till detta utan att det har varit sååå många känslor inblandade.

Varför jag bytte skola var för att jag har problem med min kropp inom att röra mig så mycket varje dag, det var som om jag stötte på hinder varje dag som jag va tvungen att kämpa mig igenom. Jag var alltid helt slut efter bageriet så att jag somna direkt när jag kom hem och hade knappt något fritid efter och sista anledningen är att jag har tappat intresse för bageri och konditori helt. Jag har insett att yrkesförberedande utbildningar inte fungerar för mig. Jag trivs mycket bättre att bara sitta ner och jobba. Känns som om det är väldigt få som tycker likadant som jag, men jag ångrar inget. Jag tror att det är det bästa sättet ibland att lära känna sig själv, att prova sig fram.

Tänk om jag skulle ångrat mig att jag inte gick i bageriet, tänk om jag gick ut som utbildad bagare/konditor även fast jag inte skulle känna mig ´´nöjd´´, tänk om jag inte gjorde något åt mitt liv, mina mål. Idag när jag tänker efter så känns beslutet väldigt bra. Jag stannade upp och tänkte igenom vad jag verkligen ville och varför jag mådde som jag gjorde. Jag hamnade i en situation då hopp började försvinna från mig.

Men som en stor egenskap inom mig, envis, sa både min kropp och psyke ´´Det finns bättre vägar men de må vara längre, vill du slita på din kropp eller prova något nytt?´´ Jag fick stöd från familjen och de fick mig tänka på andra perspektiv och att nu när jag har gått i bageri ett och ett halvt år så är det ingenting jämfört med hur många år till jag kommer leva. Men sen behöver man inte jobba t.ex. som bagare om jag nu skulle utbilda mig färdigt utan det finns såå många möjligheter som är svåra att se men de finns.

Jag har bytt till samhälle, eftersom jag alltid varit sjukt intresserad av allt som ´´tillhör´´ vårat samhälle, rättigheter, människor. Ja allt inom det!! Jag är sååå sjukt taggad att gå över till ett nytt kapitel i mitt liv och tacka hej då till bageri

Likes

Comments

Emma

HEEJ! Long time no see!!!

Senast skrev jag en rätt så allvar inlägg och det behövs ibland men sån person är jag inte... Jag verkligen älskar att vara glad, skratta och må bra. De förstås att nästan alla vill må bra, men livet är upp o ned. Jag anser att en del bara hoppas på att må bra o resten som jag gör något åt det. Tidigare har jag alltid hoppats på att något bara ska komma o rädda mig men tyvärr är livet inte så. Min ´´bild´´ av hur sitt liv kan se ut avgör mycket en själv. Jag tror varken på ödet eller gud, jag tror helt enkelt på sin egen ´´styrelse´´.

Men iaf snart är jullovet slut och det är både lite synd och skönt, tråkigt just för att man får mycket sömn men samtidigt skönt för nu känner jag att jag har gjort de mesta jag velat göra. Julen och nyår är över och jag vill träffa mina kompisar i örebro för att jag saknar dom och min vardag där.

I kväll ska jag, mamma och min syster DIsa kolla på bio och det var ett tag sen jag gjorde sånt så jag taggar verkligen. Vi ska kolla på den nya Jumanji och jag tror verkligen att den kommer vara bra! Vi ska också äta innan så det blir ´´kvalitéts´´ tid med dom:)

KRAM


Bild från förra året i våras

Likes

Comments

Hej Elias här.

Jag har vart och är fotfatade kvar i Karlskoga hos några finna vänner. Vi har firat nyår tillsammans och alla andra dagar som har gått. Jag och mina kompisar har vart på en ny restaurang här i Karlskoga som heter O'learys. God mat och en bra servis med en trevlig personal. Vi var även förvånad att dom hade en lite bowlinghall men vi hade inte tid eller bokat det men det skulle vara kul att spela sedan äta den goda maten.

När vi har suttit där i två timmar gick vi runt i stan och hoppas på att det skulle komma fyrverkerier, men vi upptäckte att det kommer inte bli något smällande så bestämde vi att vi skulle gå hem. Vi gick vid en strands promenad och tittat på andra som var ute och skört. fin och vackert att se.

När vi kom hem så däckade vi i soffan och åta chis, godis och drack en del fram till klockan tre på natten.

jag vill tacka alla som var med på denna dagen.

OBS! ni får gärna kolla in min kompis finna och intressanta blogga; http://nouw.com/johannasandiin   

Likes

Comments

EMMA:

Tjo o god kväällleeeee. Long time no see lixx, julen har precis passerat men de lugnt jag äter ändå mycket godis om dagarna och snart är det nyår. Den här tiden på året är ändå bra för mig, eftersom jag har svårt att gå upp i vikt och jag vill inte gå runt som en vandrande pinne så mitt nya klassiska mål för de nya året är att bita ihop, äta mer o tvinga mig i gym.

Det som känns lite pinsamt är ju att jag är svagare än ´´vad jag ska vara´´, och då måste jag följa upp till det min kropp ska ha i början. Att man använder rätt vikter för min kropp. Bara för några år sen använde jag vikter som var 1 kg men de var för att jag var tvungen att få igång kroppen eftersom jag satt mycket av min tid. Åkte rullstol här och där. Men nu rör jag på mig och min kropp är mycket mer i form än för bara 2 år sen, men kände att det är dags att ta nya utmaningar till att kunna orka mer på min fritid. Att bara kunna gå runt i stan ännu mer o längre är ju rena mirakel för mig. Asså hur skönt de skulle kännas!

Elias skrev om idrotten, alltså enligt mig förstår jag att man ska ha idrott i grundskolan just för att kunna lära sig att röra sig på olika sätt och kanske hitta intresse genom idrotten men jag har svårt för att det ska vara ett måste i idrott i gymnasiet. Jag vet mycket väl i min ålder vad som passar mig och min kropp, att kräva betyg efter hur duktig man är på att göra volter och jaga folk är löjligt. För jag kan verkligen inte följa alla krav de finns. Jag kan inte göra volter, för min kropp skulle inte orka, jag har aldrig lyckas med att snurra runt ni vet med ringarna som hänger i taket. Jag tänker inte dra så mycket drama i det här, jag har bara svårt att acceptera idrott lika mycket som idrottslärare har svårt att acceptera min kropp. Jag har haft oändliga idrottslärare som gör alltid samma sak, och därför är jag alltid kräsen när det kommer till nya idrottslärare. Och när jag känner att min lärare inte respekterar mig så känner jag mig inte trygg. That´s it!

Fina bilder för att må lite bättre <3

Likes

Comments

Elias.

Jag och Emma har prata och diskutera med varandra om idrotten. Vi tycker att det är fel sett att tänka.

Jag tycker att det är fel att ge en elev betyg på vad hen kan eller inte kan. Varför ska man ge ett betyg om hen kan göra en kullerbytta eller hur snabbt man kan springa? Jag tycker att det känns bättre om man kan ge en bedömning än att ge dom ett betyg.

Många idrott lärare har lite eller mycket svår att förstå det. Ibland känns som dom tror att alla kan göra samma ska, om hen kan, kan DU också. Det är det största misstaget dom kan göra. Alla kan inte göra samma ska eller rörelse.

Den perfekta idrott läraren ska kunna anpassa för alla elevers behov och så kan dom göra en bedömning på det inte ett betyg.

Likes

Comments

Elias.

Idag har jag varit på bio och sett en bra film. Denna fantastiska filmen heter; The greatest showman. Jag kommer inte skriva vad den handlar om för att det måste vara en uppleves som man får upptäcka själv. Jag är ganska säker på att ni kommer gilla den!


Likes

Comments

God morgon! Emma här :)

Idag blev jag väckt 8.30 för jag bad en vän om det eftersom jag ville hinna med frukosten här och dricka morgonkaffe för vad vore jag utan kaffet??? Så min start för idag är helt amazing, jag var lite låg igår och kände lite sisådär men när jag vaknade var alla jobbiga tankar borta och solen skiner o jag har kaffet vid sidan om :)))

Snaaaart är det jul hörni!!! Jag fick julkänslan idag när jag tände det tredje ljuset och det är ett vinterland nu utanför.

Jag har tur att jag har en väldigt fin och ja, princip den bästa familjen ( enligt mig ), så jag firar jul med min familj och de är den mysigaste stunden. Jag är glad att jag behöver inte oroa mig när det dyker fram alkohol för de kan hantera alkohol och vet mycket väl hur mycket de tål, så de är aldrig överflöd med alkohol. Blir nästan att jag själv blir avslappnad när ölen dyker upp för då signalerar det ´´cozy time´´ ( jag dricker ej så alla vet det ) Men däremot går mina tankar nu till de familjer som har det jobbigt vid högtiderna. Kan tänka mig hur hemskt det är när alkoholen dyker upp och att man känner rädsla för vad som kan hända härnäst. Jag blir chockad och ledsen men också arg för de föräldrar som inte tar sina självklara ansvar!!! Sen finns det familjer som inte har råd med julklappar alls och att köpa julklappar är tyvärr väldigt ekonomiskt pressande för en. Jag själv ägnar mina egna pengar till julklappar till endast de som verkligen förtjänar det. Eftersom jag är student.

Råd / tips: Jag har nu börjat med en lista där jag skriver saker jag vill göra eller ha innan jag dör; låter lite tragiskt men listan får mig att öppna ögonen och ger mig hopp och mål för framtiden. Att man automatiskt taggar för sitt liv ÄNNU MER.

Kram

Likes

Comments

Igår skulle jag vara med programrådet på morgonen var jag det? Nej. Allt börja med att min klocka åkte till golvet i natt så den väckte mig inte men tur som vakade jag så jag kom inte försent. Emma skulle vara med mig på programrådet, hon väntade på mig och jag kom aldrig, hon blev sur och irriterade och hon för sökte väcka mig men det gick inte så bra (jag vaknade inte). Jag hade stressat på 15, 20 minuter till bussen och han

När jag är i skolan och pratar med en lärare och berättar för min lärare att jag har gjort en blogg med Emma. Hon vill läsa den och jag skulle ta fram mobilen då glider den ut i fickan när jag letar efter den och hämnar på golvet och går sönder och då var jag sur och irriterad. Jag gick runt i skolan och fråga alla som jag såg om dom hade en extra mobil som jag kunde får låna men alla sa nej. Tur som rädda Emma mig så jag fick låna hennes Ipod och det var jag glad att jag fick göra.

Under jag gick allt bra inget gick sönder.

Idag funkade min väcka klocka, och han med bussen. skolan händer det inte så mycket (en tråkig dag). När jag kommer hem ska jag göra en del ska sy färdigt min mössa, jag ska även städa, diska, tvätta och damma lite.

Ser fram emot morgon dagen för då är det lucia på teckenspråk här på gymnasiet och fika efteråt sen är det bageri.

Likes

Comments

(Elias skriver)

I dagens samhälle är det så lätt att få ligg utan att många vet det. Det finns säker många ungdomar mellan 14 till 17 som har laget eller har haft något liknade till ett sex.

Det kan finnas många olika andningar till detta men ett av dom är forum på sociala. Det finns många olika typer av forum som T.ex., dejting sidor, chatt, video chatt eller rent av sex forum. Alla är bra på sitt sätt beroende på vad man söker.

Den jag tänker ta upp är sex forum på nätet eller appar i mobilen. Det är så lätta idag att svepa åt höger eller till vänster, man svepar åt det håller hur personen ser ur om den är ful eller snygg. Att döma en personen efter utseendet, farligt att göra för att man vet aldrig hur den personen är. Om hen är ful kan det vara din livs partner som du missar eller att du svepar på en snygg hen som är trevlig när ni chattar med varandra. När ni träffas så är hen en skit stövel.

Att hen utnyttjar dig, påverkar dig att du mår skit efter rått. Hen våldtar dig slår dig, skriker att du är en hora men själva värkte är det hen som plågar dig är en hora.

Efter ni har träffas vill du inte se hen mer och gör massa sker för att du vill inte att det ska hända ingen. Du kanske bokar en tid oss ungdomsmottagningen och kollar att du inte har blivit gravid, kollar om du inte har fåt olika typer av sjukdomar och det sista du kan göra är att göra en polisanmälan.

Polisen kanske tar ditt ärenden och du kanske lyckas fälla hen men det är bara kanske dom kanske inte tar ditt ärende eller att du inte lyckas fälla hen för att du har för lite bevis.

Hen inte blir fälld, du kommer mår mer dåligt eller så kanske du är rädd att hen kommer göra det ingen. Det kan vara en svår period när man är ung och inte riktigt vet vad som kan hända.

För eller senare kommer det hända att en person kommer få dig att må dåligt men då vet du tills nästa gång att det inte kommer hända igen för att du inte vill må dåligt igen.

Varför jag skriver detta är för att. Jag ser på nyheterna, tidningarna och på sociala medier att många är arga och besvikna att polisen inte gör något. Det är svårt att ta hand om ett sådan falla är därför att det fattas bevis för att fälla personen. Det är tråkigt att det måste vara på detta vis. Men om alla vi tänkte först innan vi går in och börjar svepa och börjar prata med människor som vi inte känner. Tänk först säger jag. Var försiktig för att det kan gå så fel och tänkt också att prata med en vuxen inte dina kompisar för att dom vet lika mycket som du, inget.

Varför ska det vara så här. Det kommer man aldrig får svar på det.

Ta hand om er och var försiktiga med medierna dom kan vara farliga och man vet aldrig vad man kan åka utför.

Likes

Comments